Olympus SP-350 in SP-310

Izjemna ločljivost in neomejena ustvarjalnost sta sanje vsakega ambicioznega fotografa… in to vam je sedaj na dosegu roke z Olympusovima modeloma SP-350 in SP-310!
Z ločljivostjo 8,0 oziroma 7,1 milijonov slikovnih točk imata ta dva ultra-kompaktna modela dovolj rezerve, tudi za tiskovine velikega formata. Ob tem pa preciznost avtofokusa in natančnost objektiva s 3-x zoom zagotavljata jasno in živo sliko. Razen 24 tematskih načinov so fotografu na voljo tudi načini ekspozicije P/A/S/M, kar zagotavlja popolno prilagodljivost v prav vseh situacijah. Možno je celo snemanje video posnetkov v kakovosti VGA s hitrostjo 30 posnetkov na sekundo.Te ergonomsko oblikovane ultra-kompaktne kamere so opremljene tudi s funkcijo histograma, ki ga je možno prikazati tako v načinih za fotografiranje kot v načinu za predvajanje - neposredno na zelo velikem 6,4-cm LCD zaslonu. Za tiste, ki si želijo še bolj vsestransko kamero, pa je na voljo številen pribor vključno s konverterji in podvodnim ohišjem, zunanjimi bliskavicami, ki se jih preprosto priključi na sani za bliskavico na ohišju SP-350. (Sporočilo za javnost)

Izjemno ostra slika
SP-350 z 8,0 milijoni in Sp-350 s 7,1 miljoni slikovnih točk brez dvoma zadoščata za zajemanje ostre posnetke vključno z najmanjšimi podrobnostmi. Natančen objektiv s 3-x zoomom (1:2.8-4.9, enakovredno 38-114mm pri 35-mm fotoaparatih) z izjemno ločljivostjo več kot zadovoljujeta potrebe po dovršeni kvaliteti.
Tri asferične leče v objektivu izboljšajo prehajanje svetlobe in zmajšajo odsev, večplastna prevleka pa preprečuje pojave 'ghosting' in 'flaring'.
Pri fokusiranju so na voljo različne možnosti - iESP samodejni fokus, točkovni AF in večtočkovni AF, na izbiro je 143 točk. Seveda je na voljo tudi ročno fokusiranje. TruePic TURBO zagotavlja hitro in zvesto obdelavo podatkov; o rezultatih se lahko prepričate s predvajanjem slike na zelo velikem LCD zaslonu, ki po diagonali meri kar 6,4 cm.
Številne možnosti fotografiranja
Vsem je znano, da je za resno ustvarjalno delo na področju fotografije nujna svoboda in možnost individualnega določanja parametrov ekspozicije. Prav zato modela SP-350 in SP-310 razen možnosti za samodejno fotografiranje in ob 24 tematskih programih omogočata tudi povsem ročno upravljanje. Ne glede na to, za kateri način se odločite - prevlado zaslonke, prevlado zaklopa ali povsem ročni način - so rezultati praktično omejeni samo z vašo domišljijo. Profesionalni fotografi pa bodo cenili tudi funkcijo histograma, ki podaja informacije o ekspoziciji ne le v načinu za predvajanje, ampak tudi v realnem času, med sestavljanjem kompozicije. Samodejno kadriranje, ki omogoča hitro zaporedno fotografiranje do petih posnetkov, fotografu zelo olajša delo - vrednost ekspozicije se od posnetka do posnetka samodejno spreminja v korakih po 1/3 EV. Uporabnik lahko svoje priljubljene, najbolj pogosto uporabljane nastavitve shrani; v ta namen so predvideni štirje 'Moji načini'.Poskrbljeno je tudi za tiste, ki se navdušujejo nad bližnjimi posnetki: način super makro omogoča fotografiranje iz oddaljenosti samo 2 cm!
Seveda oba modela omogočata tudi snemanje video posnetkov z zvokom. Dogajanje se snema s hitrostjo 30 posnetkov na sekundo v kakovosti VGA, dolžina posnetka pa je omejena samo s prostorom, ki je na voljo na pomniliškem mediju.Namembnost kamer SP-350 in SP-310 pa lahko uporabnik še poveča z dodatnim priborom, ki je na voljo za te modele. Z uporabo adapterja za objektiv CLA-09 lahko uporabite tudi novi konverter 27-mm WCON-07F za širokokotne posnetke ali 193-mm telekonverter TCON-17F (fokusne dolžine se nanašajo na enakovredne za 35-mm fotoaparate). Na voljo je tudi ohišje za podvodno fotografiranje, ki zagotavlja izjemno vsestranskost tudi pri podvodnem fotografiranju. SP-350 je opremljen tudi s sanmi za bliskavico za enostavno priključevanje zunanje bliskavice, npr. Olympus FL-20.

