Pentax Optio S60

Podjetje Pentax je najavilo prihod novega Optio modela, in sicer S60, ki je odlična izbira za začetnike. Navkljub veliki enostavnosti uporabe ga odlikujejo senzor s 6 milijoni točk, 3x optični zoom objektiv, Auto Select mode, ki je zelo primeren za začetnike, saj omogoča samodejni vklop najprimernejšega načina snemanja, ...
Stilsko oblikovano ter elegantno aluminijasto ohišje vam zagotavlja občutek, da uporabljate kvaliteten fotoaparat. Ima pa tudi vgrajen poseben element za boljši oprijem pri držanju z eno roko.

Aparat ponuja 12 prednastavljenih programov fotografiranja, snemanje videa z zvokom, diktafon ter funkcijo za doseganje smešnih digitalnih efektov, auto select mode (z dodatno funkcijo "help" z enostavnimi razlagami za posamezen način snemanja) za začetnike ter še mnogo več.

Odlično kvaliteto posnetkov zagotavlja senzor (1/2,5 inčen, CCD, RGB senzor) s 6 milijoni efektivnih točk v kombinaciji z SMC Pentax lečami, ki zagotavljajo čiste in zelo kontrastne fotografije, brez pojavljanja nezaželjenih odbojev svetlobe. Vgrajen je tudi 12 bitni A/D konverter za pravilno obdelavo svetlobe ter funkcija za odpravo zvočnih motenj.

Navkljub zelo majhnim dimenzijam aparata, ima Optio S60 vgrajen 3x optični zoom objektiv z goriščno razdaljo 35-106 mm (ekvivalent 35 mm). Kompatibilnost z najbolj razširjenimi AA baterijami omogoča uporabo kjerkoli v svetu brez strahu, da uporabnik ostane brez ustreznega napajanja. Hkrati pa omogoča tudi uporabo zmogljivejše CR-V3 litijeve baterije.

Ogromen 2,5 inčni LCD zaslon omogoča lažje snemanje fotografij kakor tudi poznejše pregledovanje posnetkov, razločen in jasen prikaz menijev, navkljub svoji velikosti pa omogoča veliko čistost tudi pri močni svetlobi.

S povezovanlnim AV kablom se lahko preprosto povežete z vašim TV aparatom in preglejujete fotografije kar na TV zaslonu. Kot dodatno opremo lahko kupite tudi daljinski upravljalnik s katerim še enostavneje preglejujete posnete fotografije. Aparat ima vgrajenega 11 MB notranjega spomina, kot dodaten spominski medij pa uporablja SD kartice.

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.