Canon predstavil poslovne rezultate prvega polletja 2005

Canon je sporočil, da je konsolidirani čisti prihodek od prodaje v prvem polletju 2005 znašal 13,1 milijarde evrov, kar predstavlja 6,5-odstotno rast v primerjavi z rezultati v enakem obdobju lani.

Čisti dobiček Canona je znašal 1,3 milijarde evrov in predstavlja 9-odstotno rast v primerjavi z lanskimi polletnimi rezultati, čisti dobiček na delnico pa je bil 1,47 evra. Dobiček iz poslovanja se je prav tako izboljšal za 6,6 odstotka v primerjavi z rezultati prve polovice finančnega leta 2004.

Canon je objavil tudi prihodke drugega četrtletja letošnjega leta v višini 6,81 milijarde evrov, ki so za 7,3 odstotka višji kot pred letom dni. Čisti dobiček je v drugem četrtletju 2005 znašal 614 milijonov evrov.

"V drugem četrtletju 2005 so čisti prihodki od prodaje zrasli za 7,3 odstotka zaradi povečanega povpraševanja po barvnih fotokopirnih strojih in barvnih laserskih tiskalnikih, kar kaže na povečanje zanimanja za barvno tiskanje v poslovnih okoljih. Prav tako smo zabeležili solidno rast prodaje digitalnih kamer, ki jim sledi dobra prodaja digitalnih zrcalno-refleksnih fotoaparatov," je povedal Toshizo Tanaka, višji direktor ter izvršni vodja oddelka za finance in računovodstvo v podjetju Canon.

Tanaka je dodal: "Čeprav je jasno, da se bo cenovna vojna nadaljevala, ne pričakujemo večjih sprememb pri konkurenčnosti naših izdelkov in strukturi dobička. Predvidevamo, da bosta v drugem polletju letošnjega leta prihodek od prodaje in čisti dobiček zrasla za 5 do 6 odstotkov. Naš cilj je, da bomo šesto leto zapored beležili rast prodaje in prihodkov ter presegli lanske rekordne vrednosti."

Podrobnejši finančni rezultati prvega polletja 2005 so na voljo na spletni strani
www.canon.com/ir/index.html.
---------------
O Canon Europe

Canon Europe je podružnica japonskega podjetja Canon Inc., ki je vodilni svetovni inovator in dobavitelj tehnologije za elektronsko zajemanje ter arhiviranje podatkov in rešitev v informacijski tehnologiji za posameznike in podjetja.

Glavno poslovno žarišče Canon Europe je na dveh jasno določenih trgih: Business Solutions (omrežne zunanje naprave, kot so fotokopirne naprave, tiskalniki, skenerji in faks rešitve) in Consumer Imaging (rešitve za zajem, kot so fotografska oprema, analogne in digitalne kamere ter kamkorderji, ter rešitve za produkcijo, kot so Bubble Jet in drugi tiskalniki).

Canon Europe dobavlja tudi izdelke za industrijo, kar vključuje široko ponudbo leč, polprevodnike in medicinsko opremo.

Canon Europe zaposluje več kot 12.000 ljudi v 19 državah.
Nadaljnje informacije o Canon Europe so dostopne na spletnih straneh www.canon-europe.com.

O Canon Adria d.o.o.

Canon Adria d.o.o. je podjetje s sedežem v Ljubljani, v lasti Canon CEE (Canon Central and East Europe). Poslanstvo podjetja Canon Adria je zagotavljanje tehnične podpore in trženja za celotno področje Slovenije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Srbije, Črne gore, Makedonije in Albanije.

Za nadaljnje informacije se obrnite na:

Melita Klopčič
Canon Adria d.o.o.
Dunajska cesta 128a
1000 Ljubljana
Tel.: +386 (1) 530 87 14
Faks: +386 (1) 530 87 45
melita.klopcic@canon.si

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.