Brezžični IXUS

Canon je predstavil svoj prvi brezžični digitalni fotoaparat Digital IXUS WIRELESS. Z vgrajeno podporo Wi-Fi (IEEE 802.11b) IXUS-ove zmogljivosti vstopajo v brezžično dobo, ki uporabnikom odpira nove razsežnosti digitalne fotografije. Novi aparat Digital IXUS WIRELESS podpira vrsto inovativnih funkcij, kot sta samodejni brezžični prenos fotografij in brezžični nadzor fotoaparata z osebnim računalnikom. Priložen mu je brezžični tiskalniški prilagojevalnik (WA-1E), ki omogoča neposredno brezžično tiskanje na tiskalnikih, združljivih s tehnologijo PictBridge.

Nova vitka oblika dopolnjuje brezžične zmogljivosti fotoaparata, obenem pa ohranja prepoznaven IXUS-ov slog. Njegovo srebrno ohišje in modra osvetlitev med brezžičnim prenosom bosta navdušila ljubitelje visokozmogljive elegance. Kakovost fotografij zagotavljajo 5-megatočkovno tipalo CCD, kompaktni objektiv z asferično lečo UA s 3-kratno optično povečavo in Canonov slikovni procesor druge generacije DIGIC II. Med drugimi pomembnimi lastnostmi so tudi jasen 2-palčni zaslon LCD in 14 fotografskih načinov za ustvarjalno eksperimentiranje.

»Brezžična tehnologija se iz pisarn seli v domače okolje, zato pri Canonu pričakujemo, da bo podpora tehnologiji Wi-Fi naslednji večji trend na trgu digitalnih fotoaparatov,« je dejal Mogens Jensen, vodja Canon Consumer Imaginga. »Fotoaparat Digital IXUS WIRELESS nudi svobodo in enostavnost, ki ju uporabniki pričakujejo od brezžičnih naprav.«Dodatno gradivo

Brezžična funkcionalnost

Fotoaparat Digital IXUS WIRELESS omogoča enostavno brezžično komunikacijo za tiskanje in prenašanje fotografij od kjerkoli v prostoru. Fotoaparat lahko hitro in enostavno povežemo z osmimi napravami, vključno z brezžičnimi točkami dostopa, kar mu omogoča popolno integracijo z domačim brezžičnim omrežjem. Ključne brezžične lastnosti so:

·; Neposredno tiskanje: Priloženi brezžični tiskalniški prilagojevalnik se priključi v vrata PictBridge in je prednastavljen za takojšnje tiskanje na podprtih tiskalnikih, vključno s Canonovo serijo kompaktnih foto tiskalnikov Selphy CP. Uporabniki se lahko s fotoaparatom brezžično povežejo tudi na osebni računalnik in tiskajo na prek vmesnika USB priključen foto tiskalnik.
·; Samodejni prenos: Fotoaparat samodejno prenese vsako fotografijo, takoj ko je posneta, priložena programska oprema pa poskrbi za neposreden prikaz fotografij na računalniku. To omogoča celozaslonsko prikazovanje fotografij v realnem času.
·; Brezžično upravljanje: Uporabnikom omogoča brezžičen nadzor funkcij in fotografiranje z osebnim računalnikom – kot nalašč za prikrite posnetke zabav ali fotografiranje divjih živali.

Varnost

Digital IXUS WIRELESS uporablja varen komunikacijski sistem, ki onemogoča prisluškovanje ali prestrezanje podatkovnega prenosa. Poleg uveljavljenega varnostnega standarda WEP fotoaparat podpira tudi sistem WPA-PSK s šifriranjem TKIP/AES za povečano varnost podatkovnega prenosa.

Ločljivost in optika

5-megatočkovno tipalo CCD ponuja dovolj veliko ločljivost za reprodukcijo natančnih fotografij velikosti A3. Objektiv s trikratno optično povečavo (35–105 mm goriščnice) ima dva asferična elementa z izjemno visokim indeksom loma svetlobe (Ultra high refractive index), zaradi česar vitkost aparata ne vpliva na kakovost fotografij.

Jasnovidna tehnologija

Procesor DIGIC II zagotavlja hitro odzivnost aparata in obdelavo fotografij. Procesor poganja natančno 9-točkovno samodejno ostrenje AiAF, tudi kadar fotografirani objekt ni na sredini. Tehnologija iSAPS oceni zajeti prizor in nastavi fotoaparat pred vsakim posnetkom, s čimer doseže optimalen rezultat.

Fotografski načini in posebni učinki

Fotoaparat s 14 snemalnimi načini zagotavlja odlične posnetke v različnih pogojih. Na izbiro so načini Auto, Manual, Digital Macro, Portrait, Stitch Assist in Night Snapshot ter šest scenskih načinov. Omogoča snemanje dolgih (do velikosti 1 GB) in visokokakovostnih video posnetkov v formatu VGA s hitrostjo 30 slik na sekundo, opremljenih z zvočnim zapisom. S funkcijo My Colors lahko uporabniki aparata Digital IXUS WIRELESS postanejo ustvarjalnejši. Posebna učinka, kot sta Color Swap in Custom Color, omogočata izbiro priljubljene barvne kombinacije (rdeče, zelene, modre in barve kože) za vsak posnetek, učinek pa je mogoče videti na zaslonu tako med fotografiranjem kot med snemanjem.

Lastnosti predvajanja

Canonova tehnologija Intelligent Orientation Sensor zaznava vodoravno ali pokončno usmeritev aparata in samodejno predvaja posnetke v ustreznem položaju. Fotoaparat omogoča tudi pripravo projekcij in prikaz na jasnem 2-palčnem zaslonu ali TV-zaslonu z uporabo avdio-video povezave (kabel je priložen).

Programska oprema in Canon iMAGE GATEWAY

Digital IXUS WIRELESS je opremljen z enostavno programsko opremo, med katero sta Canonova programa ZoomBrowser EX 5.5 (Windows) in ImageBrowser 5.5 (Mac) za obdelovanje in urejanje fotografij, video posnetkov ter projekcij. V programski opremi so tudi program za enostavno tiskanje fotografij PhotoRecord 2.2, PhotoStitch in ArcSoftov program za obdelavo fotografij, PhotoStudio. Priložena so tudi razumljiva navodila za hitro in enostavno nastavitev povezave z drugimi napravami.

Podprti operacijski sistemi so Windows 98 SE, ME, 2000 (Service Pack 4), XP (Service Pack 1/2) in Mac OS X v10.2-v10.4. Programska oprema za brezžično komunikacijo je združljiva samo z operacijskim sistemom Windows XP SP2. Podpira komunikacijo točka-točka (PTP), ki omogoča prenos podatkov na operacijska sistema Windows XP in Mac OS X brez posebnih gonilnikov.

Dodatna oprema

Za aparat Digital IXUS WIRELESS je na voljo široka paleta dodatne opreme:

·; Elegantna usnjena torbica DCC-500,
·; Bliskavica z veliko svetilnostjo HF-DC1,
·; Polnilnik baterij CB-2LVE,
·; Ultra tanka baterija NB-4L,
·; Omrežni napajalnik ACK-DC20.

Fotoaparat podpira pomnilniške kartice MMC/SD, priložena pa je kartica SD kapacitete 16 MB.

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.