Olympus SP-700

Olympusova kamera SP-700 razveseljuje uporabnike ne le z zmogljivostjo 6 milijonov pikslov in številnimi funkcijami, ki zagotavljajo vrhunske rezultate fotografiranja, ampak tudi z največjim LCD zaslonom, ki je trenutno na voljo na tržišču in zaradi katerega je tako fotografiranje kot tudi ogledovanje rezultatov fotografu čisti užitek. Kar 7,6-cm (3-palčni) zaslon z 230.000 piksli zagotavlja osupljivo jasno sliko; supersončni LCD ‘Sunshine’ pa poskrbi za mnogo udobnejše sestavljanje kompozicije in gledanje posnetkov, kot je bilo to kdajkoli prej mogoče. Zaradi velikega zaslona je bilo v ta model s 3-x optičnim zoomom mogoče vgraditi tudi funkcijo Album ter povsem novo funkcijo Primerjaj & Slikaj. Ta omogoča hkratno fotografiranje in predvajanje slik – in s tem odpira fotografu res luksuzno možnost spremljanja prej posnetih posnetkov. Posebna funkcija Vodnik pa zagotavlja enostavno rokovanje s kamero – tudi za začetnike.
Olympusova kamera SP-700 v vitkem kovinskem ohišju je na voljo v modri in v srebrni barvi. (Sporočilo za javnost)

S pomočjo kamere SP-700 vidi fotograf bolje in več. Supersončni LCD zaslon - ‘Sunshine’ je med največjimi zasloni, ki se vgrajujejo v kamere, in s svojimi 7,6 cm omogoča jasen pogled na katerikoli objekt – obenem pa vzbuja zavistne poglede iz okolice. Zaslon velike ločljivosti z 230.000 piksli izstopa tudi po izjemni ostrini slike. Velik LCD zaslon omogoča, da si posnetke ogledate bodisi enega za drugim, ali izberete samodejno zaporedno predvajanje in si posnetke ogledate s prijatelji in družino direktno na zaslonu kamere.Da bi posnetki res zaživeli, jih SP-700 zajame v kakovosti 6.0 milijonov pikslov. V kombinaciji s procesorjem za sliko TruePic TURBO so optimalni rezultati zagotovljeni – zagotovljena pa je tudi hitra odzivnost kamere in hiter zagon. Posnetki bodo s svojimi realnimi in živimi barvami navdušili tudi tiste najbolj skeptične. Natančen objektiv 1:3,3-4,0 s 3-x zoomom pa zagotavlja prilagodljivost znotraj fokusnega območja 38-114mm (enakovredno 35-mm fotoaparatu).

