Jon Nicholson je preizkusil Olympus E-300 v samem središču dogajanja na dirki F1

Odkar je profesionalni fotograf formule 1 Jon Nicholson naredil prve posnetke s kamero Olympus E-300, je praktično ni več izpustil iz rok. Začel jo je uporabljati na prvi dirki v letu ’05 v Melbournu, in od tega trenutka dalje je postala Olympusova digitalna SLR kamera njegova stalna spremljevalka na vseh dirkah F1, ki so se odvijale v letošnji sezoni. Navdušeni Nicholson hvali odzivnost kamere, velik zaslon LCD in profesionalen, ergonomski občutek; to so tiste največje odlike, ki jih je izpostavil in zaradi katerih se mu je Olympus E-300 tako priljubil - besed “Izjemno velik vtis je naredila name!” se pač ne da napačno razumeti. (Sporočilo za javnost)

V svoji kratki zgodovini je Olympus E-300 pritegnila že veliko pozornosti; o njej se je veliko pisalo, prejela pa je tudi številne nagrade. Pravzaprav je tudi zasnovana zato, da lahko tudi ambiciozni amaterski fotografi izkusijo prednosti digitalnih zrcalno-refleksnih kamer, ki temeljijo na standardu štirih tretjin, za dostopno ceno. A zaradi široke palete objektivov in druge kompatibilne opreme, odlične kakovosti slike in izjemne priročnosti si je ta kamera priborila tudi srca številnih profesionalnih fotografov, vključno s fotografom Formule 1 Jonom Nicholsonom. Njemu izjemno ustreza ločljivost 8,0 milijonov pikslov in možnost popolnega nadzora nad vsemi parametri, kar omogoča spektakularne posnetke. Olympus E-300 pa je idealen za fotografiranje “na terenu”, na primer na dirkališču, in to zaradi svoje kompaktnosti.

Priznani fotograf Nicholson ima pač pravico praktično brez omejitev krožiti povsod po dirkališču ter v Ferrarijevi garaži; postavi se lahko v vsak ovinek in tako iz kar najboljše perspektive prikaže razburljivost tega hitrega športa. "Res imam srečo, da imam prost dostop kamorkoli," pravi. A sreča nima veliko opraviti z dih jemajočimi fotografijami, ki jih on posname… Gre namreč za kombinacijo verziranega očesa in prvovrstne opreme, ki je seveda prvi pogoj za zanj tako značilne osupljive fotografije. Trenutno so njegovi najljubši objektivi za fotografiranje dogajanja na stezi objektivi ZUIKO DIGITAL ED 300mm in ZUIKO DIGITAL ED 50-200mm, s pomočjo katerih se znajde praktično iz oči v oči z voznikom, ki v bolidu drvi mimo njega - ne glede na to, kje na dirkališču se trenutno nahaja.

Prah, dim in drugi delci v zraku so vsakdanjost pri delu, kakšnega opravlja Jon Nicholson – ko na primer Schumacher ali Barrichello zavrtinčita zrak med svojim bliskovitim postanku v boksih. In medtem ko bi se večina fotografov v tistem trenutku bala zamenjati objektiv, je lahko Nicholson brez skrbi, ko se odloči za ZUIKO DIGITAL ED 7-14mm , ki omogoča ultra široke zorne kote. Kamera je namreč zaščitena pred vplivom prašnih delcev - za to poskrbi Olympusov ekskluzivni Supersonic Wave Filter. S serijo vibracij z ultrazvočno hitrostjo namreč s tipala CCD otrese prašne delce in druge tujke, ki zagotovo najdejo pot v notranjost kamere med zamenjavo objektiva. Tako je lahko Nicholson prepričan, da bo njegova kamera Olympus E-300 v notranjosti vedno čista, kar omogoča fotografije največje možne kakovosti.

Olympus E-300 je sicer prvenstveno namenjena ambicioznim amaterskim fotografom s profesionalnimi zahtevami, a si je našla številne privžence tudi med profesionalnimi fotografi - ne le zaradi tistih, ki se zavedajo, da gre za cenovno izjemno privlačno kamero izjemnih odlik, ampak tudi zaradi tistih, ki potrebujejo kompaktno in fleksibilno digitalno zrcalno-refleksno kamero.

Tudi Jon Nicholson je bil izjemno zadovoljen s to kamero, ki ga že nekaj mesecev spremlja v zahtevnih pogojih na dirkah Formule 1: navdušen je nad njenimi profesionalnimi zmogljivostmi in načinom upravljanja. Njegove zaključne besede so: "Res zagotavlja profesionalne rezultate in v veliko veselje mi je bilo fotografirati s to kamero dogajanje na dirkah v letošnji sezoni."

