Olympus µ 720 SW

Lahko ste brez skrbi, da bo zlahka prenesla udarce, padce in druge preizkušnje, ki jih prinaša življenje. Izjemno trpežna Olympusova kamera µ 720 SW začenja povsem novo obdobje na področju digitalne fotografije. Je vodotesna do globine 3 m in odporna na padce iz višine do 1,5 m*, tako da je povsem pripravljena na majhne neprijetnosti, ki jih prinaša življenje. Obenem pa se µ 720 SW ponaša z neverjetno raznolikostjo in odličnim delovanjem. 7,1 milijonov pikslov in natančen objektiv s trikratnim optičnim zoomom zagotavlja zajemanje slike v osupljivih detaljih. Fotografije, ki odražajo pravo vzdušje tudi pri dogajanju v šibki svetlobi, je zdaj povsem enostavno posneti – to zagotavlja tehnologija BrightCapture. Velik 6,4-centimetrski LCD zaslon zagotavlja boljši pogled, občutljivost pa je bistveno povečana, kar pomeni manjkrat uporabljeno bliskavico in s tem resničnosti bolj zveste slike nočnih prizorov. Kovinsko ohišje je na voljo v treh močnih barvah: temno roza, polarno modri in jekleno srebrni. Kljub svoji izjemni trpežnosti je kamera presenetljivo kompaktna in jo imate zato lahko vedno pri sebi. (Sporočilo za javnost)

Zasnovana, -da vzdrži vsakodnevne izzive, ki jih prinaša življenje.

Se vam je že zgodilo, da ste skupaj s kamero padli v bazen, ko ste se hoteli kar najbolj približati veselim kopalcem? Ali pa ste kamero med branjem časopisa s komolcem nehote potisnili z mize in je pristala na trdih tleh … Na stotine nezgod preži na vašo kamero, ne glede na to, kako previdno delate z njo! Novi model µ 720 SW je drugačen. Pripravljen je na manjše neprijetnosti, ki jih prinaša življenje, in je imun na vsakodnevne nezgode. Pretirana skrb ni več potrebna.


Pri tem modelu so pri Olympusu izboljšali standardno zaščito pred vsemi vremenskimi razmerami, ki je značilna za vse kamere µ. Kamera je vodotesna do globine* 3 m. Pred udarci in padci varna zasnova odpira povsem nove možnosti: na mestih, kjer se morajo druge kamere vdati, na primer na morski obali med živahnim dogajanjem v vodi, pridejo lastnosti µ 720 SW najbolj do izraza. V najtežjih okoliščinah se izkaže, kdo je najmočnejši.

Ker pa se nekateri ne zadovoljijo s plitvinami, je tudi za µ 720 SW na voljo podvodno ohišje, ki vas iz globine 3 m popelje do neverjetnih 40 m pod morsko gladino. Kamera bo v podvodnem ohišju PT-033 na varnem.

Izjemen videz, izjemni rezultati

Kovinsko ohišje je trpežno, a hkrati modno oblikovano. Tako majhno je, da lahko kamero spravite v vsak žep – to omogoča posebna oblika obljektiva s prizmo v notranjosti kamere. Privlačen videz dodatno poudarjajo zanimivi barvni odtenki – temno roza, polarno modra in jekleno srebrna.

7,1 milijonov pikslov omogoča kameri µ 720 SW zajemanje slike do najmanjše podrobnosti, kar skupaj s svetlim objektivom s trikratnim optičnim zoomom (enakovredno 38–114 mm pri 35-milimetrskem fotoaparatu) zagotavlja osupljivo učinkovitost. Rezultate si lahko uporabnik udobno ogleda na radodarno velikem LCD zaslonu, ki meri kar 6,4 cm.


Svetla izbira pri šibki svetlobi

Nova tehnologija BrightCapture izjemno poveča zmogljivost fotografiranja dogajanju zvestih fotografij pri šibki svetlobi. Kot prvo: visokokontrastni LCD zaslon je približno štirikrat svetlejši od običajnih. Naslednja prednost so posebni tematski programi, ki zagotavljajo izjemno zajemanje slike v najrazličnejših pogojih, občutljivost ISO pa je povečana kar do vrednosti 1600. To omogoča hitrejše zapiranje zaklopa in s tem manjšo verjetnost za zabrisano sliko, ne da bi bila potrebna uporaba bliskavice.

