Objektiv ribje oko ZUIKO DIGITAL ED 8mm 1:3.5

Objektiv ribje oko ZUIKO DIGITAL ED 8mm 1:3.5 prinaša številne nove možnosti za uporabo sistema Olympus E-System. Fotografom je zdaj na voljo diagonalni zorni kot kar 180°, kar omogoča fotografiranje izjemnih panoramskih posnetkov. Zdaj lahko sestavljate kompozicije z dih jemajočimi perspektivami, ki so značilnost objektivov ribje oko in se ponašajo z zelo veliko globino polja in ostrino slike po celi površini posnetka. Možna je tudi makro fotografija iz oddaljenosti samo 2 cm od objekta, optimalno kakovost slike pa zagotavlja kombinacija leče ED in leč z večplastnimi premazi. Zaradi neomejene uporabnosti v najrazličnejših situacijah je ta objektiv ZUIKO DIGITAL odporen na prah in na kapljice vode. Dodatno podvodno ohišje pa zagotavlja vodotesnost - če ga uporabite v kombinaciji z ohišje za Olympus E-300, lahko snemate širokokotne kompozicije tudi globoko pod vodno gladino. (Sporočilo za javnost)

Fotografi, ki uporabljajo opremo Olympus, lahko zajamejo celih 180° prizora; to jim omogoča objektiv ribje oko ZUIKO DIGITAL ED 8mm 1:3.5. Neobičajno zanimivi panoramski posnetki se ponašajo z zelo veliko globino polja za najnatančnejši fokus. Krožna odprtina diafragme poskrbi za naravno zabrisano ozadje.


Optična kakovost objektiva je nesporna. Uporabljeni element ED zagotavlja minimalno kromatsko aberacijo, poseben postopek nanašanja premazov na leče pri proizvodnji pa bistveno zmanjša pojav učinkov 'ghosting' in 'flaring'.

Novi objektiv ZUIKO DIGITAL omogoča vsestranskost v najrazličnejših situacijah. Posnamete lahko na primer izjemne bližnje panoramske posnetke - iz oddaljenosti samo 2 centimetrov! Ker je objektiv odporen na prah in kapljice vode, je uporaba varna tudi pri bolj zahtevnih pogojih - če se na primer nepričakovano ulije dež.


8-mm objektiv ribje oko 1:3.5 pa se obnese tudi v mnogo težjih okoliščinah. Kot dodatna oprema je na tržišču namreč na voljo vhod za objektiv za podvodno snemanje PPO-E04, kar fotografu omogoči, da se spopade tudi z izzivom ultra-širokokotne fotografije pod gladino vode. V kombinaciji s podvodnim ohišjem za Olympus E-300 in podvodnim ohišjem PT-E01 lahko zdaj snemate posnetke ribje oko do 153° - v kakovosti štiritretjinskega digitalnega SLR sistema. Na voljo vam je tudi številna dodatna oprema - na primer podvodna ohišja za bliskavice za še večje in osupljive možnosti podvodnega fotografiranja.


Objektiv ribje oko ZUIKO DIGITAL ED 8mm 1:3.5, s katerim bo znova razširjena že tako široka ponudba opreme za Olympus E-System, bo na voljo januarja 2006.

Objektiv ribje oko ZUIKO DIGITAL ED 8mm 1:3.5 – osnovne značilnosti:
• Diagonalni objektiv ribje oko z zornim kotom 180°
• Fokusna dolžina 8mm (16-mm ribje oko pri 35-mm fotoaparatih), 1:3.5
• Fokusne razdalje (objekt – senzor) tudi do samo 13cm
• Minimalna delovna razdalja 2 cm od sprednjega dela objektiva za širokokotno makro fotografijo
• Leča ED za minimalno kromatsko aberacijo
• Krožna odprtina diafragme za naravno zabrisano ozadje
• Večplastni premaz leč za zmanjšanje pojavov 'ghosting' in 'flaring'
• Odpornost na prah in vodne kapljice za večjo zanesljivost
• Primeren za podvodno fotografiranje v kombinaciji z dodatnim podvodnim vhodom za objektiv PPO-E04 in podvodnima ohišjema za Olympus E-300 & PT-E01

Če imate kakršnokoli vprašanje ali želite dodatne informacije, prosimo, da se obrnete na naslov:

Jeanette Korenčan Vraz
Olympus Slovenija
Vodja prodaje
Baznikova 2, 1000 Ljubljana
Telefon: 01/2363320
email: jeanette.korencan@olympus-europa.com

Miha Klepac
Olympus Slovenija
Olympus E-System, & Tehnična Pomoč
Baznikova 2, 1000 Ljubljana,
Telefon: 01/2363320
email: miha.klepac@olympus-europa.com

Marko Potočnik
Olympus Slovenija
Prodaja & Tehnična Pomoč
Baznikova 2, 1000 Ljubljana,
Telefon: 01/2363320
email: marko.potocnik@olympus-europa.com

Komentarji
Matev (@Matev) 4. julij 2005 18:35
hudo manjka kaka vzorčna slika

saj poznate: slika pove več kot 1000 besed
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.