Canon izboljšuje predstavitve dokumentov

Canonova dokumentna kamera RE-455X omogoča visokokakovostne predstavitve dokumentov v zahtevnih poslovnih okoljih

Canon je predstavil svojo najnovejšo dokumentno kamero RE-455X, ki se od predhodnice loči po nižji ceni in lažji zasnovi iz okolju prijaznih materialov. Odlikujejo jo visoka ločljivost XGA, tekoče predvajanje videa s hitrostjo 15 slik na sekundo, zmogljiva 12-kratna optična povečava in izboljšane zmogljivosti samodejnega ostrenja ter osvetljevanja. (Sporočilo za javnost)

Jedro kamere RE-455X je tipalo CCD z 850.000 točkami in funkcijo progresivnega skeniranja, ki zajema visokoločljive posnetke dokumentov, prozornih folij in tridimenzionalnih predmetov ter jih pošilja neposredno v LCD-projektor ali na video zaslon. Med naprednimi lastnostmi so še zmogljiva dvojna osvetlitev, samodejno nastavljanje fotografiranja, način White Paper za izboljšanje videza besedil in funkcija Still Image za zajem in prikaz stoječe slike. RE-445X ima kompaktno ter zložljivo zasnovo z ročajem, ki še poveča njegovo prenosljivost.

Canon je pri snovanju dokumentne kamere uporabil svoje šestdesetletne izkušnje z optičnimi napravami in v RE-445X vgradil natančno optiko z 12-kratno povečavo, ki omogoča jasno, celozaslonsko snemanje manjših predmetov velikosti 31,5x23,7 mm. Optično tipalo CCD s funkcijo progresivnega skeniranja in procesor za naprednejše obdelovanje slike zagotavljata oster in tekoč prikaz gibljivih predmetov z ločljivostjo XGA (1024x768) in s hitrostjo 15 slik na sekundo. Funkcija White Paper samodejno poveča kontrast in s tem izboljša ostrino ter berljivost zajetih besedil.

Velika snemalna površina (306x230 mm) dopušča enostavno prikazovanje dokumentov v formatu A4 in večjih tridimenzionalnih predmetov, dvojni sistem žarnic pa omogoča močno in enakomerno osvetlitev celotnega predmeta. S pomočjo funkcije stoječe slike lahko zamenjujemo prikazane predmete, ne da bi prekinjali sliko na zaslonu. Funkcionalnost RE-455X je izboljšana s preklopnim stikalom RGB, ki uporabnikom omogoča neposredno preklapljanje med dokumentno kamero in zunanjim virom video signala.

Popolnoma samodejne funkcije ostrenja, osvetlitve in korekcije beline zagotavljajo optimalno kakovost posnetkov, brez potrebe po ročnem nastavljanju. Način samodejnega ostrenja enega posnetka One Shot nastavi ostrino dokumenta velikosti A4 z enim samim pritiskom na tipko. To je uporabno predvsem pri pogostem menjavanju dokumentov in predmetov. Analogni RGB-vmesnik dopušča neposreden priklop projektorja LCD, medtem ko vgrajeni pretvornik zagotavlja visokokakovosten signal prek S-video in kompozitnega izhoda.

Canon RE-455X je za šest odstotkov lažji od svojega predhodnika, zaradi kompaktnosti in vgrajenega ročaja pa ga je enostavno prenašati. Držalo kamere in svetilki se prikladno zložijo in poenostavijo shranjevanje. RE-455X je narejen iz okolju prijaznih materialov, brez svinca in drugih nevarnih snovi. Zelo majhna poraba energije s samo 23 vati še dodatno pripomore k ekološkemu značaju kamere in znižuje stroške delovanja.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
O Canon Europe

Canon Europe je podružnica japonskega podjetja Canon Inc., ki je vodilni svetovni inovator in dobavitelj tehnologije za elektronsko zajemanje ter arhiviranje podatkov in rešitev v informacijski tehnologiji za posameznike in podjetja.

Glavno poslovno žarišče Canon Europe je na dveh jasno določenih trgih: Business Solutions (omrežne zunanje naprave, kot so fotokopirne naprave, tiskalniki, skenerji in faks rešitve) in Consumer Imaging (rešitve za zajem, kot so fotografska oprema, analogne in digitalne kamere ter kamkorderji, ter rešitve za produkcijo, kot so Bubble Jet in drugi tiskalniki).

Canon Europe dobavlja tudi izdelke za industrijo, kar vključuje široko ponudbo leč, polprevodnike in medicinsko opremo.

Canon Europe zaposluje več kot 12.000 ljudi v 19 državah.
Nadaljnje informacije o Canon Europe so dostopne na spletnih straneh www.canon-europe.com.

O Canon Adria d.o.o.

Canon Adria d.o.o. je podjetje s sedežem v Ljubljani, v lasti Canon CEE (Canon Central and East Europe). Poslanstvo podjetja Canon Adria je zagotavljanje tehnične podpore in trženja za celotno področje Slovenije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Srbije, Črne gore, Makedonije in Albanije.

Za nadaljnje informacije se obrnite na:

Melita Klopčič
Canon Adria d.o.o.
Dunajska cesta 128a
1000 Ljubljana
Tel.: +386 (1) 530 87 14
Faks: +386 (1) 530 87 45
melita.klopcic@canon.si
Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.