Novi spominski kartici MultiMedia Card

Nova serija Apacerjivih spominskih kartic MultiMedia Plus in Multimedia Mobile je namejena skupni uporabi v digitalnih fotoaparatih, dlančnikih in mobilnih telefonih.

Obe kartici sta narejeni v skladu s 4.x. MultiMedia protokolom in sta več kot petkrat hitrejši od običajnih MMC kartic. Kartici dosegata prenose do 16MB/s (običajne MMC kartice 2,1MB/s) in sta kot taki zelo primerni za modernega uporabnika z večimi multimedijskimi napravami. (Sporočilo za javnost)

MultiMedia Mobile kartica pa se poleg hitrega prenosa podatkov ponaša še z DualVoltage tehnologijo izdelave, saj deluje na 1,8V in 3,3V. Zaradi tega je energetsko varčnejša in primerna za uporabo v mobilnih telefonih, ki podpirajo le DualVoltage kartice. MultiMedia Mobile kartica je na voljo v 128MB in 256MB.

MultiMedia Plus kartica ima, za razliko od običajne MMC 13 kontaktnih ploščic namesto običajnih 8, kar omogoča znatno hitrejše prenose podatkov do 16MB/s in večjo zanesljivost kartice. Kartica je dobavljiva v kapacitetah od 128MB do 2GB.

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.