Canon izboljšal upravljanje barv v Windows Visti

Canon in Microsoft sta razkrila nov mejnik v svojem strateškem partnerstvu. Nov sistem za upravljanje z barvami bo vgrajen v prihajajoči operacijski sistem Microsoft Windows Vista. Sistem Windows Color System bo omogočil poenoten prikaz in predvidljivost barv v celotnem operacijskem sistemu. Zagotavljal bo zvestejšo reprodukcijo barv pri tisku, boljši videz barv in podporo visokokakovostnemu tiskanju. Uporabnikom bodo na voljo nova orodja, s katerimi bodo izkoristili zmogljivosti današnjih slikovnih naprav, kot so digitalni fotoaparati in barvni tiskalniki. (Sporočilo za javnost)

»Naprave, kot so digitalni fotoaparati, barvni tiskalniki, zasloni visoke ločljivosti in mobilni telefoni, so vnesle barve v mnoge plasti našega poklicnega življenja,« je dejal Will Poole, višji podpredsednik oddelka Windows Client Business pri Microsoftu. »Partnerstvo Microsofta in Canona je logična posledica te sinergije. Sistem Windows Color System v Windows Visti je le eden od primerov sodelovanja obeh podjetij pri razvoju inovativnih uporabniških rešitev.«

Podjetji tesno sodelujeta pri razvoju vrste tehnologij, ki bodo spremenile uporabniško izkušnjo digitalne fotografije, med drugim tudi podporo Canonovemu formatu RAW. Druge inovacije, kot sta interakcija naprav s spletnimi storitvami XML in podpora formatu XPS (XML Paper Specification), bodo predvidoma dostopne, ko bo na voljo Windows Vista.

»Veseli smo, da bo Canonova tehnologija Kyuanos omogočila napredno upravljanje z barvami v novem Microsoftovem operacijskem sistemu,« je povedal Masaki Nakaoka, izvršni direktor oddelka Office Imaging Products Operations pri Canonu. »To novo partnerstvo nam bo omogočilo nadaljnje sodelovanje z Microsoftom pri razvoju naprednejših barvnih tehnologij.«

Canonova tehnologija Kyuanos podpira razširjen barvni spekter, povečano bitno barvno globino in tehnologijo prikaza barv za najširšo uporabo. Na podlagi tehnologije upravljanja barv naslednje generacije bo sistem Windows Color System omogočal novo barvno infrastrukturo in izboljšan sistem za interpretacijo barv v Windows Visti. Ta tehnologija bo odpravila razlike v prikazovanju barv, do katerih prihaja pri prenosu podatkov med različnimi napravami, in bo omogočila poenoteno barvno reprodukcijo. Nov sistem bo omogočil točnejšo reprodukcijo barv s povečano bitno globino, večbarvnimi kanali in alternativnimi barvnimi spektri. Sistem bo prav tako ponujal izboljšano uporabniško izkušnjo s pomočjo centraliziranega nadzornega vmesnika barv in enostavnega čarovnika za kalibracijo zaslonov.

Sistem Windows Color System bo dopuščal obsežno razširljivost, s katero ga bodo razvijalci strojne in programske opreme prilagodili svojim aplikacijam in napravam.

###

------------------------------------------------------------------------------------------------------
O Canon Europe

Canon Europe je podružnica japonskega podjetja Canon Inc., ki je vodilni svetovni inovator in dobavitelj tehnologije za elektronsko zajemanje ter arhiviranje podatkov in rešitev v informacijski tehnologiji za posameznike in podjetja.

Glavno poslovno žarišče Canon Europe je na dveh jasno določenih trgih: Business Solutions (omrežne zunanje naprave, kot so fotokopirne naprave, tiskalniki, skenerji in faks rešitve) in Consumer Imaging (rešitve za zajem, kot so fotografska oprema, analogne in digitalne kamere ter kamkorderji, ter rešitve za produkcijo, kot so Bubble Jet in drugi tiskalniki).

Canon Europe dobavlja tudi izdelke za industrijo, kar vključuje široko ponudbo leč, polprevodnike in medicinsko opremo.

Canon Europe zaposluje več kot 12.000 ljudi v 19 državah.
Nadaljnje informacije o Canon Europe so dostopne na spletnih straneh www.canon-europe.com.

O Canon Adria d.o.o.

Canon Adria d.o.o. je podjetje s sedežem v Ljubljani, v lasti Canon CEE (Canon Central and East Europe). Poslanstvo podjetja Canon Adria je zagotavljanje tehnične podpore in trženja za celotno področje Slovenije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Srbije, Črne gore, Makedonije in Albanije.

Za nadaljnje informacije se obrnite na:

Daša Krapež
Marketing koordinator
Canon Adria d.o.o.
Dunajska cesta 128a
1000 Ljubljana
Tel.: +386 (1) 530 87 12
Faks: +386 (1) 530 87 45
dasa.krapez@canon.si
Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.