Fotografski natečaj: Svet komunikacij

Fotografski natečaj Svet komunikacij je zaključen. Žirija je svoje delo opravila in pripravili so katalog razstave (pdf, 10,4 MB) v katerem so prikazana vsa izbrana dela. Otvoritev razstave je načrtovana konec meseca junija, vsi sodelujoči avtorji pa bodo prejeli obvestilo o izboru in povabilo na otvoritev razstave.

Razstava bo postavljena v Slovenskem etnografskem muzeju, jeseni pa se bo preselila v prenovljeno poslovno stavbo Telekoma Slovenije na Cigaletovo 15. (Sporočilo za javnost)

Tema natečaja: Svet komunikacij

Središče našega zanimanja je človek, njegova potreba po komuniciranju in različni načini posredovanja sporočil med osebami. Človek je družbeno bitje. Svoje življenje, ambicije in sanje uresničuje v povezavi in s pomočjo soljudi, svoje uspehe doživlja skozi potrditev svojega okolja, pa naj gre za družino, poklic ali zabavo.

Danes je naše življenje nerazdružljivo povezano s sredstvi sodobnega komuniciranja. Sodobna tehnologija nam omogoča, da so nam dostopna praktično povsod, ob vsakem času in skoraj v vsaki situaciji. Duhovni prostor posameznika postaja vse širši in dostopnejši. Hitrost, mobilnost, kompatibilnost niso več luksus, temveč potreba. Sateliti, vrhunska elektronska tehnologija za vsak žep in otročje lahka - to že zdavnaj ni več znanstvena fantastika. Sodobne komunikacije povezujejo prijatelje, družine, podjetja, narode, kulture, kontinente in .... planete.

Nagrade

1. nagrada v vrednosti 550.000 SIT
2. nagrada v vrednosti 350.000 SIT
3. nagrada v vrednosti 250.000 SIT
4. nagrada v vrednosti 175.000 SIT
5. nagrada v vrednosti 100.000 SIT

Žirija

* Dragan Arrigler, fotograf,
* prof.dr.Janez Bešter, predstojnik laboratorija za telekomunikacije,
* Milan Pajk, profesor na ALU
* Iztok Sila, direktor službe za marketing v Telekomu Slovenije, d. d.,
* Vinko Skale, predsednik Fotografske zveze Slovenije.

Poleg nagrajenih del bo žirija izbrala dela za odkup ter odbrala ostala dela, ki bodo razstavljena na razstavi. Za vsako odkupljeno delo prejme avtor 24.000 SIT. Pri nagrajenih delih nagrada že vključuje odkupnino, zato avtorji ne prejmejo še posebnega nadomestila za odkup. Z odkupom del pridobi Telekom Slovenije, d. d. na teh delih vse materialne pravice, avtorji pa na njih obdržijo svoje moralne avtorske pravice.

Žirija odloča v 30 dneh od prispetja del. Obvestilo o rezultatih žiriranja do konca maja 2005. Zoper odločitev žirije ni pritožb.

Vir: http://www.telekom.si
Komentarji
Dejan Dular (@smejo) 12. junij 2005 10:22
Meni osebno se vsaj polovica fotk ne ujema s temo razpisa...
tomaž (@mju) 12. junij 2005 20:36
ampak nagrade pa so....:S:S:S:S
Mitja Vodušek (@Mixi) 13. junij 2005 09:26
Od vseh prispelih fotografij ima le malo fotk vsebino, ki naj bi podajala komunukacijo. Pa nekatere nimajo niti kakovosti same slike, kaj šele kompozicije.
tina (@tinekr) 13. junij 2005 10:18
Čestitke Okinu :aplavz: :aplavz:
chips (@chips) 14. junij 2005 08:21
Se strinjam..sem pogledal katalog in se jih polovica ne klapa s temo... Mah...
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.