Ergonomsko oblikovane kamere s funkcijami profesionalnega nivoja
SP-350 in SP-310 sta izjemno kompaktni, lahki kameri, obenem pa zelo trpežni. Lepo se prilegata roki, za kar je poskrbljeno z ergonomsko obliko. Zaradi svoje kompaktnosti sta idealna spremljevalca, ki ju imate lahko pri sebi povsod, kjer se prikaže priložnost za dober posnetek.Dodatna prednost je napajanje s pomočjo učinkovitih baterijskih vložkov CR-V3 ali standardnih baterij AA (LR6), ki so na voljo povsod in ni nevarnosti, da bi ostali brez baterij. Obenem pa je baterije v teh kamerah zdržijo zelo dolgo: priloženi baterijski vložek CR-V3 zadostuje za več kot 500 posnetkov!

Razen v formatu JPEG lahko posnetke shranite tudi v formatu RAW, ki shrani podatke o sliki točno take, kakršni so bili zajeti, brez nadaljnje obdelave. Tako ima uporabnik pri kasnejšem urejanju popoln nadzor nad sliko.
Posnetki se shranijo ali v 25-MB vgrajeni pomnilnik, ali na dodatno pomnilniško kartico xD-Picture Card. Prenašanje podatkov v računalnik ali tiskalnik je izjemno hitro, saj je kamera kompatibilna z USB Hi-Speed. Podpora za PictBridge omogoča direktno tiskanje slik na kompatibilnih tiskalnikih, brez uporabe osebnega računalnika, na primer na Olympusovem tiskalniku P-11 s hitrostjo tiskanja borih 33. Tudi to je velika prednost!Olympus SP-350 ; z 8,0 milijoni in SP-310 s 7,1 milijoni slikovnih točk sta idealna izbira za ambiciozne ljubiteljske fotografe in profesionalce, ki iščejo zelo zmogljivo digitalno kamero, ki je lahka in majhnih dimenzij, a kompaktnost ne gre na račun kakovosti. Obema kamerama je priložena programska oprema Olympus Master, na voljo pa bosta jeseni 2005 z okvirno ceno SP-310 – 95.000,00 sit, ter SP-350 – 110.000,00 sit.
Olympus SP-350 in SP-310 – osnovne značilnosti
• 8,0 / 7,1 milijonov slikovnih točk
• svetel objektiv s 3-x zoomom (enakovredno 38-114mm pri 35-mm fotoaparatih),
1:2,8-4,9. 15x skupna povečava v kombinaciji z digitalnim zoomom
• zelo velik 6,4-cm/2,5-palčni LCD zaslon ;
• samodejni način, programirani način, prevlada zaslonke, prevlada zaklopa in ročna ekspozicija, 24 tematskih načinov (npr. portret, pokrajina, športni posnetki, ognjemet, podvodni širokokotni posnetki)
• Možnosti fokusiranja: točkovno z možnostjo določanja območja fokusiranja s 134 točkami; iESP avtofokus in ročno fokusiranje
• Način super makro od 2cm
• Funkcija histograma v načinu za fotografiranje in predvajanje
• Beleženje v formatu JPEG ali RAW
• Dolgotrajno napajanje z baterijami (do 510 posnetkov)*; napajanje s standardnimi baterijami AA
• Procesor za sliko TruePic TURBO
• Snemanje video posnetkov z zvokom (velikost VGA s hitrostjo 30 posnetkov/sekundo), dolžina posnetka je omejena le z zmogljivostjo pomnilniškega medija
•25-MB vgrajeni pomnilnik in reža za pomnilniške kartice xD-Picture Card
• USB Hi-Speed AutoConnect
• Kompatibilne s standardom PictBridge
• Možnost uporabe konverterjev WCON-07F, TCON-17F in podvodnega ohišja PT-030 za razširitev fotografskih možnosti
• ; Konektor za bliskavico TTL (samo SP-350) za priključitev zunanje bliskavice (npr. Olympus FL-20)

• * pri idealnih pogojih, velja za priloženi baterijski vložek CR-V3Če imate kakršnokoli vprašanje ali želite dodatne informacije, prosimo, da se obrnete na naslov:

Jeanette Korenčan Vraz
Olympus Slovenija
Vodja Prodaje
Baznikova 2, 1000 Ljubljana
Telefon: 01/2363320
email: ; [email protected]

Miha Klepac
Olympus Slovenija
Olympus E-System & Tehnična Pomoč
Baznikova 2, 1000 Ljubljana,
Telefon: 01/2363320
email: [email protected]

Marko Potočnik
Olympus Slovenija
Prodaja & Tehnična Pomoč
Baznikova 2, 1000 Ljubljana,
Telefon: 01/2363320
email: [email protected]
Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.