Canonovi digitalni DVD video kameri

Canon je predstavil dve vrhunsko oblikovani DVD video kameri, DC10 z 1,33 milijona točk in DC20 z 2,2 milijona točk. Kameri odlikujeta tanko aluminijasto ohišje debeline 47 mm in snemanje video posnetkov ter fotografij neposredno na DVD-je, ki omogočajo hitro in enostavno predvajanje na domačih digitalnih video napravah. Odlikuje ju 10-kratna optična povečava, elektronski stabilizator slike, 2,5-palčni zaslon LCD in podpora pomnilniškim karticam miniSD. (Sporočilo za javnost)

S snemanjem na DVD-je se je moč izogniti nezaželenemu brisanju posnete vsebine. Seznam posnetkov, ki se ga v kameri sproti dopolnjuje, omogoča takojšnjo izbiro video izsekov, ki jih želimo predvajati ali obdelati. Po končanem snemanju je moč DVD zaključiti v kameri in takoj predvajati na kateremkoli predvajalniku DVD, brez kaset, presnemavanja, kablov in drugih neprijetnosti.


Barvni filter RGB omogoča naravne in bogate barve brez pretvorbe signala. Canonov procesor DIGIC DV z ločenim procesiranjem videa in digitalnih fotografij zagotavlja visoko kakovost posnetkov. Intuitivno in dostopno upravljanje s tipkami poenostavi delo s kamero, izredno svetel 2,5-palčni zaslon pa poskrbi za odlično uporabniško izkušnjo med snemanjem in predvajanjem. Odzadnja osvetlitev zaslona in protiodbojni premaz omogočata uporabo tudi v močnem soncu.

Obe video kameri odlikujejo napredne možnosti fotografiranja, kot so posebni fotografski načini, samodejno ostrenje AiAF v devetih točkah in tipka Print/Share za neposredno tiskanje na tiskalnikih, združljivih s tehnologijo PictBridge. Kameri premoreta način snemanja z visoko ločljivostjo v širokozaslonskem načinu 16 : 9, 10-kratno optično povečavo, objektiv z vgrajenim pokrovčkom in električni stabilizator slike za mirne posnetke. DC20 ima vgrajeno svetilko za snemanje videa v popolni temi in bliskavico za pomoč pri fotografiranju. Priložena programska oprema za obdelavo videa je namenjena tistim, ki želijo izražati svojo ustvarjalnost. Vmesnik USB 2.0 omogoča hitro prenašanje filmov in fotografij na osebni računalnik.

V predvajalnem načinu je dostop do posnetkov poenostavljen z indeksiranjem. Sestavljati in spreminjati je mogoče sezname priljubljenih filmov in fotografij, posamezne posnetke pa je mogoče razdeliti, skrajšati ali zbrisati neposredno v kameri. Ploščo DVD je moč hitro in enostavno zaključiti s pritiskom na ustrezno tipko.


Zaradi procesorja DIGIC DV, ki ločeno obdeluje video in fotografije, sta DC10 in DC20 tudi prava digitalna fotoaparata. Večina običajnih video kamer fotografira tako, da iz video posnetka izreže mirujočo sliko. Posledica so nenaravne fotografije, še posebej natisnjene. DIGIC DV fotografske posnetke obdeluje ločeno in ustvari slike v formatu JPEG, ki se po kakovosti lahko kosajo s posnetki mnogih digitalnih fotoaparatov. Kameri fotografije shranjujeta na DVD, na katerem je prostora za okoli 8.000 fotografij, odvisno od nastavljene kakovosti, ali na pomnilniško kartico miniSD. Zaradi hitrejšega dostopa do posnetkov je fotografije mogoče najprej shraniti na kartico in šele nato prenesti na DVD. Posebni scenski načini nudijo odlične rezultate v zahtevnih svetlobnih pogojih. Prednastavljeni načini omogočajo portretiranje, športno in nočno fotografijo, fotografiranje na snegu in na plaži ter fotografiranje sončnih zahodov, rastlin in ognjemetov. Izbiramo lahko med štirimi možnostmi merjenja: prioriteta časa osvetlitve, prioriteta zaslonke, Program in Auto. Ročno nastavljivo 9-točkovno ostrenje AiAF pomaga pri ostrenju objektov, ki niso popolnoma v sredini. Nastavimo lahko dodatne učinke, kot so žive barve (Vivid), mehkejše ostrenje (Low Sharpening) in glajenje kožnih nepravilnosti (Soft Skin). Široka paleta izbir za korekcijo beline in merjenje je lahko dostopna. Novinki omogočata hitro zaporedno fotografiranje s hitrostjo 5 slik na sekundo.

------------------------------------------------------------------------------------------------------

O Canon Europe

Canon Europe je podružnica japonskega podjetja Canon Inc., ki je vodilni svetovni inovator in dobavitelj tehnologije za elektronsko zajemanje ter arhiviranje podatkov in rešitev v informacijski tehnologiji za posameznike in podjetja.

Glavno poslovno žarišče Canon Europe je na dveh jasno določenih trgih: Business Solutions (omrežne zunanje naprave, kot so fotokopirne naprave, tiskalniki, skenerji in faks rešitve) in Consumer Imaging (rešitve za zajem, kot so fotografska oprema, analogne in digitalne kamere ter kamkorderji, ter rešitve za produkcijo, kot so Bubble Jet in drugi tiskalniki).

Canon Europe dobavlja tudi izdelke za industrijo, kar vključuje široko ponudbo leč, polprevodnike in medicinsko opremo.

Canon Europe zaposluje več kot 12.000 ljudi v 19 državah.

Nadaljnje informacije o Canon Europe so dostopne na spletnih straneh www.canon-europe.com.

O Canon Adria d.o.o.

Canon Adria d.o.o. je podjetje s sedežem v Ljubljani, v lasti Canon CEE (Canon Central and East Europe). Poslanstvo podjetja Canon Adria je zagotavljanje tehnične podpore in trženja za celotno področje Slovenije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Srbije, Črne gore, Makedonije in Albanije.

Za nadaljnje informacije se obrnite na:

Melita Klopčič
Canon Adria d.o.o.
Dunajska cesta 128a
1000 Ljubljana
Tel.: +386 (1) 530 87 14
Faks: +386 (1) 530 87 45
[email protected]

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.