JVC osvojil dve prestižni nagradi združenja EISA


JVC je dobitnik dveh nagrad združenja EISA (European Imaging and Sound Association) v dveh kategorijah za leto 2005-2006. EISA nagrada je ena najbolj prestižnih nagrad s področja elektronike. Vrhunski večpredstavnostni avtoradio JVC KD-NX901 in miniaturna medijska kamera JVC ‘Everio’ GZ-MC500 sta bila izbrana kot najboljša v Evropi v svojih kategorijah.

Podrobnosti nagrajenih izdelkov in obrazložitev razlogov za nagrado:

Evropski večpredstavnostni avtoradio leta 2005-2006 - JVC KD-NX901

Večpredstavnost v avtomobilih dobiva povsem nov pomen z izjemnim avtoradiem JVC KD-NX901, ki ga odlikuje DVD predvajalnik, 20 GB trdi disk in reža za SD pomnilniške kartice – in vse to v standardni velikosti ohišja 1-DIN. Hkrati lahko deluje kot video predvajalnik za potnike na zadnjih sedežih in kot predvajalnik glasbe številnih formatov/Jukebox za celotno vozilo. Vgrajen je tudi vrhunski navigacijski sistem, ki na trdem disku hrani 14 GB 'Turn-by-Turn' evropske navigacijske podatke (ki jih enostavno dopolnjujete preko DVD-ja). Zahvaljujoč veliki kapaciteti trdega diska KD-NX901 zemljevidi ne vsebujejo samo podrobnosti najmanjših stranskih ulic, pač pa vključujejo tudi turistične točke (npr. restavracije) ter njihove stike vsemi podrobnostmi, do katerih lahko dostopate s funkcijo iskanja. Tako vam na trdem disku ostane kar 6 GB prostora za hranjenje glasbe za več ur ali celo dni.


Evropski medijska kamera leta 2005-2006 - JVC ‘Everio’ GZ-MC500

‘Everio’ GZ-MC500 je naslednji miniaturni čudež JVC-ja. Živo sliko, zvok in fotografije ne shranjuje na kaseto, pač pa na trdi disk Micro drive, ki je prefinjeno nameščen vzdolž baterije, ki se nahaja v držalu z možnostjo kotnega nagiba. To je samo ena izmed številnih izjemnih funkcij, kot so še: 3-CCD slikovno tipalo; visokoločljiv LCD zaslon, ki ostaja skorajda popolnoma jasen na direktni dnevni svetlobi, ter zum funkcija, ki podpira ročno ostrenje. Priložena programska oprema omogoča prenos posnetkov na PC (preko USB2.0), montiranje in izdelavo DVD-jev. Prenos fotografij je še enostavnejši z uporabo vgrajene reže za SD pomnilniško kartico.


EISA je organizacija, ki združuje urednike vodilnih evropskih revij za video, avdio, foto, domači kino in avtoakustiko. Ustanovljena je bila leta 1982, vanjo je trenutno včlanjenih več kot 50 revij iz 18-ih držav. Vsako leto izbere in nagradi najboljše izdelke s področja videa, avdia, fota, domačega kina in avtoakustike. Njene “evropske nagrade” pomenijo prestiž in ugled ter oznako za izvrstnost tako za potrošnika kot za proizvajalca v Evropi in svetu. JVC je nagrajenec EISA že desto leto zapored.

JVC zastopa podjetje Trion iz Ljubljane. www.trion.si

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.