Tehnologija BrightCapture za boljše nočne posnetke

Običajno se dogajanje zares razživi šele takrat, ko sonce zaide. Veseli prizori na zabavah ali razburljivo dogajanje na koncertih pa na posnetkih žal pogosto niso taki, kakršne bi si želeli - taka dogajanja navadno potekajo v polmraku, kar fotografu izjemno otežuje delo. No, tako je bilo do zdaj. Zdaj pa lahko brez težav zabeležite tudi take vznemirljive dogodke: Olympus je namreč nekatere svoje kamere opremil s tehnologijo BrightCapture!
Ta novost izjemno olajša fotografiranje pri šibki svetlobi. Sestavljanje kompozicije je lažje zaradi bistveno svetlejšega LCD zaslona, rezultat - posnetek pa je mnogo boljši. Ta nova tehnologija je izboljšala učinkovitost številnih tematskih načinov, saj omogoča optimalno izrabo svetlobe, ki je na voljo, in zagotavlja odlične rezultate tudi pri fotografiranju ponoči. (Sporočilo za javnost)

Naj se sliši še tako absurdno, ampak je čista resnica: med največjimi izzivi, s katerimi se spopadajo tisti, ki želijo fotografirati pri šibki svetlobi, je že kar prvi korak - iskanje objekta na LCD zaslonu! Pri kamerah z običajno tehnologijo LCD zaslona ; je namreč težko prepoznati sliko na zaslonu. Tehnologija BrightCapture pa drastično posvetli sliko na zaslonu in s tem omogoči sestavljanje kompozicije tudi pri samo 1/5 običajno potrebne svetlosti.

Novost temelji v izrabi podatkov, ki jih posredujejo svetlobne točke v kameri vgrajenega CCD tipala, v celoti, medtem ko so pri tradicionalni tehnologiji ti podatki le delo izrabljeni. Tako je za povratno informacijo na LCD zaslonu na voljo več podatkov, kar pomeni bistveno bolj svetlo živo sliko na zaslonu, boljšo reprodukcijo barv in manj šuma.
Isti princip omogoča tehnologiji BrightCapture tudi večjo učinkovitost pri posameznih tematskih načinih. Zaradi bistveno večje občutljivosti je zdaj možno fotografiranje pri svetlobi, ki je na voljo, brez dodatne bliskavice - z odličnimi rezultati (to omogočata na primer načina Portret pri razpoložljivi svetlobi in Ob svetlobi sveč): barvno bogate, kontrastne, ostre fotografije.
V načinu -V prostoru- se aktivira tudi bliskavica, tako da so pravilno osvetljeni tudi koti v prostoru, ki so običajno v senci in bi bili na sliki temni. Pri teh načinih se ločljivost samodejno zmanjša, posledično večja občutljivost na svetlobo pa dodatno prispeva k hitrejšemu fokusiranju pri šibki svetlobi in omogoča večje hitrosti zaklopa. S tem pa je učinkovito zmanjšana verjetnost za zabrisano sliko zaradi premikanja kamere ali hitrega premikanja objektov. Vsi ti dejavniki prispevajo k zmanjševanju potrebnega časovnega presledka med posameznimi posnetki in s tem nudijo fotografu bolj proste roke.Vse nočne ptice bodo zagotovo cenile prednosti, ki jih prinaša ta nova tehnologija, saj je z njeno pomočjo postalo fotografiranje dogajanja v zabavnih in razburljivo preživetih nočeh nekaj povsem enostavnega.
S tehnologijo BrightCapture je trenutno opremljena kamera Olympus
µ DIGITAL 800 z 8 milijoni slikovnih točk, kmalu pa bo na tržišču tudi
µ DIGITAL 600 s 6 milijoni slikovnih točk.
Obe kameri sta opremljeni z zelo velikim 6,4-cm LCD zaslonom.

Če imate kakršnokoli vprašanje ali želite dodatne informacije, prosimo, da se obrnete na naslov:

Jeanette Korenčan Vraz
Olympus Slovenija
Vodja Prodaje
Baznikova 2, 1000 Ljubljana
Telefon: 01/2363320
email: [email protected]

Miha Klepac
Olympus Slovenija
Olympus E-System & Tehnična Pomoč
Baznikova 2, 1000 Ljubljana,
Telefon: 01/2363320
email: [email protected]

Marko Potočnik
Olympus Slovenija
Olympus Prodaja & Tehnična Pomoč
Baznikova 2, 1000 Ljubljana,
Telefon: 01/2363320
email: [email protected]
Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.