PENTAX-DA 12mm-24 mm F4 ED AL [IF]

Pentax najavlja nov objektiv PENTAX-DA 12mm-24 mm F4 ED AL [IF] z smc Pentax lečami. Uporaben je izrecno za digitalne SLR fotoaparate, kjer s svojo majhno težo, širokokotnim zajemom in 2 kratnim zoomom, fotografu ponuja veliko svobode pri fotografiranju.
Ko je objektiv nameščen na Pentax digitalne SLR fotoaparate, ponuja kot pogleda od 99 do 61 stopinj (ekvivalentno 18,5 mm do 37 mm pri 35 mm formatu) za izdelavo neverjetnih vizualnih efektov, ki jih lahko naredimo le pri širokokotnem zajemu, vključno z odličnimi perspektivami in z zelo veliko globino polja.
(Sporočilo za javnost)

Njegov slikovni krog je narejen tako, da se popolnoma ujema z dimenzijami slikovnega senzorja (23,5 mm x 15,7 mm), vgrajenega v digitalne SLR fotoaparate, medtem ko njegova optika zadošča posebnim potrebam digitalne fotografije. Kot rezultat, ne samo da zagotavlja izredno kvaliteto posnetka, ampak tudi ponuja manjše in lažje ohišje ter odlično razmerje cena/kvaliteta proti sorodnim izdelkom z podobnimi karakteristikami.

Optična konstrukcija 13 elementov v 11 skupinah z vgrajenim ED (Extra-low dispersion) elementom in dvema asferičnima elementoma zagotavlja izdelavo zelo kvalitetnih fotografij. Minimalna dolžina, pri kateri je še možno fotografirati pa je 0,3 m po celotnem območju zoom-a.
Odlikuje ga tudi Pentaxov originalni Quick-Shift Focus System za hiter preklop na ročno ostrenje po tem, ko je objekt ujet z AF sistemom

Komentarji
kjask (@kjask) 8. september 2005 20:32
drugič mi lahko to kar po mailu pošlješ, luc... a še koga tole zanima, hehe...?
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.