Olympus µ DIGITAL 800

Z modelom µ DIGITAL 800 Olympus postavlja novo definicijo učinkovitosti in privlačnega videza v digitalni fotografiji. V kompaktnem, na vse vremenske razmere odpornem* kovinskem ohišju v sijajni temno modri ali srebrni barvi se skriva moč 8 milijonov slikovnih točk.

Razen zagotovljeno odličnih slik ne glede na pogoje fotografiranja pa ta privlačna kamera s 3-x optičnim zoomom omogoča tudi zelo veliko svobodo pri fotografiranju. Zahvaljujoč povsem novi tehnologiji 'Bright Capture' so lahko fotografi zdaj brez skrbi za rezultate fotografiranja v izjemno slabih svetlobnih pogojih; ta tehnologija prinaša novosti, o katerih v prejšnjih časih niti sanjati ni bilo mogoče. Objekt si lahko ogledate na zelo velikem 6,4-cm LCD zaslonu tudi pri zelo šibki svetlobi, kar omogoča enostavno fotografiranje tudi ponoči. Podnevi pa tehnologija HyperCrystal, uporabljena za zaslon LCD, zagotavlja širok kot gledanja in jasno sliko tudi pri močni sončni svetlobi. (Sporočilo za javnost)

Ostra slika
Ločljivost slike, dobljene s kamero µ DIGITAL 800, je edinstvena.
8 miljionov slikovnih točk namreč zagotavlja izjemno veliko ločljivost posnetkov ter neverjetno ostrino in jasnost. Da bi kar najbolj izrabilita neverjeten potencial, je Olympus ta model kamere opremil s svetlim objektivom s 3-x optičnim zoomom s steklenimi lečami; v sistemu objektiva je vgrajena tudi nova asferična leča z visokim refrakcijskim indeksom, kar zagotavlja zajemanje slike do najmanjše podrobnosti, in to praktično brez popačenja. Vgrajeni procesor za sliko TruePic TURBO dodatno optimizira kakovost slike z izboljšanjem kontrasta in barv, obenem pa poveča hitrost obdelave slike.Napredna tehnologija LCD
Velik 6,4-cm zaslon LCD HyperCrystal olajša sestavljanje kompozicije; slike si lahko nato na zaslonu ogledamo s pravim užitkom. Razen izjemno širokega kota gledanja do 160° se ponaša z do trikrat večjim kontrastom od običajnih zaslonov LCD, kar zagotavlja jasno sliko ne glede na okoliščine. Prednost je predvsem očitna pri gledanju v zaslon pri močni sončni svetlobi. Uporabljena tehnologija obenem zagotavlja minimalno variacijo barv na celotni površini 215.000 pikslov. Posebna zasnova celic namreč v celoti odpravi zabrisanost in dvojno sliko.

Pri zelo šibki svetlobi pa je fotografu v veliko pomoč nova tehnologija Bright Capture, saj se slika na zaslonu LCD drastično posvetli. Tako lahko sestavljate kompozicijo s pomočjo zaslona tudi pri zelo šibki svetlobi - potrebna je le 1/5 do uporabe nove tehnologije potrebne svetlosti. Prednost te nove tehnologije pa ni omejena le na izboljšanje pogojev za gledanje slik na zaslonu.Noč postane dan *
Kajti ravno uporabljena tehnologija Bright Capture je tisto, po čemer µ DIGITAL 800 tako izstopa. Ta tehnologija namreč omogoča številne nove funkcije za izboljšanje fotografiranja - predvsem to velja za fotografiranje ob minimalni svetlobi. Brez uporabe bliskavice kamera v načinu za nočne posnetke samodejno poveča občutljivost, pri tem pa zmanjša ločljivost in s tem prepreči pojav šuma. V načinu za posnetke v prostoru se ta nastavitev kombinira z bliskavico, kar zagotavlja pravilno osvetlitev tudi najbolj oddaljenih kotov v prostoru. Obenem pa Bright Capture nudi dodatno zaščito pred zabrisano sliko zaradi premikanja kamere. Zaradi boljše izrabe svetlobe, ki je na voljo, je omogočena večja hitrost zaklop. S tem je možnost, da pokvarimo sliko zaradi tresenja kamere, toliko manjša.
* Pri uporabi v tem odstavku navedenih funkcij je kakovost slike je enakovredna 3 milijonom pikslov.