Fotograf ima na voljo številne načine, izmed katerih lahko izbere najustreznejšega za sestavljeno kompozicijo. Razen samodejnega načina je vključenih še 24 tematskih načinov za tiste najobičajnejše, pa tudi za malo manj običajne situacije. Ne glede na okoliščine boste zagotovo našli ustreznega s prednastavljenimi parametri za trenutno rabo, pa če fotografirate portret, nočni prizor ali uživate na počitnicah na plaži ali smučišču. Vključen je celo način za podvodno fotografiranje – v tem primeru morate seveda kamero zaščititi s posebej kupljenim podvodnim ohišjem PT-031. Poskrbljeno je tudi za ljubitelje bližnjih posnetkov – načina Makro oz. Super Makro omogočata fotografiranje iz neposredne bližine z najmanjšo možno razdaljo 3 cm. Funkcija Histogram omogoča, da se prepričate o porazdelitvi svetlobe na posnetku – ti podatki so na voljo tako v načinu za predvajanje kot tudi v načinih za fotografiranje. In da bi imeli vedno dovolj svetlobe, je v kamero vgrajena bliskavica z možnostjo nastavljanja različnih načinov.Olympusova kamera SP-700 pa je prav tako sposobna zabeležiti akcije v gibanju. Funkcija za snemanje filmov omogoča snemanje videoposnetkov v kakovosti VGA s hitrostjo 30 posnetkov na sekundo.
Številne vgrajene funkcije za urejanje omogočajo fotografu delo s posnetki tudi potem, ko so ti že posneti. Razen popravljanja rdečih oči lahko fotograf nastavlja svetlost in zasičenost z barvami, ali pa spreminja barvno sliko v črno-belo ali sepia odtenke – in to brez uporabe osebnega računalnlika. Dodane so še posebne funkcije za še večjo ustvarjalnost – združevanje posnetkov, podnaslavljanje ali vrivanje koledarja, 2v1 in panorama (za to potrebujete Olympusovo pomnilniško kartico xD-Picture Card), kar omogoča dodajanje zanimiviih učinkov. Velik LCD zaslon pa je omogočil, da smo v SP-700 vključili tudi funkcijo Primerjaj & Slikaj. Pri tej funkciji je del zaslona prihranjen za prikaz nekaj zadnjih posnetkov, medtem ko je na drugem delu zaslona prikazana kompozicija za novo sliko. Tako lahko fotograf takoj primerja že posnete slike z novo in po potrebi ponovi posnetek.Kljub številnim funkcijam pa ostaja kamera prijazna do uporabnika. Celo tako daleč gre, da v primeru, ko je uporabnik v dvomih in negotov o pomenu opcij iz menija ali tematskih načinov, na zaslonu s pomočjo priročne funkcije Vodnik prikaže ustrezno pojasnilo. Tudi tiskanje je povsem enostavno, za kar je poskrbljeno s kompatibilnostjo s standardom PictBridge. Ta standard namreč omogoča direktno tiskanje zelo kakovostnih fotografij doma, in to brez uporabe osebnega računalnika: potreben je le kompatibilen tiskalnik, na primer ultra-hitri Olympus P-11.Po obliki se Olympusova kamera SP-700 uvršča med klasično elegantne kamere.
Na voljo je v modri in v srebrni barvi, kovinsko ohišje zagotavlja odpornost, majhne dimenzije pa pomenijo, da ga lahko potisnete v vsak žep in ga imate tako vedno pri roki.

Olympusova kamera SP-700, ki predstavlja kombinacijo osupljivo velikega LCD zaslona s 7,6 cm, kakovostne slike zahvaljujoč veliki ločljivosti
6.0 milijonov pikslov in kljub vsestranskosti enostavnemu rokovanju, bo na prodajnih policah tik pred Božičem 2005.Olympus SP-700 – osnovne značilnosti
• Zelo velik 7,6-cm/3-palčni supersončni LCD zaslon ‘Sunshine’ z 230.000 piksli
• 6.0 miljonov pikslov
• Natančen objektiv s 3-x optičnim zoomom (enakovredno 38-114mm pri 35-mm fotoaparatih)
• Samodejni način ter 24 tematskih načinov (vključno z načini Portret, Plaža, Sneg, Nočni prizori in Pod vodo) za brezskrbno fotografiranje
• Snemanje filmov z zvokom (v velikost VGA, 30 posnetkov na sekundo)
• Številne zanimive funkcije, npr. Zaporedno predvajanje posnetkov, Primerjaj & fotografiraj, Zaporedno fotografiranje (Multi-shot)
• Histogram v načinih za fotografiranje in za predvajanje
• Funkcija Vodnik za enostavno rokovanje s pojasnili možnosti menijev in tematskih načinov.
• Funkcije za urejanje s pomočjo kamere vključno z odpravljanjem rdečih oči, prilagajanjem svetlosti, zasičenosti obrezovanjem slike, Č&B sliko in sliko v sepia odtenkih – brez uporabe osebnega računalnika
• 11 MB vgrajenega spomina in reža za kartice xD-Picture Card
• Način Super Macro od 3cm
• Procesor za sliko TruePic TURBO
• Kompatibilno s standardom PictBridge


Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.