Canon EOS 350D prejel nagrado EISA za fotoaparat leta

Canon je za svoj digitalni zrcalno-refleksni fotoaparat EOS 350D prejel nagrado Evropski fotoaparat leta 2005-2006, ki jo podeljuje prestižno združenje EISA. Nagrada je drugo pomembno priznanje za EOS 350D, ki je letos aprila že prejel nagrado TIPA za najboljši digitalni zrcalno-refleksni fotoaparatvstopnega razreda.

"EOS 350D združuje intuitivno oblikovanje s tehnološkimi zmogljivostmi Canonovih profesionalnih digitalnih fotoaparatov serije EOS," je pojasnil Mogens Jensen, vodja Canon Consumer Imaginga Europe. "Veseli smo, da je združenje EISA EOS 350D nagradilo in potrdilo njegov vodilni položaj v svojem razredu."

EOS 350D so predstavili februarja 2005 in poželi pohvale širše javnosti ter strokovnjakov. Odlikujejo ga tipalo CMOS z 8,0 milijona točk in izredno majhnim šumom, velika hitrost zaporednega fotografiranja treh slik na sekundo v nizu 14 slik ter vklop v samo 0,2 sekunde. Sodniki združenja EISA so EOS 350D izbrali zaradi izjemnega razmerja med hitrostjo, zmogljivostmi in lastnostmi. Hitrost in zmogljivosti temeljijo na Canonovem naprednem procesorju DIGIC II, ki so ga pohvalili zaradi hitrega vklopa, nezaznavne zakasnitve zaklepa, hitre obdelave fotografij in majhne porabe.

EOS 350D je za 25 odstotkov manjši in 10 odstotkov lažji od svojega predhodnika, Eisine sodnike pa sta najbolj navdušila kompaktna oblika in odlična ergonomija. Poudarili so tudi enostavno rokovanje in napovedali, da je EOS 350D na dobri poti, da osvoji tako začetnike kot napredne amaterske fotografe. EOS 350D ima uporabniku prijazno zasnovo z intuitivnim upravljanjem, razumljivimi meniji in splošnimi nastavitvami, ki ustrezajo vsakodnevni uporabi.

Z EOS 350D je amaterskemu fotografu omogočena uporaba tehnologije profesionalne kakovosti. Poleg procesorja DIGIC II fotoaparat odlikuje še tipalo CMOS velikosti APS-C druge generacije s povečano površino točk, ki zagotavljajo kristalno čiste in brezšumne fotografije v razponu ISO 100 do ISO 1600. Med drugimi naprednimi rešitvami so še hkratno zapisovanje fotografij v formatih JPEG in RAW, zmožnost določanja moči bliskavice glede na razdaljo E-TTL II in tri možnosti hitrejšega samodejnega ostrenja. Sistem za priključevanje objektivov EF-S sprejme več kot 60 Canonovih objektivov EF.

-------------------------
O nagradah združenja EISA

Izdelke, ki jim združenje EISA podeli nagrado, enkrat letno izbere komisija, ki jo predstavlja skoraj 50 najuglednejših revij na področju fotografije, videa, zvoka, domačega kina in mobilne elektronike iz več kot 18 evropskih držav. Nagrade EISA vsako leto proslavijo nove izdelke, ki združujejo najbolj napredno tehnologijo, najbolj zaželene funkcije, oblikovno in ergonomsko popolnost ter najvišjo vrednost za ceno. Canonu bodo letošnjo nagrado podelili na letošnjem sejmu IFA v Berlinu.

O Canon Europe

Canon Europe je podružnica japonskega podjetja Canon Inc., ki je vodilni svetovni inovator in dobavitelj tehnologije za elektronsko zajemanje ter arhiviranje podatkovin rešitev v informacijski tehnologiji za posameznike in podjetja.

Glavno poslovno žarišče Canon Europe je na dveh jasno določenih trgih: Business Solutions (omrežne zunanje naprave, kot so fotokopirne naprave, tiskalniki, skenerji in faks rešitve) in Consumer Imaging (rešitve za zajem, kot so fotografska oprema, analogne in digitalne kamere ter kamkorderji, ter rešitve za produkcijo, kot so Bubble Jet in drugi tiskalniki).

Canon Europe dobavlja tudi izdelke za industrijo, kar vključuje široko ponudbo leč, polprevodnike in medicinsko opremo.

Canon Europe zaposluje več kot 12.000 ljudi v 19 državah. Nadaljnje informacije o Canon Europe so dostopne na spletnih straneh www.canon-europe.com.

O Canon Adria d.o.o.

Canon Adria d.o.o. je podjetje s sedežem v Ljubljani, v lasti Canon CEE (Canon Central and East Europe). Poslanstvo podjetja Canon Adria je zagotavljanje tehnične podpore in trženja za celotno področje Slovenije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Srbije, Črne gore, Makedonije in Albanije.

Za nadaljnje informacije se obrnite na:

Melita Klopčič
Canon Adria d.o.o.
Dunajska cesta 128a
1000 Ljubljana
Tel.: +386 (1) 530 87 14
Faks: +386 (1) 530 87 45
[email protected]

Komentarji
chips (@chips) 17. avgust 2005 19:14
Hehe, varianta "Bil sem prvi!"

...med tremi

Sicer pa soliden aparatek
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.