Nikon COOLPIX L1

Nikon je s predstavitvijo zmogljivega in vsestranskega COOLPIX L1 (srebrn) in L101 (črn) razkril še zadnjega člana COOLPIX družine digitalnih fotoaparatov.
COOLPIX L1 povezuje prepričljivo visoko kakovost, lahko ohišje, zmogljiv 5x optični zoom in sposobnost izboljšanja posnetkov v samem fotoaparatu.
Na kratko – to je kompaktni digitalec, ki ima vse potrebno, da izstopa iz množice.

Večja zmogljivost z manjšim CCD tipalom
1/2.5-palčno CCD tipalo v COOLPIX-u L1, ki je narejeno posebej za fotoparate manjših dimenzij, ponuja prednost večje zmogljivosti. Ločljivost 6.2 milijona efektivnih točk omogoča fotografiranje ostrih, čistih posnetkov, ki zadržijo kakovost tudi pri velikih povečavah.

5x zoom v kompaktnem ohišju

Kljub kompaktnim dimenzijam ima COOLPIX L1 zmogljiv 38-190mm Zoom-Nikkor objektiv (35mm ekvivalent), ki s 5x zoomom omogoča večjo svobodo kompozicije kot povprečni kompaktni digitalni fotoaparati.

Funkcije za enostavno fotografiranje. Funkcije ki izboljšajo posnetek v fotoaparatu
Nabor 15 Scenskih načinov omogoča enostavno doseganje dobrih posnetkov v različnih pogostih pogojih fotografiranja. Tukaj je še vrsta edinstvenih Nikon-ovih funkcij, ki fotografu dejansko omogočajo izboljšanje posnetkov v fotoaparatu. Funkcija D-osvetlitev (D-Lighting), ki je na voljo v načinu predvajanja, izboljša posnetek z močno proti svetlobo ali nezadostno bliskavico. Potrebno je le izbrati posnetek in D-osvetlitev avtomatsko ustvari kopijo izbranega posnetka s popravki kontrasta točno tistih delov posnetka, ki to potrebujejo. Avtomatsko ostrenje obraza (Portrait (Face AF)) prepozna človeški obraz, mu sledi in zagotavlja ostrino, ko je portretiranec na tipični portretni razdalji. Tukaj je še Odprava rdečih oči v fotoaparatu (In-Camera Red-Eye Fix), ki korigira efekt rdečih oči, če se ta pojavi zaradi premočne bliskavice, in tako zagotavlja boljše portrete v slabših svetlobnih pogojih.

Uporaba baterij AA velikosti
Združljivost z baterijami velikosti AA, ki so na voljo povsod po svetu (litijeve, polnilne in druge), daje COOLPIX-u L1 možnost enostavnega neprekinjenega fotografiranja, kamorkoli na svetu potujete.

Oblika
COOLPIX L1 je preproste in atraktivne oblike. Elegantno ukrivljen oprijem omogoča udobno stabilno fotografiranje. Zaradi kompaktnih dimenzij in nizke teže se lahko prenaša kamorkoli.

COOLPIX L1 ima tudi velik ter svetel 6,3cm LCD monitor, ki olajš¡a kompozicijo in predvajanje posnetkov.

PictureProject
COOLPIX L1 ima v kompletu priloženo Nikon PictureProject programsko opremo, ki poleg povišane hitrosti ponuja uporabnikom digitalnih fotoaparatov ali občasnim uporabnikom enostavno, zabavno in učinkovito prenašanje, organiziranje, oblikovanje in posredovanje posnetkov.

Začetek prodaje in cena
Prodaja se prične v Oktobru 2005, okvirna priporočena maloprodajna cena bo 74.990 SIT.

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.