JVC-jeve kamere Everio G snemajo na trdi disk

JVC je predstavil novo serijo štirih digitalnih kamer, katerih posebnost v svetovnem merilu je, zapisovanje materiala na vgrajeni trdi disk – brez dodatnih medijev (kaset ali DVD plošč). Velika kapaciteta diska 30 GB omogoča zapis kar do 7 ur materiala v najvišji, filmski DVD kakovosti. To je za primerjavo s kamerami DVD, ki snemajo na 8 cm/20 min DVD-je, kar 21-krat večja kapaciteta.
Tako se boste zdaj lahko na počitnice odpravili brez skrbi. Skrb ali ste s seboj vzeli dovolj kaset/DVD-jev za celoten čas potovanja, bo le še preteklost. Tudi stroškov z nakupom snemalnih medijev ne bo več.
(Sporočilo za javnost)


GZ-MG20

Modela serije Everio G GZ-MG50 in MG30 (imata 30 GB disk) zagotavljata shranjevanje posnetkov v štirih stopnjah kakovosti in s tem povezano tudi dolžino posnetkov. Pri najvišji kakovosti je možno posneti za več kot 7 ur materiala pri vzorčenju 9 Mb/s (kakovost in stopnja prenosa je skoraj enaka kot pri filmskih DVD-jih) ali 10,5 ur pri 6 Mb/s (enakovredno zapisom kamer z DVD snemalnikom). Ostala dva snemalna načina ponujata možnost še daljšega snemalnega časa ob malce slabši ločljivosti. Vstopna modela GZ-MG40 in MG20 (z 20 GB diskom) imata kapaciteto snemanja 4,5 ur pri 9 Mb/s in 7 ur pri 6 Mb/s. Vsi modeli kamer Everio G sliko kodirajo v podatkovni format MPEG-2 z najmanjšim kodirnim vezjem MPEG-2 na svetu, ki ga je razvil JVC.


GZ-MG50

Pravi izziv pri načrtovanju te kamere je JVC-ju predstavljala zaščita trdega diska proti tresljajem in udarcem. Za ta namen so razvili poseben plavajoči mehanizem, ki učinkovito duši trsljaje med snemanjem in branjem podatkov, ko je disk tudi najbolj ranljiv. Vgrajeni disk ima še dodatno varovanje pred udarci, ki je podobno tistemu pri prenosnih računalnikih, vgrajeno je namreč tipalo, ki zaznava spremembo sile gravitacije. Varovanje pri nenadni spremembi sile (v primeru prostega pada) izključi disk in tako prepreči udarec zapisovalno/bralne glave na ploščo diska.

Za najvišjo kakovost zajema posnetkov skrbi JVC-jeva tehnologija Megabrid Imaging Engine, ki signale obdeluje ločeno za živo sliko in ločeno za fotografije, kar je zelo pomembno glede na zahteve tehnike snemanja.

GZ-MG50 in MG40 sta opremljena s tipalom CCD z 1,33 M točkami. Omogoča zajem fotografij do 1152 x 864 v načinih Standard in Fine. Shranjujete jih lahko na vgrajeni trdi disk ali pa na dodatno pomnilniško kartico SD. GZ-MG30 in MG20 zajemata fotografije ločljivosti 640 x 480 točk.

Modeli bodo na voljo od konca septembra po maloprodajni ceni od okoli 200.000 SIT (GZ-MG20) do 250.000 SIT (GZ-MG50). JVC zastopa in distribuira Trion iz Ljubljane. www.trion.si

http://www.jvc.com/press/index.jsp?item=461&pageID=1


Priloženo: slike za tisk in internet, PR + original angleško besedilo v Wordu.

Produktni vodja: bostjan.kavcnik@trion.si
Vodja promocije: matjaz.boncina@trion.si
Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.