Olympus FE-150 in FE-160

FE-150 in FE-160 smo razvili z jasnim namenom: kar najbolj enostavna uporaba brez kakršnih koli skrbi, ne da bi pri tem žrtvovali kakovost! Rezultat je neverjeten: večina uporabnikov bo že čez nekaj minut veselo pritiskala na sprožilec in se navduševala nad slikami osupljive živahnosti, do katerih bodo prišli na tako enostaven način! Zahvaljujoč ločljivosti slike s 5,0 oziroma 6,0 milijoni pikslov bodo slike oživele in se ponašale z izjemno jasnostjo in realnostjo. Kamera je povsem lahka, tanko kovinsko ohišje izžareva lasten stil, obenem pa je tako kompaktno, da imate lahko kamero vedno pri sebi. Velik 6,4-centimetrski LCD zaslon izjemno olajša sestavljanje kompozicije in gledanje slik spremeni v pravo zabavo. Predvsem začetniki bodo znali ceniti povsem razumljiva stikala in tipke. Tudi cena obeh kamer bo privlačna, zato sta modela FE-150 in FE-160 popolna rešitev tako za začetnike na področju digitalne fotografije kot tudi za tiste, ki se ne želijo ubadati z nastavitvami, a kljub temu zahtevajo odlične fotografije. (Sporočilo za javnost)

Kameri FE-150 in FE-160, ki se ponašata s 5 oziroma 6 milijoni pikslov, zagotavljata odlične slike ne glede na situacijo. Natančna objektiva s trikratnim oziroma 2,8-kratnim optičnim zoomom omogočata približevanje objekta. Dodatni štirikratni zoom pa dodatno izboljša moč povečave. Čim več vidimo, tem bolje – to dokazuje velik 6,4-centimetrski LCD zaslon z 230.000 piksli. Sestavljanje kompozicije ni več nikakršen problem, gledanje slik na zaslonu pa vam bo v pravo veselje!

Izjemno razumljiva in pregledna stikala ter tipke bodo navdušili tudi popolne začetnike. Za dostop do večine funkcij zadostuje en sam pritisk na tipko. V meniju so uporabljeni jasni simboli, ki jih je povsem enostavno razumeti, v pomoč pa so tudi enostavna pojasnila – ne glede na okoliščine je fotografiranje na ta način povsem enostavno. Pet različnih tematskih programov, vključno z načini portret, pokrajina in nočni prizori, zagotavlja optimalne nastavitve kamere za najpogosteje uporabljene situacije in s tem odlične slike. Način super makro omogoča fotografiranje iz neposredne bližine, že iz razdalje samo 6 cm! Možno je tudi snemanje filmov z zvokom. FE-150 in FE-160 sta sposobna zabeležiti dogajanje s hitrostjo 30 posnetkov na sekundo v kakovosti QVGA, dokler ni zapolnjena zmogljivost pomnilniškega medija.


9 MB notranjega pomnilnika pomeni, da lahko fotografirate brez dodatnih stroškov. Če pa želite, lahko v kamero preprosto vstavite spominsko kartico xD-Picture Card. Najnovejša generacija Olympusovih spominskih kartic xD-Picture Card omogoča dva do trikrat hitrejši prenos podatkov kot dosedanje kartice, nudi pa tudi številne druge funkcije, na primer umetniško urejanje slike ali 3D funkcijo, s pomočjo katere lahko obdelate na tako kartico shranjene slike.

Kameri je priložena tudi brezplačna programska verzija uporabniku prijazne programske opreme Olympus Master. Ta omogoča enostavno in zabavno urejanje slik na osebnem računalniku, ki vam lahko prinese prav toliko užitka kot samo fotografiranje. Enostavno nalaganje slik, razvrščanje in tiskanje je le nekaj priročnih fukcij, ki jih vsebuje programska oprema. Da pa bi lahko kar najdlje uživali, sta obema modeloma priloženi novi bateriji za polnjenje LI-42B z dolgo življenjsko dobo.

Olympus FE-150 in FE-160 kompaktne in privlačne oblike zagotavljata enostavno pot do izjemno kakovostnih rezultatov. Na voljo bosta marca 2006.


Osnovne značilnosti Olympus FE-150 in FE-160:

 • FE-150: 5,0 milijonov pikslov, FE-160: 6,0 milijonov pikslov.
 • 24,5 mm tanko privlačno kovinsko ohišje.
 • FE-150: 32–96 mm, FE-160: 35–98 mm (enakovredno 35–milimetrskem fotoaparatu), 1:2,8–4,8.
 • Štirikratni digitalni zoom.
 • 6,4 centimetrov/2,5-palčni LCD zaslon (230.000 pikslov).
 • Pet tematskih programov (vključno z načini portret, pokrajina, nočni prizori).
 • Snemanje filmov z zvokom do zmogljivosti kartice (QVGA, 30 posnetkov na sekundo).
 • Način super makro (fotografiranje iz neposredne bližine od 6 cm).
 • 9 MB vgrajenega pomnilnika in reža za spominske kartice xD-Picture Card.
 • Priložena programska oprema Olympus Master in nova baterija za polnjenje LI-42.
 • Večjezični meni (šest jezikov) in možnost nalaganja dodatnih jezikov z interneta.
Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.