Videokamera s 4,29 milijona točk in neprekinjeno krivuljo

AMSTELVEEN, 6.2.2006 Canon je napovedal novo video kamero DVD visoke ločljivosti DC40 s tipalom CCD ločljivosti 4,29 milijona točk. Odlikujejo jo snemanje neposredno na DVD-medije (-R/-RW), napredne funkcije za digitalno fotografijo in edinstveno oblikovanje z neprekinjeno krivuljo, katerega ergonomija zagotavlja natančno snemanje iz roke.

Canonovega paradnega konja med video kamerami odlikujejo še:
-       Snemanje v širokem zaslonskem formatu 16 : 9, barvni 2,7-palčni zaslon LCD visoke ločljivosti in veliko barvno iskalo
-       10-kratna optična povečava z elektronskim stabilizatorjem slike (EIS)
-       Procesor z ločeno obdelavo videa in fotografij DIGIC DV za zvesto barvno reprodukcijo
-       Napredne funkcije za digitalno fotografiranje s pomnilniško kartico Mini SD: vgrajena bliskavica, hitri USB-vmesnik za prenos posnetkov, funkcija PictBridge za neposredno tiskanje in tipka Print/Share
-       Nočni način Super Night Mode za snemanje v popolni temi
-       Priložena programska oprema

Pravi širokozaslonski posnetki
Tako kot vse Canonove video kamere je tudi DC40 zasnovana za snemanje v širokem načinu 16 : 9 v visoki ločljivosti. Z izjemnim izkoristkom megatočkovnega tipala CCD so video posnetki primerni za predvajanje na najsodobnejših televizijskih sprejemnikih s širokim zaslonom. Barvni LCD-zaslon visoke ločljivosti in 0,3-palčno barvno iskalo omogočata spremljanje objekta v širokem formatu, v kakršnem bo zajeti video posnet. Oznaka Level Marker na zaslonu zagotavlja, da je obzorje vedno poravnano, panoramski posnetki pa brez napak. Za predvajanje na navadnih televizijskih sprejemnikih je na voljo snemalni način 4 : 3, ki ga izberemo s pritiskom na tipko. Posnetke širokega formata je mogoče predvajati na običajnem televizijskem sprejemniku v formatu »letterbox«.

Oblika neprekinjene krivulje
DC40 izstopa s svojo edinstveno krivuljasto obliko, ki daje vtis enostavne uporabe, kakršno uporabniki pričakujejo pri DVD-ju, prav tako pa prinaša eleganten in razkošen oblikovni slog.

Udobno snemanje iz roke omogoča cilindrična oblika celotnega ohišja: ergonomski odtis v obliki neprekinjene krivulje zagotavlja naraven oprijem, tipke pa so nameščene v položaju, ki zagotavlja intuitivno in enostavno uporabo.

DC40 meri 60x87x126 mm.

DIGIC DV za video in fotografije
Slikovni procesor DIGIC DV zagotavlja ločeno obdelavo videa in fotografskih posnetkov, ki jih shranjuje na kompaktne pomnilniške kartice Mini SD. Procesor ; zagotavlja optimalno barvno zvestobo izvirniku, najsi gre za video ali fotografije. Skupaj z naprednimi funkcijami za digitalno fotografijo, kot sta bliskavica in neposredno tiskanje z eno tipko, predstavlja DC40 visoko zmogljivo, večnamensko digitalno snemalno orodje.

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.