Olympus FE-115

Olympusova nova kamera FE-115 se ne odlikuje le po privlačni ceni in enostavnosti, ampak tudi po kompaktnih dimenzijah in izjemni kakovosti slike. Zahvaljujoč 5 milijonom pikslov je slika ostra, 2,8-kratni optični zoom pa prispeva k raznovrstnosti. Tudi popolni začetniki se bodo prav hitro seznanili s funkcijami kamere, saj so vsa stikala in tipke priročno razporejeni, večina tipk pa ima le po eno funkcijo. Ohišje srebrne barve je ergonomsko oblikovano, kamera ima 28 MB notranjega pomnilnika in režo za spominsko kartico xD-Picture Card, zato je model FE-115 izjemno primeren za zabavno fotografiranje ne glede na okoliščine. (Sporočilo za javnost)

Zahvaljujoč 5,0 milijonom pikslov so slike, posnete z FE-115, jasne do najmanjše podrobnosti in dovolj kakovostne tudi za tiskanje v velikem formatu. Objektiv z 2,8-kratnim zoomom pomeni večjo prilagodljivost, saj omogoča približevanje oddaljenih objektov. V kombinaciji s štirikratnim digitalnim zoom je možna celo enajstkratna povečava. Vendar pa enostavnost ni omejena samo na fotografiranje oddaljenih objektov – v načinu super makro je zagotovljena tudi enostavna pot do osupljivih fotografij iz neposredne bližine, tudi pri oddaljenosti 2 centimetrov.


Upravljanje s kamero je povsem enostavno, kar zagotavlja princip “ena tipka, ena funkcija”. Osnovne funkcije, na primer fotografiranje in predvajanje slik na LCD zaslonu pa tudi brisanje, so povsem enostavno dostopne s pritiskom na eno samo tipko. Uporabniku delo olajša tudi pomoč v meniju, ki na zaslonu prikaže pojasnila o uporabnosti posameznih tematskih programov.

Seveda kamera omogoča tudi snemanje filmov, katerih dolžina je omejena le z zmogljivostjo pomnilnika. Možno je tudi direktno tiskanje fotografij brez uporabe osebnega računalnika. Zahvaljujoč podpori za standard PictBridge lahko kamero priključite direktno na kompatibilni tiskalnik (npr. Olympus P-11, ki natisne sliko v samo 33 sekundah), tako da računalnika v ta namen ne potrebujete več.

Olympus FE-115, ki ga odlikuje izjemna kakovost slike in privlačno ohišje srebrne barve, bo po zelo dostopni ceni na voljo spomladi 2006.


Olympus FE-115 – osnovne značilnosti:

 • 5,0 milijonov pikslov.
 • 2,8-kratni optični zoom (enakovredno 38–106 mm pri 35-milimetrskem fotoaparatu) 1:3,0–5,0 plus štirikratni digitalni zoom.
 • 3,8-centimetrski/1,5-palčni LCD zaslon.
 • Princip “ena tipka, ena funkcija”; tipka za resetiranje.
 • Uporabniku prijazen vmesnik s koristnimi opisi tematskih programov.
 • Pet tematskih programov (pokrajina, nočni prizori, avtoportret).
 • Način super makro za fotografiranje iz neposredne bližine (od 2 cm).
 • Funkcija za snemanje filmov (trajanje snemanja je odvisno le od velikosti uporabljenega pomnilnika).
 • Podopora za PictBridge.
 • 28 MB notranjega pomnilnika plus reža za spominske kartice xD-Picture Card.
 • Napajanje s standardnimi baterijami AA (za polnjenje).
Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.