Pentax Optio M10 & E10

Prenovljen vstopni razred prinaša dva modela, eden se odlikuje z izrazito enostavnim rokovanjem, drugi pa z elegantno obliko, izredno majhno porabo energije ter velikim, visokoločljivim LCD zaslonom. Oba aparata sta že dobavljiva.

Pentax Optio M10 - Eleganten, izredno ergonomičen fotoaparat z obliko, ki omogoča enostavno upravljanje z eno roko. V sebi združuje zmogljivo CCD tipalo s 6 milijoni točk, 3x optični zoom objektiv z dvema asferičnima elementoma za zmanjševanje barvnih popačenj, velik in pregleden visokoločljiv LCD zaslon ter enostavnost uporabe.
Pentax Optio E10 - odlikuje ga enostavna uporaba prednastavljenih programov fotografiranja (z izbirnim koleščkom) v kombinaciji s tankim, lahkim in elegantnim ohišjem z vgrajenim 3x optičnm zoom (ekvivalentno 34-102 mm) objektivom in je zelo primeren za začetnike. (Sporočilo za javnost)

Pentax Optio M10
Eleganten, izredno ergonomičen fotoaparat z obliko, ki omogoča enostavno upravljanje z eno roko. V sebi združuje zmogljivo CCD tipalo s 6 milijoni točk, 3x optični zoom objektiv z dvema asferičnima elementoma za zmanjševanje barvnih popačenj, velik in pregleden visokoločljiv LCD zaslon ter enostavnost uporabe. M10 je zelo varčen in omogoča več kot 220 posnetkov s priloženima alkalnima baterijama, če pa boste uporabljali polnilne Ni-MH, pa preko 500 posnetkov z enim polnjenjem. Sistem avtomatskega ostrenja je hiter in omogoča tudi nastavitev sledenja objektu (Tracking AF), ki zazna premik objekta in mu samodejno sledi – na ta način je poskrbljno, da je motiv vedno izostren, tudi če se premika. M10 je združljiv s Kodak ImageLink sistemom za neposredno tiskanje in v ta namen je priložen tudi poseben adapter. Optio M10 lahko kot vse ostale Pentax kompaktne digitalne fotoaparate uporabljate tudi kot diktafon.Pentax Optio E10
Odlikuje ga enostavna uporaba prednastavljenih programov fotografiranja (z izbirnim koleščkom) v kombinaciji s tankim, lahkim in elegantnim ohišjem z vgrajenim 3x optičnm zoom (ekvivalentno 34-102 mm) objektivom in je zelo primeren za začetnike. Vgrajeno CCD tipalo omogoča zajem posnetkov z ločljivostjo 6 milijonov točk. Začetnikom je v veliko pomoč gumb »Green«, ki ponastavi vse nastavitve na začetne vrednosti. Posnetke si lahko ogledate na 2,4 inča velikem LCD zaslonu.Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.