Izjemno zmogljivi Philipsovi zunanji trdi diski

Zaradi vse večje uporabe digitalnih vsebin tako profesionalni kot domači uporabniki potrebujejo vedno zmogljivejše (zunanje) naprave za shranjevanje. PC H.AND predstavlja nove Philipsove prenosne zunanje trde diske USB 2.0, in sicer modele s 6, 40 in 80 ter 160 in 250 GB, ki zagotavljajo preprosto, varno in zanesljivo shranjevanje podatkov. Trdi diski imajo aluminijasto ohišje in so zato odporni na praske, zmogljivejši pa so opremljeni tudi z gumbom za varno ugašanje, zaradi česar so podatki povsem varni. (Sporočilo za javnost)

Najmanjši iz serije je tanek, komaj slišen SPD5400, ki uporabnikom nudi popolno kombinacijo trpežnosti ter zmožnosti hitrega in preprostega shranjevanja do 6 GB podatkov – gre za enoto žepne velikosti, ki temelji na enopalčnem trdem disku. Z edinstvenim gumijastim zaščitnim trakom, ki blaži udarce, aluminijastim ohišjem, odpornim na praske, in diskom z integriranim vzmetenjem za blažitev tresljajev je SPD5400 najmočnejši in najmanjši dodatni trdi disk. Zaradi podpore vodilu USB je možno disk prek izboljšanega premičnega vhoda USB, ki ga je možno zavrteti za 180 stopinj, enostavno priključiti na osebni ali prenosni računalnik. Podatki se prenašajo s hitrostjo do 10 Mb/s.Za poslovne in domače uporabnike, ki potrebujejo visoko pomnilniško zmogljivost, hkrati pa si želijo lastnosti in prenosnosti modela SPD5400, je Philips izdelal SPD52000 in SPD52100, ki sta na voljo v 40 in 80 GB različici. Omogočata prenos podatkov s hitrostjo do 32 Mb/s, hitrost pogona pa znaša 5.400 obratov na minuto. Diska 52000 in 52100 zagotavljata visoko zmogljivost – oba imata podporo za vodilo USB in kabel USB, ki ga je moč enostavno shraniti v ohišju. Programska oprema Nero EasySync zagotavlja samodejno sinhronizacijo dokumentov, shranjenih na računalniku in disku. Proces sinhronizacije je preprost in se prične s pritiskom na gumb One Click Sync.

Vsebine, kot so digitalni domači video, avdio dokumenti in fotografije, zavzamejo v računalniku ogromno prostora. Če pride do motenj v njegovem delovanju, lahko uporabnik izgubi dragocene podatke. Zato je Philips izdelal zunanja trda diska SPD5100 z velikostjo 160 GB ter SPD5110 in 5115 z 250 GB. Vsi trije modeli zagotavljajo zanesljivo in učinkovito izbiro pomnilniških zmožnosti za varnostno shranjevanje ter arhiviranje podatkov.

Najzmogljivejši modeli Philipsovih zunanjih trdih diskov, 51000, 51100 in 51500, so vgrajeni v robustno aluminijasto ohišje. S pritiskom na gumb One Click Backup se shranijo zadnji dokumenti na disku, programska oprema Nero BackItUp zagotavlja temeljito arhiviranje, EasySinc pa poskrbi za sinhronizacijo dokumentov. Zaradi gumba za varno ugašanje so podatki povsem varni. Hitrost pogona pri teh diskih je 7.200 obratov na minuto, podatki pa se prenašajo s hitrostjo do 36 Mb/s. USB 2.0 vsem trem modelom omogoča preprosto povezavo z računalniki PC in Mac. Z dvema vmesnikoma FireWire se SPD51500 zlahka verižno priklaplja k drugim napravam.
Vse omenjene Philipsove naprave so na voljo z nagrajenim orodjem za iskanje Copernic Desktop Search, ki omogoča preprosto in hitro iskanje slik, glasbe in videov na trdem disku.


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
O podjetju Philips:

Royal Philips Electronics s sedežem na Nizozemskem je eden največjih svetovnih ponudnikov zabavne elektronike. V več kot 60-ih državah po vsem svetu zaposluje več kot 159.700 ljudi. Njihov program je zelo obsežen in med drugim zajema zaslone CRT in LCD ter plazma monitorje, brezžično mrežno opremo, zvočnike, spletne kamere, predvajalnike MP3 ter optične enote, slušalke, medije CD in DVD, ključke USB in trde diske. Več informacij o podjetju se nahaja na spletni strani www.philips.com.

O podjetju PC H.AND d.o.o.:

Računalniško podjetje PC H.AND d.o.o. (www.pchand.si) je na slovenskem trgu prisotno že 16 let. V podjetju je trenutno 20 zaposlenih. Glavne dejavnosti podjetja so distribucija računalniških komponent, prodaja računalniške opreme priznanih blagovnih znamk, sestavljanje in trženje računalnikov lastne blagovne znamke PCH ter svetovanje, izvajanje in vzdrževanje lokalnih omrežij. Kot uvoznik in prodajalec na slovenskem trgu zastopajo svetovno priznana podjetja, kot so Philips, Plextor, AOpen, ATI (Sapphire), Gainward, Maxtor, DFI, Buffalo, MemorySolution, YeongYang in Sybari ter so že vrsto let tudi uspešen poslovni partner podjetij HP, Epson, Canon, Panasonic, Cisco Systems in Intel. Program računalniške opreme dopolnjujejo z zastopanjem in prodajo pisarniške opreme Martin Yale. Celostno ponudbo pa zaokrožujejo s hitrim, zanesljivim in kakovostnim servisom.

Dodatne informacije:

Podjetje: PC H.AND d.o.o.
Kont. oseba: Tjaša Callin              
Naslov: Industrijska cona Trzin
Brezovce 10, 1236 Trzin
Tel.: (01) 530 08 14
E-pošta: tjasa.callin@pchand.si
Spletna stran: www.pchand.si/press/sporocila.asp
Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.