Canon EOS 350D osvojil zlato nagrado DIWA

Canonov najnovejši digitalni fotoaparat EOS 350D je na številnih testih združenja DIWA dosegel izvrstne rezultate. Nizka cena, izredna kakovost fotografije, hitrost obdelave in hiter odziv so lastnosti, ki so mu omogočile, da na obširnih in neizprosnih testih doseže izjemne rezultate –zlato odličje združenja DIWA.

Člani svetovnega združenja DIWA (Digital Imaging Websites Association) skozi celotno leto ocenjujejo in preizkušajo izdelke za digitalno upodabljanje, najboljše pa nagradijo z zlato, srebrno ali bronasto nagrado. Letos je skupina neodvisnih strokovnih medijev zlato nagrado podelila Canonu za digitalni fotoaparat EOS 350D. (Sporočilo za javnost)

EOS 350D je vstopni model digitalnega enookega zrcalno-refleksnega fotoaparata, ki je primeren za začetnike. Odlikujejo ga izjemne tehnične lastnostmi, kot so ločljivost 8 milijonov pik, tipalo CMOS za nizek šum (majhna zrnatost) in izjemno hiter procesor za obdelavo slik DIGIC II. Vse to omogoča pripravljenost fotoaparata že takoj po vključitvi in izjemno hitro delovanje vseh funkcij, kot so nepretrgano slikanje, digitalizacija in pretvarjanje slike ter shranjevanje. EOS 350D lahko celo pri najvišji ločljivosti posname najmanj 14 zaporednih fotografij s hitrostjo 3 fotografije v sekundi.

»Canon je z EOS 350D nadgradil funkcionalnosti izredno uspešnega predhodnika EOS 300D,« je povedal Kai Thon, vodja testiranja pri združenju DIWA. »Izboljšana sta tipalo CMOS z ločljivostjo 8 milijonov pik, podobno tistemu, ki je uporabljeno v polprofesionalnem fotoaparatu EOS 20D, in izreden procesor za obdelavo slik DIGIC II. Rezultati testov so bili presenetljivo blizu tistim pri EOS 20D – ki je bil dobitnik zlate medalje – in ne dopuščajo veliko kritike. Evropski in ameriški strokovnjaki iz združenja DIWA so se strinjali, da EOS 350D razred ljubiteljskih digitalnih fotoaparatov SLR približuje razredu polprofesionalnih fotoaparatov, in to za bistveno nižjo ceno,« je še dodal Thon.Skupina strokovnjakov za fotoaparate pri združenju DIWA meni, da se lahko kakovost fotografije modela EOS 350D kosa s kakovostjo modela EOS 20D, kar je morda največje priznanje, ki ga lahko dobi fotoaparat. Življenjske barve, majhna zrnatost fotografije celo pri visoki občutljivosti ISO in izvrstna obdelava fotografij v formatu JPEG s številnimi možnostmi so le najpomembnejše prednosti EOS-a 350D. Fotografije je možno definirati tako v barvnem območju sRGB kot tudi Adobe RGB, shrani pa se jih lahko v formatih RAW in RAW+JPEG, zaradi česar je fotoaparat izredno prijazen za uporabo.

EOS 350D vsebuje izjemno občutljiv 7-točkovni sistem samodejnega ostrenja, ki je združljiv s Canonovimi objektivi serij EF in EF-S, odlikuje pa ga tudi napreden sistem bliskavice E-TTL II. Kljub kompaktni obliki je fotoaparat z ergonomsko obliko in razporeditvijo nadzornih gumbov uporabniku zelo prijazen. DIWA je Canonov izdelek nagradila tudi zaradi širokega nabora jezikov, med katerimi lahko s pomočjo intuitivnega sistema izbiranja uporabnik izbere želenega. Za lažje držanje fotoaparata pa je kot dodatna oprema na voljo še ročaj z baterijama BG-E3, ki podaljša trajanje baterij.

O združenju DIWA

Združenje Digital Imaging Websites Association (DIWA) je hitro rastoča skupina neodvisnih strokovnih spletnih medijev, ki se posvečajo digitalnemu upodabljanju. DIWA podeljuje nagrade izključno na podlagi analize več testnih rezultatov različnih preizkuševalcev, ki preizkušajo različne vzorce enakega izdelka. Uporablja se zelo podrobna in celovita standardizirana procedura ocenjevanja, prilagojena posameznim kategorijam izdelkov.  

O Canon Europe

Canon Europe je podružnica japonskega podjetja Canon Inc., ki je vodilni svetovni inovator in dobavitelj tehnologije za elektronsko zajemanje ter arhiviranje podatkov in rešitev v informacijski tehnologiji za posameznike in podjetja.

Glavno poslovno žarišče Canon Europe je na dveh jasno določenih tržiščih: Business Solutions (omrežne zunanje naprave, kot so fotokopirni stroji, tiskalniki, skenerji in fax rešitve) in Consumer Imaging (rešitve za zajem, kot so fotografska oprema, analogne in digitalne kamere ter kamkorderji, ter rešitve za produkcijo, kot so Bubble Jet in drugi tiskalniki).

Canon Europe dobavlja tudi izdelke za industrijo, kar vključuje široko ponudbo leč, polprevodnike in medicinsko opremo.

Canon Europe zaposluje več kot 12.000 ljudi v 19 državah.
Nadaljnje informacije o Canon Europe so dostopne na spletnih straneh www.canon-europe.com.


O Canon Adria d.o.o.

Canon Adria d.o.o. je podjetje s sedežem v Ljubljani, v lasti CEE (Canon East Europe). Poslanstvo podjetja Canon Adria je zagotavljanje tehnične podpore in trženja za celotno področje Slovenije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Srbije, Črne gore, Makedonije in Albanije.

Za nadaljnje informacije se obrnite na:

Melita Klopčič
Canon Adria d.o.o.
Dunajska cesta 128a
1000 Ljubljana
Tel.: +386 (1) 530 87 14
Faks: +386 (1) 530 87 45
[email protected]

Komentarji
Gregor (@Gregor) 11. junij 2005 10:30
Vse lepo in prav, a kaj ko nima zelo pomembnega tockovnega nacina merejena svetlobe. Kompaktne mere pa so kvecjemu slabost kot pa prednost.
tina (@tinekr) 25. junij 2005 08:57
Lep fotoaparat, lepo sede v roko, vendar se mi zdi, da mora biti zaradi lahkosti zelo neugoden, ko je na njem malo večji teleobjektiv.
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.