Vsestranskost in enostavnost v enem

Zaradi svoje trpežnosti in odpornosti na najrazličnejše nevšečnosti je µ 720 SW idealna spremljevalka pri potapljanju z masko ali drugih načinih aktivnega preživl janja prostega časa. Med štiriindvajsetimi tematskimi programi so predvidene vse najpogostejše situacije – od fotografiranja portretov, pokrajine in športnih prizorov. Nekaj pa je tudi manj običajnih, ki so namenjeni podvodnemu fotografiranju. Tudi popolni začetniki se bodo zlahka in hitro seznanili s funkcijami kamere. Pri tem jim bo v veliko pomoč funkcija vodnik, ki neposredno na LCD zaslonu sproti pojasnjuje različne načine in možnosti, ki jih kamera omogoča. Možno je tudi snemanje filmov v kakovosti VGA; dolžina posnetka je omejena le z razpoložljivim pomnilnikom.

Datoteke se shranijo ali v notranji pomnilnik ali na dodatno spominsko kartico xD-Picture Card. Nove Olympusove hitre spominske kartice xD-Picture Cards zagotavljajo dva do trikrat hitrejši prenos podatkov od običajnih, hkrati pa uporabniku nudijo tudi funkcijo panorama in omogočajo dodajanje najrazličnejših umetniških in 3D učinkov. S tem se odpira povsem nova dimenzija tako pri podvodni fotografiji kot tudi pri povsem običajnih posnetkih.

Kompatibilnost s standardom PictBridge zagotavlja enostavno tiskanje brez uporabe osebnega računalnika. Če na primer uporabite Olympusov barvno-sublimacijski tiskalnik P-11, lahko natisnete fotografije velikosti 10 x 15 cm in jih takoj razdelite prijateljem – tiskanje ene slike traja le 33 sekund! Tako se lahko s fotografijami zabavate še in še, saj je ta model opremljen z vzdržljivo litij-ionsko baterijo za polnjenje (LI-42B).

Kamera µ 720 SW s svojo enostavnostjo in izjemno učinkovitostjo odpira novo poglavje v digitalni fotografiji. Zaradi svoje posebne zasnove je trpežna, vzdržljiva, odporna na udarce in padce ter vodotesna. Zlahka se upre tveganjem, ki jih prinaša življenje. Brezskrbnost, ki jo bodo uporabniki znali ceniti! Kamera bo na voljo spomladi 2006

Olympus µ 720 SW – osnovne značilnosti:

 • Vodotesna do globine 3 m*.
 • Odporna na udarce in padce (iz višine do 1,5 metra)*.
 • 7,1 milijonov pikslov.
 • Trpežno kovinsko ohišje v treh barvah: temno roza, polarno modri in jekleno srebrni.
 • Tehnologija BrightCapture za boljše fotografije pri šibki svetlobi.
 • 6,4-centimetrski/2,5-palčni LCD zaslon.
 • Svetel objektiv s trikratnim optičnim zoomom 38–114 mm. (enakovredno 35-milimetrskem fotoaparatu) 1:3,5–5,0.
 • Štiriindvajset tematskih programov (vključno z načini portret, ob svečah, pokrajina in različni podvodni načini).
 • Funkcija za snemanje filmov z zvokom (640x480 pikslov, 15 posnetkov/s).
 • Načina makro in super makro za fotografiranje iz neposredne bližine (od 7 cm).
 • Funkcije za urejanje (npr. zmanjševanje učinka rdečih oči, sestavljanje koledarja, razporejanje slik, naslavljanje).
 • Kompatibilnost s standardom PictBridge.
 • Notranji pomnilnik plus reža za spominske kartice xD-Picture Card.
 • Večjezični meni in možnost nalaganja dodatnih jezikov z interneta.
 • Priložena programska oprema Olympus Master in LI-42B.
 • Dodatno na voljo podvodno ohišje PT-033 (vodotesno do globine 40 m).

* Varnost pred udarci in padci skladno z Olympsovimi testiranji

Odporna na vse vremenske razmere skladno s standardom IEC 529 IPX8

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.