Canonovi optični bralniki opremljeni s programom SilverFast SE

Canon sporoča, da odslej svoja najzmogljivejša ploska optična bralnika CanoScan 9950F in CanoScan 8400F dobavlja s programsko opremo za napredno branje dokumentov podjetja LaserSoft Imaging. SilverFast SE je okrnjena različica programa SilverFast Ai, ki med strokovnjaki slovi kot eden najboljših programskih paketov za optično branje na trgu. SilverFast SE odlikujejo izboljšana funkcionalnost, inteligentno samodejno izvajanje operacij in odličen nadzor barvne reprodukcije.
SilverFast SE skupaj z optičnima bralnikoma CanoScan 9950F in CanoScan 8400F zahtevnim uporabnikom omogoča večji nadzor nad branjem ter zmanjšuje potrebo po naknadni obdelavi optično prebranih dokumentov.(Sporočilo za javnost)

Značilnosti SilverFast SE:

 • Napredni vmesniki za gradacijske krivulje in histograme dajejo uporabniku večji nadzor nad nastavljanjem barvnih tonov in jakosti. Končni rezultat nastavitev je neposredno viden v oknu za predogled.
 • Selektivna barvna korekcija pomeni, da lahko uporabniki lokalno nastavijo določeno barvno vrednost, ki ne bo vplivala na videz celotnega dokumenta. Mogoča je tudi uporaba mask in slojev za še večji nadzor nad slikami.
 • Globalna barvna korekcija dopušča enostavno ročno dodajanje ali odvzemanje prelivanja barv.
 • NegaFix omogoča napredno in inteligentno obdelavo pri branju filmskih negativov. Nadzirati je mogoče vrsto filma, občutljivost ISO in stopnjo osvetlitve.
 • Integrirani nasveti v formatu QuickTime, s katerimi se uporabniki lahko enostavno seznanijo z zmogljivostmi programa SilverFast SE. Pomoč uporabnikom je na voljo pri vseh funkcijah.

;Druge prednosti programa SilverFast SE:

 • ACR oživi zbledele barve in odpravi zasičenost barv,
 • SRD skrbi za pametno odstranjevanje napak na slikah,
 • korekcija v realnem času,
 • GANE omili zrnatost in šum,
 • Multi-Sampling odstranjuje šum optičnega branja,
 • USM zagotavlja prvotno ostrino,
 • CMS odpravi razlike v prikazu barv na zaslonu,
 • samodejno odstranjevanje utripajoče slike.

SilverFast SE je mogoče uporabljati kot samostojen program ali kot dodatek za Photoshop. Kadarkoli ga je tudi moč nadgraditi v polno različico SilverFast Ai.

SilverFast SE je zasnovan tako, da komurkoli zagotavlja takojšnje in kakovostne rezultate. Združljiv je z naslednjo programsko in strojno opremo: PC-računalniki z Microsoft Windows XP, 2000, Windows 98/ME s 128 MB pomnilnika in vsaj 50 MB prostora na trdem disku. Zahteve za uporabnike sistema Mac OS X ali novejšega so 64 MB pomnilnika in 50 MB prostora na trdem disku. SilverFast lahko deluje kot samostojen program ali kot dodatek Photoshopu 5.5 ali novejši različici. Prav tako ga je mogoče poganjati kot gonilnik Twain.

Več podatkov o izdelku je na voljo na spletni strani www.silverfast.com.

Ploski optični bralnik CanoScan 9950F

Model 9950F je paradni konj palete modelov CanoScan. Odlikujejo ga branje v ločljivosti 4800x9600 dpi z 48-bitno barvno globino in kapaciteto 30 slik 35-milimetrskega filma. Optični bralnik 9950F ima asferično lečo, Canonovo tako imenovano supertorično lečo, ki zagotavlja visoke ravni jasnosti, kontrasta in kakovosti slike.

Hiter pogon bralnika, premikajoča odzadnja osvetlitev FAU, zmogljiv sistem zajemanja svetlobe in vmesnik USB 2.0 ter IEEE 1394 FireWire zagotavljajo hiter predogled v samo 3,6 sekunde in izjemno hitro optično branje. Elegantna oblika, aluminijast videz ohišja in robustnost CanoScana 9950F potrjujejo njegov položaj v samem vrhu Canonove ponudbe optičnih bralnikov.

Poleg vodila za 35-milimetrski film, s katerim lahko hkrati bere 30 posnetkov, optični bralnik lahko sprejme 12 diapozitivov, podpira pa tudi branje filmov v roli (velikost do 6x22 cm) in v formatu 4x5 palcev.

Ploski optični bralnik CanonScan 8400F

CanoScan 8400F se uvršča tik pod model 9950F in omogoča branje z ločljivostjo 3200x6400 dpi. Zagotavlja izjemno natančno in zvesto optično branje filmov. Optični branik 8400F je namenjen intenzivni rabi, ki jo omogoča izjemno hiter pogon. Premikajoč vir svetlobe in vmesnik USB 2.0 še povečujeta njegovo hitrost.

Model 8400F lahko bere 35-milimetrski film (do 12 posnetkov hkrati), do štiri diapozitive in filme v roli (do velikosti 6x22 cm).

Optičnima bralnikoma sta priložena programa Adobe Photoshop Elements 2.0 (nagrajen program, ki temelji na Adobe Photoshopu) in ScanSoft OmniPage SE (optično prepoznavanje znakov).

Optična bralnika 8400F in 9950F sta združljiva s sodobnimi sistemi Windows in Mac OS.

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.