Nikon COOLPIX S4

Eleganten fotoaparat, namenjen aktivnim ljudem. COOLPIX S4 združuje visoko število mega točk, velik LCD monitor in zmogljiv zoom v vrtljivem ohišju, ki omogoča ločeno premikanje objektiva in LCD dela.
Zmogljiv 10x Zoom-Nikkor objektiv v COOLPIX-u S4 nudi večjo svobodo kompozicije kot ostali kompaktni digitalni fotoaparati. Dejansko omogoča razpon goriščne razdalje 38-380mm (35mm ekvivalent) fotografu enostaven zajem veliko večjega obsega motivov – od portretov do pokrajinskih ali športnih posnetkov.

Dinamična vrtljiva oblika
V COOLPIX-u S4 je zelo zmogljiv objektiv vstavljen v edinstveno vrtljivo ohišje, ki omogoča ločeno usmerjanje objektiva in LCD monitorja. Rezultat je več možnosti fotografiranja iz različnih položajev – fotografiranje pod ali nad nivojem oči, z nastavitvijo LCD monitorja in objektiva v isti smeri fotografiranje odličnih samo-portretov z natančnejšo kompozicijo.

Majhen in udoben za prenašanje
COOLPIX S4 je idealen za prenašanje kamorkoli in uporabo kjerkoli. Kompaktne dimenzije in nizka teža omogočata udobno držo v rokah in enostavno prenašanje. Uporaba baterij velikosti AA, ki so na voljo povsod po svetu (litijeve, polnilne in druge), mu daje možnost enostavnega neprekinjenega fotografiranja, zato je COOLPIX S4 odlična izbira kot fotoaparat za potovanja.

Velik in svetel 6,3 cm LCD
COOLPIX S4 je opremljen z velikim LCD monitorjem ki olajša kompozicijo, predvajanje posnetkov in gibanje po meniju.

Funkcije za enostavno fotografiranje
Nabor 16 Scenskih načinov omogoča enostavno doseganje dobrih posnetkov v različnih pogostih pogojih fotografiranja. Z izborom Naprednih scenskih načinov, ki so dodani že poznanim Scenskim načinom pa lahko z možnostjo izbire treh različnih efektov (Normal, Efekt 1, Efekt 2) uporabnik doseže rezultat, ki najbolj ustreza njegovim zahtevam.

Funkcije ki izboljšajo posnetek v fotoaparatu COOLPIX S4 ima vrsto edinstvenih Nikon-ovih funkcij, ki fotografu dejansko omogočajo izboljšanje posnetkov v fotoaparatu. Funkcija D-osvetlitev (D-Lighting), ki je na voljo v načinu predvajanja, izboljša posnetek z močno proti svetlobo ali nezadostno bliskavico. Potrebno je le izbrati posnetek in D-osvetlitev avtomatsko ustvari kopijo izbranega posnetka s popravki kontrasta točno tistih delov posnetka, ki to potrebujejo. Avtomatsko ostrenje obraza (Portrait (Face AF)) prepozna človeški obraz, mu sledi in zagotavlja ostrino, ko je portretiranec na tipični portretni razdalji. Tukaj je že Odprava rdečih oči v fotoaparatu (In-Camera Red-Eye Fix), ki korigira efekt rdečih oči, če se ta pojavi zaradi premočne bliskavice, in tako zagotavlja boljše portrete v slabših svetlobnih pogojih.

PictureProject
COOLPIX S4 ima v kompletu priloženo Nikon PictureProject programsko opremo, ki poleg povišane hitrosti ponuja uporabnikom digitalnih fotoaparatov ali občasnim uporabnikom enostavno, zabavno in učinkovito prenašanje, organiziranje, oblikovanje in posredovanje posnetkov.

Začetek prodaje in cena
Prodaja se prične v Oktobru 2005, okvirna priporočena maloprodajna cena bo 99.990 SIT.

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.