Vsestranska in izjemno prijazna do uporabnika
Ta model ponuja fotografu ogromno različnih možnosti, ki odpirajo pot do ravno pravšnje slike. Razen možnosti povsem samodejnih nastavitev v programiranem samodejnem načinu je fotografu na voljo 19 tematskih programov z že pripravljenimi optimalnimi nastavitvami za najrazličnejše situacije - od fotografiranja pejzažev v prelepem naravnem okolju, izraznih portretov ali počitniških posnetkov na plaži ali na snegu. V večini primerov vam sploh ni treba odpreti priročnika z navodili za uporabo - vgrajena funkcija Vodnika fotografu na zaslonu LCD predstavi namen in priporočeno uporabo za različne funkcije.

Uporabik pa lahko uresniči tudi svoje najbolj zahtevne ustvarjalne impulze. Načina Prevlada zaslonke in Prevlada zaklopa omogočata dodaten nadzor nad rezultatom - fotografijo. Makro and Super Makro za posnetke iz bližine nudita številne možnosti, če želite ovekovečiti najmanjše podrobnosti majhnih objektov - fotografiranje je možno iz neposredne bližine samo 3 cm. Seveda vam je na voljo tudi funkcija za snemanje filmov, s pomočjo katere zabeležite dogajanje z zvočno spremljavo v kakovosti VGA.Vgrajeni 19-MB pomnilnik omogoča shranjevanje slik tudi takrat, ko v kameri ni spominske kartice. Dodatna spominska kartica xD-Picture Card - na voljo so kartice različnih zmogljivosti do največ 1GB - zagotavlja, da fotografu ne bo nikoli zmanjkalo prostora za shranjevanje novih slik. Fukcija Koledar izjemno olajša iskanje želene slike in predvajanje na zaslonu kamere µ DIGITAL 800. Slike namreč razvrsti po datumu; prikaže lahko mesečni pregled v obliki majhnih vzorčnih ikon. Tudi tiskanje ne bi moglo biti lažje - to zagotavlja podpora za PictBridge, kar pomeni, da lahko kamero direktno priključite na kompatibilen tiskalnik, ne da bi sploh uporabili osebni računalnik.

Ne glede na to, če fotografirate v lepem ali slabem vremenu, podnevi ali ponoči - na vse vremenske razmere odporna kamera µ DIGITAL 800 omogoča fotografiranje z odličnimi rezultati. Privlačen videz, ločljivost 8 milijonov pikslov, vgrajena tehnologija Bright Capture in izjemen izbor opcij za zajemanje slike razvrščajo ta model med tiste najboljše. Kameri je priložena programska oprema Olympus Master za enostavno delo z datotekami. Kamera bo na tržišču julija 2005.

Olympus µ DIGITAL 800 – osnovne značilnosti:
• 8 milijonov slikovnih točk
• Na vse vremenske razmere odporno* kovinsko ohišje s sijajno površino v temno modri ali srebrni barvi
• Svetel 3-x zoom objektiv (enakovreden 38-114mm), 1:2,8-4,9
• Tehnologija Bright Capture za izjemne rezultate tudi pri šibki svetlobi
• Zelo velik 6,4-cm zaslon LCD HyperCrystal (z zelo širokim kotom gledanja 160° horizontalno in vertikalno)
• 19 tematskih programov vključno s programiranim samodejnim načinom, Prevlado zaslonke in Prevlado zaklopa
• Funkcija za preprečevanje zabrisane slike zaradi tresenja kamere
• Zelo hitro fotografiranje zaporednih posnetkov
• Funkcija za snemanje filmov z zvokom (v kakovosti VGA)
• Fotografiranje Makro in Super Makro (iz neposredne bližine od 3cm v načinu Super Makro)
• Procesor za sliko TruePic TURBO
• Funkcija Koledar
• Kompatibilen s standardom PictBridge
• Večjezični meni (dodatne jezike lahko naložite s pomočjo programske opreme Olympus Master)
• Kameri so priloženi litij-ionska baterija za polnjenje in polnilec, kabel USB, kabel AV in programska oprema Olympus Master

* odporen na vse vremenske razmere skladno s standardom IEC 529 IPX4Če imate kakršnokoli vprašanje ali želite dodatne informacije, prosimo, da se obrnete na naslov:

Jeanette Korenčan Vraz
Olympus Slovenija
Marketing & Prodaja
Baznikova 2, 1000 Ljubljana
Telefon: 01/2363320
email: [email protected]

Miha Klepac
Olympus Slovenija
Olympus E-System, & Tehnična Pomoč
Baznikova 2, 1000 Ljubljana,
Telefon: 01/2363320
email: [email protected]

Marko Potočnik
Olympus Slovenija
Olympus Prodaja & Tehnična Pomoč
Baznikova 2, 1000 Ljubljana,
Telefon: 01/2363320
email: [email protected]
Komentarji
tomaž (@mju) 3. junij 2005 21:44
napredujejo
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.