Nikon COOLPIX serija P – Performance

Kot dopolnilo serije P prihajata dva nova modela za zahtevnejše uporabnike; P-3 in P-4, oba z ločljivostjo 8,1 mil pik, 36-126mm 3,5x optičnim zoom-om, Wi-Fi (samo P-3), 23MB vgrajenega pomnilnika, 2,5 inčnim LCD monitorjem večje ločljivosti, ki omogoča izboljšano vidljivost tudi pri močnejši svetlobi in večjih kotih.

Pri obeh modelih je Nikon dodal stabilizator slike VR, ki omogoča ostre posnetke tudi pri daljših časih osvetlitve in ostre makro posnetke ter boljše rezultate v načinu snemanja filmov. VR deluje podobno kot pri Nikonovih profesionalnih objektivih na dva načina: Normal in Active. Normal se uporablja pri dolgih osvetlitvenih časih ali pri šibki svetlobi, Active pa pri fotografiranju hitro premikajočih objektov, ali ko se fotograf nahaja na nestabilni podlagi, kot npr. v helikopterju, v avtu ali na barki. VR omogoča do 3 stopnje daljše osvetlitvene čase.Brezžični prenos Wi-Fi omogoča direktni prenos posnetkov na računalnik že med fotografiranjem, prenos na računalnik ali prenos na tiskalnik z opcijskim adapterjem PD-10. Izboljšano je še avtomatsko ostrenje, 11 polj ostrenja sedaj pokriva precej večje področje, kar omogoča hitrejše in natančnejše delovanje. Dodanih je osem novih jezikov, ostale preizkušene funkcije pa ostajajo nespremenjene: 1,8 posn/sek, način snemanja filmov s 30 posn/sek, makro razdalja fotografiranja 4cm, osvetlitvena avtomatika s prioriteto zaslonke A in Nikonove ekskluzivne napredne tehnologije:
odpravljanja rdečih oči med procesiranjem in pred zapisom na kartico,
D-lighting – posvetlitev pretemnih delov posnetka pri protisvetlobi ipd.
AF s prioriteto ostrenja obrazov.
Vse skupaj je zapakirano v majhnem in priročnem alu ohišju. Nova zasnova objektiva omogoča še tanjše ohišje 31mm proti prejšnjih 39mm, teža ostaja nezmanjšanih 170g.

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.