Fotografsko delavnico Portret in Istrski akt Abitanti 2005

V nedeljo 31.07.2005 je kopica fotografov (natančneje 24) oživela Istrsko vasico Abitanti z za ta kraj verjetno nenavadno fotografsko delavnico o portretu in aktu.
Teoretični del oz. predavanja so se odvijala v prostorih KS Gradin v Brezovici, kjer se je v popoldanskem času tudi odvijal praktični del portretne fotografije, praktični del akt fotografije pa se je odvijal v vasici Abitanti in le-to nekoliko poživil in razburkal,…

Fotodelavnico sta vodila Radovan Čok (znani kulturni delavec na področju filma in fotografije in dobitnik večih nagrad) ter David Vatovec – član Foto kluba Portorož.

Udeleženci so v teoretičnem delu spoznavali kratko zgodovino obeh žanrov in pomembnejše avtorje teh dveh zvrsti, ter seveda različne fotografske tehnike in orodja za dosego želenega rezultata.

Udeleženci smo se zbrali ob 10h in nato po formalnostih in kavi takoj odšli na delo oz. predavanja le-ta so trajala do 13:30. Od 13:30 smo imeli odmor za kosilo (organizator je poskrbel za narezek, kdor je pa želel topli obrok se je napotil čez cesto v vaško restavracijo).

Ob 15h pa se je začel težko pričakovani praktični del delavnice – udeleženci so se razdelili na dve skupini po 12, ena je »odpeketala« z Davidom Vatovcem v Abitante in poskušala vključiti akt v arhitekturo te istrske vasice, druga skupina pa je ostala z Radovanom Čokom pod klimo in se spopadla s studijskimi lučmi in portretom.

Po dveh urah intenzivnega dela sta se skupini zamenjali. Ob 19:30 smo se ponovno vsi sestali v Brezovici in izmenjali mnenja in utrinke s tega dne.

Vsi udeleženci so potrdili, da je bila delavnica konstruktivna in poučna, predavanje (še posebej g. Čoka) je bilo na visokem nivoju, pa tudi na praktičnem delu je imel vsak udeleženec dovolj časa za samostojno delo z modelom. Upajmi, da se bo ta delavnica prijela in postala stalnica v obalnem fotografskem dogajanju.

Izvedbo fotodelavnice so omogočili člani Foto kluba Portorož, OŠ Cirila Kosmača Piran, posebna pohvala pa gre KS Gradin oz. predsedniku Miru Kocjančiču, ki nas je sprejel z odprtimi rokami in omogočil nemoten potek delavnice v tem čudovitem kraju.


Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.