Canonova prva 4-megatočkovna digitalna video kamera

Canon je predstavil digitalno video kamero MVX4i, ki jo odlikujejo tipalo CCD ločljivosti 4,29 milijona točk, 10-kratna optična povečava, procesor DIGIC DV, primarni barvni filter RGB in vrsta naprednih fotografskih zmogljivosti. Canon MVX4i ponuja izjemno kakovost video posnetkov in prepričljive fotografije, ki v marsičem prekašajo kakovost digitalnih fotoaparatov. (Sporočilo za javnost)

Canonov najnovejši paradni konj v svetu digitalnih video kamer se pohvali z možnostjo snemanja videa v širokozaslonskem formatu 16 : 9, vgrajeno bliskavico in pomožno svetilko Mini Video Light, izredno svetlim 2,5-palčnim zaslonom LCD, elektronskim stabilizatorjem slike (EIS) in režo za pomnilniške kartice SD, na katere shranjuje posnetke v formatih Motion JPEG in JPEG. MVX4i podpira funkcijo PictBridge, ki s pritiskom na tipko omogoča tiskanje fotografij neposredno na ustreznem foto tiskalniku in prenos slik v osebni računalnik. Ergonomija in funkcionalnost tipk ter kompaktno ohišje bodo pritegnili zahtevne uporabnike, ki želijo funkcijsko bogato napravo sodobnega videza in kakovostne izdelave.


»Digitalna video kamera MVX4i je plod konvergence temeljnih Canonovih tehnologij,« je povedal Mogens Jensen, direktor oddelka Canon Consumer Imaging Europe. »V elegantnem in bogato opremljenem ohišju smo združili našo najboljšo optiko, izjemno obdelavo slik in vrhunski tehnologiji videa ter digitalne fotografije.«

Dodatno gradivo

Dva v enem
Primarni barvni filter RGB izboljša kakovost reproduciranih barv in ponuja natančne barvne odtenke. Procesor DIGIC DV z ločenim procesiranjem videa in fotografij, se ne zadovolji z izrezovanjem mirujočih slik iz video posnetkov, pač pa izboljša fotografije, prav tako pa tudi video, v skladu z zahtevami formata. Iz tega sledijo fotografije ločljivosti štirih milijonov točk, ki po kakovosti presegajo mnoge digitalne fotoaparate. Hkrati lahko fotografiramo in snemamo video. Kamera omogoča zaporedno fotografiranje do 60 posnetkov s hitrostjo 5 slik na sekundo, s čimer se lahko pohvali le peščica digitalnih fotoaparatov.

Napredne možnosti digitalnega videa
S širokozaslonskim načinom snemanja v formatu 16 : 9 lahko digitalna kamera MXV4i ustvari zajetne panoramske posnetke visoke ločljivosti. Novi kompaktni objektiv iz steklenih leč in z 10-kratno optično povečavo zagotavlja ostrino in močan kontrast prek celotne površine leč. EIS ohranja mirnost posnetkov, še posebej pri velikih povečavah.

Vgrajen digitalni fotoaparat
Fotografi imajo z gumbom AE Mode neposreden dostop do širokega nabora načinov fotografiranja in funkcij. Posebni slikovni načini Scene modes pomagajo pri fotografiranju v zahtevnih svetlobnih pogojih. Ostrenje AiAF v 9 točkah, ki ga najdemo tudi v Canonovih kompaktnih digitalnih fotoaparatih, daje ostre fotografije in video posnetke, tudi kadar zajeti objekt ni popolnoma v sredini. Napredno merjenje osvetlitve (ovrednoteno, povprečno s centralnim uravnoteženjem in točkovno) omogoča doseganje svetlobno uravnoteženih posnetkov.

Svetloba in zvok pod nadzorom
Snemanje in fotografiranje v šibkih svetlobnih pogojih ali v popolni temi poenostavita svetilka Mini Video Light in bliskavica. Ročna nastavitev glasnosti snemanja zvoka omogoča ohranjanje enakomerne ravni zvoka na posnetku.

Enostavno tiskanje
MVX4i lahko povežemo s katerimkoli tiskalnikom, ki podpira tehnologijo PictBridge, in tiskamo kakovostne fotografije do velikosti A4. Tiskanje in povezovanje z osebnim računalnikom je poenostavljeno s tipko Print/Share, ki zasveti v trenutku, ko je povezava vzpostavljena.

Motion-JPEG in spletna souporaba
Z možnostjo snemanja filmov v formatu Motion-JPEG neposredno na pomnilniške kartice MMC ali SD je poenostavljena tudi njihova objava na spletu. Na kartico lahko shranimo do 60 minut videa, odvisno od njene velikosti.

------------------------------------------------------------------------------------------------------
O Canon Europe

Canon Europe je podružnica japonskega podjetja Canon Inc., ki je vodilni svetovni inovator in dobavitelj tehnologije za elektronsko zajemanje ter arhiviranje podatkov in rešitev v informacijski tehnologiji za posameznike in podjetja.

Glavno poslovno žarišče Canon Europe je na dveh jasno določenih trgih: Business Solutions (omrežne zunanje naprave, kot so fotokopirne naprave, tiskalniki, skenerji in faks rešitve) in Consumer Imaging (rešitve za zajem, kot so fotografska oprema, analogne in digitalne kamere ter kamkorderji, ter rešitve za produkcijo, kot so Bubble Jet in drugi tiskalniki).

Canon Europe dobavlja tudi izdelke za industrijo, kar vključuje široko ponudbo leč, polprevodnike in medicinsko opremo.

Canon Europe zaposluje več kot 12.000 ljudi v 19 državah.
Nadaljnje informacije o Canon Europe so dostopne na spletnih straneh www.canon-europe.com.

O Canon Adria d.o.o.

Canon Adria d.o.o. je podjetje s sedežem v Ljubljani, v lasti Canon CEE (Canon Central and East Europe). Poslanstvo podjetja Canon Adria je zagotavljanje tehnične podpore in trženja za celotno področje Slovenije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Srbije, Črne gore, Makedonije in Albanije.

Za nadaljnje informacije se obrnite na:

Melita Klopčič
Canon Adria d.o.o.
Dunajska cesta 128a
1000 Ljubljana
Tel.: +386 (1) 530 87 14
Faks: +386 (1) 530 87 45
melita.klopcic@canon.si

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.