Če imate kakršnokoli vprašanje ali želite dodatne informacije, prosimo, da se obrnete na naslov:

Jeanette Korenčan Vraz
Olympus Slovenija
Vodja prodaje
Baznikova 2, 1000 Ljubljana
Telefon: 01/2363320
email: [email protected]

Miha Klepac
Olympus Slovenija
Olympus E-System, & Tehnična Pomoč
Baznikova 2, 1000 Ljubljana,
Telefon: 01/2363320
email: [email protected]

Marko Potočnik
Olympus Slovenija
Prodaja & Tehnična Pomoč
Baznikova 2, 1000 Ljubljana,
Telefon: 01/2363320
email: [email protected]
Komentarji
tomaž (@mju) 5. julij 2005 20:21
kdaj sem jaz že to rekel hehe
chips (@chips) 5. julij 2005 20:24
Res bi rad videl tega fotografa, ko fotka F1 z E300....
Miha Rekar (@[email protected]) 5. julij 2005 20:39
Model bi pomoje tut največja jajca hvalil za slikat formulo 1, če bi mu dal tok keša in pa vso opremo gratis.
milosh (@milosh) 5. julij 2005 21:22
hahah poglejte katero ekipo ma na vseh fotkah in kaj na zadnji fotografiji modelu pise na roavu, pol je takoj vse jasno.
zame je to prej reklama kot novica in ce ta forum ni dobil nc placano za tole, res ne vem kaj kle dela.
primoz75 (@primoz75) 5. julij 2005 21:47
me pa res zanima koliko fotografov, ki delajo na F1 uporablja Olypmpuse...razen 'plačanih' pri ekipi od Ferrarija...

F1 in Oly E-300?ma ne me basat....
tina (@tinekr) 5. julij 2005 22:04
Morda kot rezervni fotoaparatek ))) To je čist brezveze, ker jim ob Canonu ne gre glih vrhunsko, si morajo delat reklamo. Kak jih ni sram, saj fotografi takšnega tipa fotkajo s profi opremo, ne pa nekim E-300. Bullshit
Andrej (@fotokaj) 5. julij 2005 22:18
Še dobro da so spodaj navedeni kontakti, na katere se lahko obrnem če imam vprašanje, imam ga namreč;
WHAT THE *****...?
In Lucifix, naslednjič kot oznako besedila napiši 'Promocijsko besedilo' ne pa 'Sporočilo za javnost' !!!
Uroš Uršej (@Lucifix) 5. julij 2005 22:57
Nope, je kar sporočilo za javnost. Jaz nimam nič od tega - če ti je volja preberi novico, če ti ni všeč, ti pač ni...
olkient (@olkient) 6. julij 2005 10:46
Slike govorijo zase! So zanič ali solidne ali morda celo odlične??? Men so fotke cool, za aparat mi pa dol visi!

Jasno je, da za PRO delo pri F1 samo Olyja E-300 nima nihče, za dodaten body No.3,4,5 pa morda! Reportaže so se že s kompakti delale in to dobre! (V. Jukič s C-5060 )

Jep, forumašiti po foto sajtih in pljuvat vse vprek, je vaš hobi, ne pa fotografija.

Objaviti tole kot novico ali reklamo???? Eee to je pa druga zgodba.
chips (@chips) 6. julij 2005 12:52
@olkient: prinesi mi tele fotke na A4 formatu sprintane, in ce bodo vredu, dam kapo dol.
olkient (@olkient) 7. julij 2005 09:05
Ma ti pa sorry izrazu nisi normalen,,,ende!!!

A4 format ti jaz prinesem printe od Ixusa, D60, E-300, 1D MkII, pa ti ne boš ločil, kaj je od česa!!!Jasno???

Tako popljuvani E-1 šum, AF, "samo" 5 mio točk imam printe v velikosti 120x80cm....od E-300 ti jih pa naredim še večje, zato bodi raje tiho o printih, ker več kot očitno iz dosedaj prebranih tvojim mnenj, razberem samo še enega forumaška, wanabe fotografa, ki bo trobil o tehniki in pixlih, pa o IS, VR, 25 mio točk senzorjih, o fotografiji pa mrkli mrak!!!

Pa da ne bo pomote, nisem Oly fanatik, kot tudi ne Canonaški obsedenec, čeprav ga uporabljam, sem le amaterski škljocar, ki ne prenese gobezdanja v tri krasne, brez argumentov, predvsem pa posploševanj, rekla/kazala zgodbic in foušije, ki ponavadi izhaja iz dejstva, da tisti, ki kritizira, pač nima niti ene spodobne fotke v svoji zbirki.

Amen in imej se lepo v svojem vrtcu...
tina (@tinekr) 7. julij 2005 09:09
Klient al pacient ali kaj že...po mojem, da si moraš sam pogledat na raznih dirkah, s kakšnimi fotoaparati ti fotografi delajo in s kakšnimi ne.... It's a hoax
Jan (@ghandaed) 7. julij 2005 15:44
delajo s takšnimi kot si jih lahko privoščijo.
chips (@chips) 8. julij 2005 08:17
olkient: povem ti, brzdaj malo svoj govor, ker ovc skupaj nisva pasla. S fotografijo tako ali drugacno si sluzim vsakdanji kruh in nek forumas kot si ti, mi ze ne bo solil pameti okoli tega. Skuliraj se...
olkient (@olkient) 8. julij 2005 13:52
Brrrrrrrrrrrrrrrrrrr


Da se ne razpočiš!!! Kdo bo pa potem pasel ovce?
chips (@chips) 8. julij 2005 15:06
Tebe je tudi ocitno sam gobec, a da bi kaj pametnega povedal, pa je skoraj nemogoce... Pojdi raje na tisti forum od koder prihajas, take imajo prav radi tam.

Fajn pa bi bilo, da tudi kaj pokazes, ne pa samo gobec vrtis.

Zakljucujem.
Uroš Uršej (@Lucifix) 8. julij 2005 15:25
Bosta vidva kar lepo tole debato zaključila, pa se pomenila preko zasebnih ali pa e-maila.
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.