Canonu štiri nagrade TIPA

Canon je prejel štiri nagrade TIPA (Technical Image Press Association), in sicer za PIXMO iP8500 v kategoriji foto tiskalnikov, za EOS-1Ds Mark II v kategoriji profesionalnih digitalnih fotoaparatov, EOS 350D je bil nagrajen v kategoriji naprednih amaterskih digitalnih fotoaparatov, XEED SX50 pa v kategoriji projektorjev. Neprofitno združenje TIPA združuje urednike 31 evropskih strokovnih, neodvisnih fotografskih in oblikovalskih revij, ki skozi vse leto ocenjujejo in preizkušajo fotografsko tehnologijo ter tehnologije za digitalno upodabljanje. (Sporočilo za javnost)

»Fotografija je Canonova strast, zato smo zelo veseli, da smo prejeli te prestižne nagrade, ki potrjujejo naše dolgoročno vlaganje v raziskave in razvoj,« je dejal Mogens Jensen, direktor podjetja Canon Consumer Imaging Europe. »Biti vodilni na področju tehnologije za digitalno upodabljanje je v naši dejavnosti ključnega pomena. Veseli nas, da so tudi v TIPI prepoznali naš trud pri izdelavi najboljših izdelkov v celotnem procesu ustvarjanja fotografije, od samega zajemanja slike do tiskanja.«

Tiskalnik PIXMA iP8500 je izredno hiter, saj lahko digitalno fotografijo velikosti A4 natisne v samo 35 sekundah, in to brez izgube kakovosti slike. Združenje TIPA meni, da 8-črnilna tehnologija ChromaPLUS ogromno pripomore h kakovosti tiskanja, saj dodatni rdeči in zeleni črnili bistveno razširita barvni razpon, še posebej v odtenkih od rumene do rdeče in v zelenih odtenkih. Canonova tehnologija FINE (Full-photolithography Inkjet Nozzle Engineering) omogoča, da lahko več kot 6.000 mikrošob v glavi tiskalnika z neprimerljivo natančnostjo izbrizga več milijonov mikroskopsko majhnih kapljic na sekundo. Tiskalnik podpira standard PictBridge za neposredno tiskanje iz fotoaparatov in tiskanje na medije CD in DVD ter enoto za obojestransko tiskanje. Vse to so bile lastnosti, ki so prepričale člane TIPE, da si izdelek zasluži nagrado najboljšega v svoji kategoriji.Izjemen, oblikovno popoln fotoaparat EOS-1Ds Mark II z ločljivostjo 16,7 milijona točk je bil soglasno izbran za najboljši profesionalni digitalni fotoaparat. TIPA ga je označila kot največjo senzacijo leta in v obrazložitvi dodala, da je Canon s tem izdelkom digitalno fotografijo postavil na povsem drugo raven. Odlikuje ga tipalo CMOS velikosti 24x36 mm, kar pomeni, da je goriščna razdalja objektiva na digitalnem fotoaparatu SLR ustrezna objektivom na običajnih fotoaparatih SLR s 35-milimetrskim filmom. To predstavlja bistveno prednost za uporabnike širokokotnih objektivov in večjo sliko v iskalu, ki je še posebej v pomoč fotografom pri kompoziciji ter ostrenju slike.Šele pred kratkim predstavljen digitalni fotoaparat za napredne amaterje EOS 350D z ločljivostjo 8,2 milijona točk že podira prodajne rekorde. Navdušil je tudi člane združenja TIPA, ki so ga v kategoriji fotoaparatov vstopnega razreda izbrali za najboljšega. Odlikuje ga procesor DIGIC II, enak kot v Canonovih profesionalnih digitalnih fotoaparatih. Kljub najnaprednejši tehnologiji pa je fotoaparat prijazen za uporabo in novincem omogoča razvijanje fotografskih veščin. Canonova sistema objektivov EF in EF-S zagotavljata uporabo več kot 60 Canonovih objektivov.Projektor XEED SX50, ki ga je TIPA izbrala kot najboljšega, se pohvali z ločljivostjo SXGA+. S projekcijsko ploščo iz tekočih silikonskih kristalov (LCOS – Liquid Crystal on Silicon), kontrastnim razmerjem 1000 : 1 in svetilnostjo 2.500 lumnov predstavlja ta projektor povsem novo raven v tehnologiji projektorjev. Nudi popoln nadzor nad kontrastom, ostrino in barvami ter omogoča prikaz še tako majhnih elementov, kar je izredno primerno za prikazovanje podrobnosti digitalnih fotografij in grafike. Na plošči LCOS so diagonalne linije pri projekciji izredno jasne in ostre.
O Canon Europe

Canon Europe je podružnica japonskega podjetja Canon Inc., ki je vodilni svetovni inovator in dobavitelj tehnologije za elektronsko zajemanje ter arhiviranje podatkov in rešitev v informacijski tehnologiji za posameznike in podjetja.

Glavno poslovno žarišče Canon Europe je na dveh jasno določenih tržiščih: Business Solutions (omrežne zunanje naprave, kot so fotokopirni stroji, tiskalniki, skenerji in fax rešitve) in Consumer Imaging (rešitve za zajem, kot so fotografska oprema, analogne in digitalne kamere ter kamkorderji, ter rešitve za produkcijo, kot so Bubble Jet in drugi tiskalniki).

Canon Europe dobavlja tudi izdelke za industrijo, kar vključuje široko ponudbo leč, polprevodnike in medicinsko opremo.

Canon Europe zaposluje več kot 12.000 ljudi v 19 državah.
Nadaljnje informacije o Canon Europe so dostopne na spletnih straneh www.canon-europe.com.

O Canon Adria d.o.o.

Canon Adria d.o.o. je podjetje s sedežem v Ljubljani, v lasti CEE (Canon East Europe). Poslanstvo podjetja Canon Adria je zagotavljanje tehnične podpore in trženja za celotno področje ; Slovenije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Srbije, Črne gore, Makedonije in Albanije.

Za nadaljnje informacije se obrnite na:

Melita Klopčič
Canon Adria d.o.o.
Dunajska cesta 128a
1000 Ljubljana
Tel.: +386 (1) 530 87 14
Faks: +386 (1) 530 87 45
melita.klopcic@canon.si
Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.