Nikon COOLPIX P1 in P2

Nikon Corporation s ponosom predstavlja COOLPIX P1 in COOLPIX P2. Dva resnično revolucionarna kompaktna digitalna aparata, ki ponovno definirata izkušnjo fotografiranja s kompaktnimi digitalnimi fotoaparati z vsestransko Wi-Fi zmožnostjo, izvrstnimi posnetki in listo naprednih lastnosti, ki lahko celo izboljšajo posnetke v samem fotoaparatu.

Brezžična LAN podpora (IEEE802.11b/g)
Z vgrajeno brezžično LAN podporo (IEEE802.11b/g ) predstavljata COOLPIX P1 in COOLPIX P2 nov potencial na področju kompaktnih digitalnih fotoaparatov s svobodo fotografiranja brez primere. Podpora brezžičnega prenosa omogoča COOLPIX-u P1 in COOLPIX-u P2 prenos posnetkov iz pomnilniške kartice na izbran računalnik na ukaz uporabnika. Oba fotoaparata omogočata prenašanje vsakega posameznega posnetka na računalnik takoj ko je ta posnet. COOLPIX P1 in COOLPIX P2 ponujata tudi brezžično tiskanje (potreben opcijski Wireless Printer Adapter), ki združuje prednosti tehnologije brezžičnega prenosa in PictBridge direktnega tiskanja za doseganje enostavnega tiskanja fotografij brez “neudobnih” žic in kablov.

Napredni Scenski načini
COOLPIX P1 in COOLPIX P2 zagotavljata uporabnikom boljši nadzor nad končno kvaliteto posnetka z izborom Naprednih scenskih načinov, ki so dodani že poznanim Scenskim načinom. Z možnostjo izbire treh različnih efektov (Normal, Efekt 1, Efekt 2) lahko uporabnik doseže rezultat, ki najbolj ustreza njegovim zahtevam.

Način Prioriteta Zaslonke Auto
COOLPIX P1 in COOLPIX P2 nudita tudi prednost načina Prioriteta Zaslonke Auto, ki omogoča 10 ročnih nastavitev zaslonke v prirastu po 1/3EV in dopušča uporabniku določanje globinske ostrine, medtem ko fotoaparat avtomatsko zagotovi optimalno osvetlitev.

Lastnosti za izboljšajnje posnetkov v samem fotoaparatu
COOLPIX P1 in COOLPIX P2 sta opremljena z vrsto funkcij, ki dajejo uporabnikom možnost popravkov posnetkov v samem fotoaparatu. Nikon-ova edinstvena funkcija D-osvetlitev (D-Lighting), ki je na voljo v načinu predvajanja, izboljša posnetek z močno proti svetlobo ali nezadostno bliskavico. Potrebno je le izbrati posnetek in D-osvetlitev avtomatsko ustvari kopijo izbranega posnetka s popravki kontrasta točno tistih delov posnetka, ki to potrebujejo. Avtomatsko ostrenje obraza (Portrait (Face AF)) prepozna človeški obraz, mu sledi in zagotavlja ostrino, ko je portretiranec na tipični portretni razdalji. Tukaj je še Odprava rdečih oči v fotoaparatu (In-Camera Red-Eye Fix), ki korigira efekt rdečih oči, če se ta pojavi zaradi premočne bliskavice, in tako zagotavlja boljše portrete v slabših svetlobnih pogojih.

Visoka kakovost posnetkov
Poleg impresivnega nabora funkcij, ki izstopajo, prinašata COOLPIX P1 in COOLPIX P2 tudi izvrstno kakovost posnetkov. Opremljena s CCD tipali velikosti 1/1.8 palca ločljivosti 8.0 in 5.1 milijonov efektivnih točk ponujata možnost večjih povečav. Oba sta opremljena z zmogljivim, visoko kakovostnim 3,5x Zoom-Nikkor objektivom, ki daje z goriščno razdaljo 36-126mm (35mm ekvivalent) popolno svobodo kompoziciji.

Oblika
COOLPIX P1 in COOLPIX P2 dajeta takojšen občutek visoke kakovosti. Oba fotoaparat sta kompaktna (globina pribl. 39mm,) in lahka (pribl. 170g), zaradi česar sta udobna za fotografiranje in enostavna za prenašanje. Oba imata novo oblikovan ročaj za zanesljivejši oprijem pri fotografiranju in velik ter svetel 6,3cm LCD monitor, ki olajša kompozicijo in predvajanje posnetkov.

Zmogljivosti
COOLPIX P1 in COOLPIX P2 sta visoko odzivna, ponujata takojšen zagon in zaporedno fotografiranje s hitrostjo do 2.5 in 2.3 p/s. Za hitrejše iskanje posnetkov ponujata COOLPIX P1 in COOLPIX P2 iskanje z novo Date Search funkcijo, ki dopušča uporabnikom izbiranje posnetkov z izbranim datumom ter prenos teh posnetkov.

PictureProject

COOLPIX P1 in COOLPIX P2 imata v kompletu priloženo Nikon PictureProject programsko opremo. Poleg povišane hitrosti ponuja zadnja verzija podporo Wi-Fi funkcijam, ki so vključene v oba modela, priročne nastavitvene možnosti in intuitiven nadzor nad različnimi opcijami brezžičnega prenosa ter ostalih funkcij. Novim uporabnikom digitalnih fotoaparatov ali občasnim uporabnikom omogoča PictureProject enostavno, zabavno in učinkovito prenašanje, organiziranje, oblikovanje in posredovanje posnetkov.

Začetek prodaje in cena
Prodaja se prične v Oktobru 2005, okvirna priporočena maloprodajna cena za P1 bo 109.990 SIT, za P2 pa 81.990 SIT

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.