Olympus predstavil podvodna ohišja

Ne glede na to, če se odpravljate na morje na družinske počitnice, ali pa se učite potapljanja na Karibskih otokih, res ni potrebno, da bi sploh še kdaj izpustili iz rok priložnost za enkratne posnetke na počitnicah! Zdaj so namreč podvodna ohišja Olympus na voljo po dostopnih cenah, tako da lahko prav vsak fotograf ovekoveči edinstveno lepoto in skrivnostne prizore pod morsko gladino. Podvodna ohišja zagotavljajo neverjetno svobodo in fotografiranje v vsakršnih pogojih. Izdelana so iz trajnega, lahkega polikarbonata in zagotavljajo, da so ohranjene prav vse funkcije kamere, ob popolnem nadzoru vseh funkcij za spektakularne rezultate podvodnega fotografiranja. Olympus je pripravil ustrezne rešitve za vse, od tistih, ki se na počitnicah potapljajo tik pod površino, pa do profesionalnih podvodnih fotografov. (Sporočilo za javnost)

Podvodna ohišja za kamere serij µ DIGITAL 600 in SP

Podvodno ohišje neverjetno razširijo uporabnost vsake kamere ter omogočajo, da fotograf zajame neverjetne prizore z podvodnega življenja in drugih enkratnih motivov iz globin. PT-029 (µ DIGITAL 600), PT-030 (SP- 310 in SP-350) ter PT-031 (SP-700) uporabniku omogočajo, da se v celoti potopijo v zabavo in razburljivo fotografiranje, ki sega čez običajne meje konvencionalnih meja, ki segajo do obale morij in rek! Kamere so v podvodnih ohišjih varne do globine 40m *, saj so ta trpežna ohišja zasnovana tako, da omogočajo enostavno fotografiranje osupljivih prizorov v globinah. Zaradi posebnih uteži, ki so vgrajene v podvodna ohišja, je v vsakem trenutku zagotovljen optimalen vzgon. Snemljivo senčilo nad zaslonom LCD zagotavlja jasen pogled in enostavno sestavljanje kompozicije s pomočjo zaslona – nad ali pod gladino, v še tako zahtevnih svetlobnih pogojih. Razen tega, da ohranja vse funkcije kamere, pa se podvodno ohišje lahko pohvali tudi z vijačnim priključkom za pritrjevanje konverterjev in filtrov, kar prilagodljivost izjemno poveča. Ob tem pa je PT-030 opremljen še z vmesnikom za bliskavico TTL za priključitev dodatne zunanje bliskavice Olympus FL-20 na SP-350 (v podvodnem ohišju PFL-01).


PT-029PT-030PT-031


Podvodna ohišja za Olympus E- 300 in sistemski pribor

Podvodno ohišje PT-E01 odpira svet profesionalne podvodne fotografije tudi uporabnikom kamere Olympus E-300. Omogoča fotografiranje v neverjetnih globinah do 60m*. Opremljeno je s posebnimi vhodi za različne zamenljive objektive Olympusovega sistema E-System, tako da lahko uporabniki v celoti izrabijo vse prednosti, ki jih omogoča digitalna SLR fotografija ob neverjetno kakovostnem sistemu štirih tretjin – tudi pod vodo!

Model PPO-E01 je namenjen objektivu ZUIKO DIGITAL 14-45mm, PPO-E02 objektivom 11-22mm / 14-54mm, PPO-E-03 pa makro objektivu 50mm. Vhod za PPO-E04 ** z uporabo ustreznih objektivov omogoča tudi fotografiranje širokokotnih perspektiv in perspektiv ribjega očesa. Tudi drugi Olympusov pribor za E-System, na primer zunanja bliskavica FL-36, lahko vzamete brez skrbi s seboj globoko pod vodo in tako osvetlite podvodne prizore, ki so običajno zaviti v somrak globin (v podvodnem ohišju PFL-E01 na nosilcu bliskavice PTBK-E01).


PT-E01

Varnostno ohišje za serijo µ-mini DIGITAL

Privlačne Olympusove kamere iz serije µ-mini DIGITAL niso znane le po svoji edinstveni obliki, enostavnosti in kakovosti, ampak tudi po ultra-kompaktnih dimenzijah, ki omogočajo, da jih imate res vedno pri roki. Varnostno ohišje CWPC-01 pa omogoča, da vas spremljajo prav zares POVSOD: tudi pod vodo do globine 3m*, če želimo biti natančni. Tako je kamera iz serije µ-mini DIGITAL idealna spremljevalka pri vodnih športih vključno s surfanjem, snorklanjem, primerna pa tudi za vse, ki se navdušujejo nad drugimi aktivnostmi na prostem.

Naj gre za počitniške fotografije, športne posnetke ali profesionalno podvodno fotografijo, so Olympusova cenovno dostopna podvodna ohišja pripomoček, ki vsem na široko odpira nove priložnosti za fotografiranje. Ohišja varujejo dragoceno opremo tudi pri ekstremnih pogojih, uporaba kamere ostaja enako enostavna, tako da je to idealen pripomoček za fotografiranje edinstvenih prizorov podvodnega sveta.

Preglednica izbrane podvodne opreme Olympus


Opis modela


Namenjen za kamero /pribor

Največja dovoljena globina*

CWPC-01 Varnostno ohišje

Kamera serije µ-mini DIGITAL

3m

PT-029 Podvodno ohišje

Kamera µ DIGITAL 600

40m

PT-030 Podvodno ohišje

Kameri SP-310 & SP-350

40m

PT-031 Podvodno ohišje

Kamera SP-700

40m

PFL-01 Podvodno ohišje

Zunanja bliskavica FL-20

40m

PT-E01 Podvodno ohišje

Osnova kamere Olympus E-300

60m

PPO-E01 Podvodna vrata

Objektiv ZUIKO DIGITAL 14-45mm

60m

PPO-E02 Podvodna vrata

Objektiv ZUIKO DIGITAL 11-22mm
Objektiv ZUIKO DIGITAL 14-54mm

60m

PPO-E03 Podvodna vrata

Makroobjektiv ZUIKO DIGITAL ED 50mm

60m

PPO-E04 Podvodna vrata

Objektiv ZUIKO DIGITAL ED 7-14mm

Ribje oko ZUIKO DIGITAL ED 8mm

60m

PER-P02 Podaljšek **

Objektiv ZUIKO DIGITAL ED 7-14mm

60m

PFL-E01 Podvodno ohišje

Zunanja bliskavica FL-36

60m

* Ali enakovreden tlak vode
** PER-E02 je potreben za priključitev PPO-E04 na PT-E01, če uporabljate objektiv ZUIKO DIGITAL 7-14mm.
Pridržujemo si pravico do spreminjanja specifikacij in oblike brez predhodnega obvestila.

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.