Olympus SP-320

Olympus SP-320 omogoča uresničitev domiselnih in ustvarjalnih idej zahtevnejših fotografov; vsakdo lahko ustvari fotografije, ki so enkratne tako po kakovosti kot individualnosti! Poleg petindvajsetih tematskih programov ima fotograf na voljo tudi ročni nadzor ekspozicije (P/A/S/M), kar zagotavlja izjemno učinkovitost in popolno svobodo v vseh situacijah. Ta model, ki se lahko pohvali s 7 milijoni pikslov, zagotavlja kristalno jasne in čiste slike. Trikratni optični zoom za dodatno prilagodljivost omogoča približevanje objektov, možnost nastavitve visoke občutljivosti ISO do vrednosti 800 pa omogoča izjemne fotografije brez uporabe bliskavice tudi pri pomanjkljivi osvetlitvi. Funkcija histograma omogoča jasen prikaz podatkov o ekspoziciji v načinu za fotografiranje na velikem 6,4-centimetrskem LCD zaslonu, kar izkušenim fotografom omogoča, da natančno prilagodijo svoje posnetke in tako dosegajo popolne rezultate. (Sporočilo za javnost)

Tisti, ki se navdušujejo nad snemanjem filmov, bo razveselila možnost snemanja v kakovosti VGA s hitrostjo 30 posnetkov na sekundo. Vsestranskost kamere lahko še povečate z uporabo dodatnega pribora, vključno z objektivi in podvodnim ohišjem. Izjemno zanimiva ergonomsko dodelana oblika in presenetljivo dostopna cena dodatno prispevata k privlačnosti te trpežne kamere!FE-130 in FE-140 z ločljivostjo 5,1 oziroma 6,0 miljoni pikslov zabeležita sliko do najmanjše podrobnosti. Njuna zmogljivost zadošča tudi za tiskanje vaših najljubših posnetkov v velikem formatu. Objektiv s trikratnim zoomom (enakovredno 38–114 mm pri 35-milimetrskem fotoaparatu) omogoča približevanje oddaljenih objektov, 5,1 cm (FE-130) oziroma 6,4 cm (FE-140) velik LCD zaslon pa omogoča hitro in enostavno sestavljanje kompozicije ter prijetno ogledovanje rezultatov.

Zahvaljujoč principu “ena tipka, ena funkcija” je uporaba obeh kamer izjemno priročna in enostavna. Lažja sploh ne bi mogla biti! Uporabnik enostavno in neposredno dostopa do funkcij kamere, pri tem pa mu je v veliko pomoč grafični uporabniški vmesnik GUI ter funkcija pomoč, ki posreduje jasna pojasnila o značilnostih, ki so na voljo. Tako je pot do optimalnih rezultatov izjemno enostavna. Za najrazličnejše situacije je na voljo dvajset tematskih programov, vključno s športnimi posnetki, sončnim zahodom in nočnimi prizori. Ne glede na to, kaj želite fotografirati, kamera sama izbere najustreznejše nastavitve. Tudi fotografiranje iz neposredne bližine je enako enostavno – način super makro omogoča fotografiranje iz razdalje samo 5 centimetrov.

Ultrakompaktna kamera lahko fotografa spremlja praktično povsod. Kaj pa v vodo? Modela FE-130 in FE-140 zmoreta tudi to, če ju zaščitite z zaščitnim ohišjem, ki zagotavlja vodotesnost do globine 3 m, obenem pa varuje kamero pred udarci in poškodbami pri športih na prostem, pa naj gre za smučanje ali rafting, ter pred neugodnimi vremenskimi pogoji.

Oba modela omogočata tudi snemanje filmov. Dolžina filma je omejena samo z zmogljivostjo pomnilniškega medija. Poleg 22 MB notranjega pomnilnika sta kameri opremljeni tudi z režo za spominske kartice xD-Picture Card, s čimer je zadoščeno vsem potrebam. Za napajanje zadostujeta dve običajni bateriji velikosti AA (NiMH), kar je najboljša izbira za tiste, ki želijo uživati v fotografiranju dlje časa brez skrbi, da bi se baterije izpraznile. Večjezični meni lahko dodatno razširite - z interneta ga naložite s pomočjo priložene programske opreme Olympus Master, ki omogoča enostavno nalaganje, razvrščanje in urejanje slik.

FE-130 in FE-140 prepričata s popolnim ravnovesjem med enostavnostjo fotografiranja in kakovostjo slike. Omogočata fotografiranje izjemnih fotografij praktično brez truda. Vsekakor sta vredna svojega denarja, na tržišču pa bosta na voljo marca 2006.

 Olympus FE-130 in FE-140 – osnovne značilnosti:

 • FE-130: 5,1 milijonov pikslov, FE-140: 6,0 milijonov pikslov.
 • Zasnova na principu “ena tipka, ena funkcija”.
 • Trikratni optični zoom (enakovredno 38–114 mm pri 35-milimetrskem fotoaparatu) 1:3,1–5,9.
 • FE-130: 5,1 centimetrov/2,0” LCD, FE-140: 6,4 centimetrov/2,5” LCD.
 • Dvajset tematskih programov (vključno z načini športni posnetki, v prostoru, nočni prizori).
 • Snemanje filmov do zmogljivosti kartice.
 • 22 MB notranjega pomnilnika in reža za spominske kartice xD-Picture Card.
 • Napajanje: dve bateriji velikosti AA.
 • Priložena programska oprema Olympus Master.
 • Dodatno na voljo: zaščitno ohišje CWPC-03.
 • Večjezični meni (šest jezikov) ter možnost nalaganja dodatnih jezikov z interneta.
 • Kompatibilnost z ImageLink.
Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.