Pentax Optio WPi

Podjetje Pentax najavlja prihod novega digitalnega fotoaparata serije optio. Razvit na osnovi modela WP skriva v sebi duh športnosti, elegance in udobja. Ponuja enako podvodno ohišje kot njegov predhodnik, vgrajen pa ima senzor s 6 milijoni točk ter 2 inčni LCD zaslon. Posebno je primeren za vse, ki ga bodo uporabljali v neprijaznem okolju, kjer je možnost da pride aparat v stik z prahom, vodo ter ostalimi nevšečnostmi, zelo velika.

Optio WPi odlikujejo odlične JIS (tipa 8) vodoodporne karakteristike, ki ponujajo brezhibno 30 minutno delovanje na globini 1,5 metra pod gladino vode. Prav tako se ponaša z odlično odpornostjo na prah. Takšne lastnosti fotoaparata vam pridejo prav pri smučanju, vodnih športih, ribarjenju ali kakeršnih koli drugih športih, kjer je možnost stika aparata z vodo in prahom.

Ohišje je glede na to, kako je aparat zgrajen, izredno majhnih dimenzij, saj se ga lahko spravi tudi v hlačni žep. Odličen oprijem z roko mu omogoča ergonomična in praktična zasnova, aluminij pa daje občutek visoke kvalitete izdelka. Vgrajen ima 3x optični zoom objektiv (38 - 114 mm-ekvivalent 35 mm), tipalo s 6 milijoni efektivnih točk ter 2 palčni LCD zaslon z 115.000 točk. Zaslon je odlično pregleden tudi pri zelo močni svetlobi ter ima možnost vklopa funkcije varčevanja z baterijo, pri kateri se zmanjša osvetljnost zaslona. Vsaki posneti fotografiji pa lahko prilepite do 10s dolg zvočni zapis.

Zelo poenostavljeno rokovanje mu omogoča funkcija, ki vse prednastavljene programe v dveh delih prikaže na zaslonu in pri kliku na vsako možnost, se prikaže hiter opis programa. Avtomatsko ostrenje se samodejno vklopi pri izbiri funkcije šport, otroci ali domače živali. Toje to pri teh izbirah zelo dobrodošla nastavitev, prav tako kot tudi možnost nastavitve ISO občutljivosti celo na vrednost 800. Takrat se velikost snemanja samodejno skrči na 1280 x 960 točk.

Možnost generiranja foto okvirjev za posnete fotografije obstaja že pri obdelavi fotografij v aparatu. Obstaja pa tudi možnost prednastavljenja določenega foto okvirja in nato ima aparat možnost samodejnega določanja nastavitev fotografiranja za najboljše prileganje v izbrani okvir.

S samo enim pritiskom za tipko "green mode" vključite popolno samodejno delovanje aparata, kar je primerno za začetnike, ki še niso kos vsem sprotnim nastavitvam pri fotografiranju. Aparat ima pa tudi funkcijo obnovitve po nesreči izbrisanih fotografij. To izbiro morate izvesti še preden izbrisano sliko ali avdio/video zapis prepišete z drugimi podatki ali preden ugasnete fotoaparat.

Dodatne karakteristike, ki posebej odlikujejo ta fotoaparat so sledeče: Pripravljenost za fotografiranje v samo 0.6s, makro snemanje iz bližine 1 cm, prikaz ure tudi, če je aparat ugasnjen, ter še mnogo več.

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.