Canonova nova večfunkcijska naprava

Canon je predstavil novo večfunkcijsko napravo LaserBase MF5770, ki v enem ohišju nudi kakovosten laserski tiskalnik, skener in fotokopirno napravo. Novi LaserBase tiska s hitrostjo 20 strani na minuto pri ločljivosti 1.200 dpi in skenira z ločljivostjo 1200x2400 dpi. Da bi kar najbolje izpolnjeval zahteve majhnih in domačih pisarn ter manjših oddelkov v podjetjih je MF5770 opremljen tudi s faksom Super G3 in z omrežnim vmesnikom.

MF5770 poleg profesionalne kakovosti tiskanja odlikuje tudi hitra obdelava datotek. Canonova tehnologija Smart Compression Architecture s pomočjo stiskanja zmanjša velikost podatkov v računalniku, tako da se informacije prenašajo hitreje, čas procesiranja pa se skrajša, s čimer so tiskalniška ozka grla praktično odpravljena. Uporaba tehnologije razvijanja na zahtevo (On-Demand fixing), namesto običajnih termalnih valjev, odpravlja čas ogrevanja in prihrani električno energijo. Tiskalniške zmožnosti naprave ob visoki ločljivosti tiskanja pomenijo idealno izbiro za tiskanje besedil in slik.

Novinec ponuja vse prednosti digitalnega fotokopiranja. Elektronsko razvrščanje uporabnikom omogoča, da naenkrat skenirajo več strani, na primer določeno poglavje v priročniku, in nato enostavno natisnejo več urejenih kopij. Ob tem se lahko dve originalni strani skopira na en sam list in izdela več kopij ob enem skeniranju.

Kopiranje tudi ni omejeno na format A4, saj je mogoče na skenirno površino postaviti predmete različnih oblik, knjige, revije in fotografije. Naprava je opremljena s 50-listnim samodejnim podajalnikom dokumentov, tako da obsežnejših dokumentov pri kopiranju ni potrebno deliti na več delov. Nadalje porabo časa za kopirnaje zmanjšuje velika prostornina predala za papir, ki sprejme do 250 listov.Kakovosten skener z optično ločljivostjo 1200x2400 dpi in s tipalom CCD zagotavlja visoko ločljive slike z bogatimi barvami, 48- ali 24-bitna barvna globina pa omogoča natančno reprodukcijo barv. Naprava omogoča neposredno skeniranje v datoteke pdf ter skeniranje besedil in slik, ki niso postavljene neposredno na skenirno steklo. Skeniranje v datotke pdf omogoča tudi iskanje v dokumentu po ključnih besedah. Dodana programska oprema Scangear MFX.X uporabnikom prepušča neposreden nadzor nad skeniranjem slik. Preproste nastavitve podpirajo skeniranje večine tipov dokumentov, hkrati pa lahko uporabniki prek naprednih nastavitev optimizirajo slike z drugačnimi barvnimi načini.

Poleg tiskanja, skeniranja in fotokopiranja bo pisarnam še v posebno pomoč zmožnost faksa. V MF5770 je namreč vgrajen faks modem Super G3 s hitrostjo prenosa 33,6 Kb/s, ki omogoča pošiljanje in prejemanje sporočil v samo 3 sekundah. Pomnilnik faksa zadošča za shranjevanje 256 strani, kar pomeni, da se prejeta sporočila ne bodo izgubila, tudi ko v pisarni ni več nikogar. Canonova tehnologija Ultra High Quality imaging omogoča reprodukcijo 256 sivih odtenkov, kar je še posebej priročno pri sprejemanju dokumentov z grafikoni in fotografijami. Tako je mogoče dokumente poslati prek faksa kar z osebnega računalnika, brez da bi jih prej natisnili.

MF5770 je že v osnovni postavitvi pripravljen na omrežno povezovanje, pri čemer omogoča enostavno namestitev s pomočjo programske opreme. Omrežna uporaba uporabnikom nudi tiskanje in pošiljanje faksov s katerega koli omrežnega računalnika, prek vgrajenega spletnega strežnika pa lahko uporabniki in skrbniki nadzirajo delovanje naprave, ne da bi zapustili svoj računalnik.

Večfunkcijska naprava LaserBase MF5770 omogoča namestitev z enim samim preprostim postopkom. Kombinacija štirih naprav v eni omogoča velik prihranek prostora in nižje stroške lastništva. Enostavno vzdrževanje zagotavlja uporaba kartuše, v katero so vključeni vsi bistveni sestavni deli. S tem se naprava praktično obnovi ob vsaki menjavi črnilnega tonerja.

O Canon Europe

Canon Europe je podružnica japonskega podjetja Canon Inc., ki je vodilni svetovni inovator in dobavitelj tehnologije za elektronsko zajemanje ter arhiviranje podatkov in rešitev v informacijski tehnologiji za posameznike in podjetja.

Glavno poslovno žarišče Canon Europe je na dveh jasno določenih trgih: Business Solutions (omrežne zunanje naprave, kot so fotokopirne naprave, tiskalniki, skenerji in faks rešitve) in Consumer Imaging (rešitve za zajem, kot so fotografska oprema, analogne in digitalne kamere ter kamkorderji, ter rešitve za produkcijo, kot so Bubble Jet in drugi tiskalniki).

Canon Europe dobavlja tudi izdelke za industrijo, kar vključuje široko ponudbo leč, polprevodnike in medicinsko opremo.

Canon Europe zaposluje več kot 12.000 ljudi v 19 državah.
Nadaljnje informacije o Canon Europe so dostopne na spletnih straneh www.canon-europe.com.

O Canon Adria d.o.o.

Canon Adria d.o.o. je podjetje s sedežem v Ljubljani, v lasti Canon CEE (Canon Central and East Europe). Poslanstvo podjetja Canon Adria je zagotavljanje tehnične podpore in trženja za celotno področje Slovenije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Srbije, Črne gore, Makedonije in Albanije.

Za nadaljnje informacije se obrnite na:

Melita Klopčič
Canon Adria d.o.o.
Dunajska cesta 128a
1000 Ljubljana
Tel.:     +386 (1) 530 87 14
Faks:    +386 (1) 530 87 45
[email protected]
Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.