Pentax K100D

PENTAX predstavlja novo digitalno SLR kamero z ločljivostjo 6,1 milijona elektivnih točk, originalnim Pentax sistemom za kompenzacijo tresljajev, natančnim in hitrim sistemom avtomatskega ostrenja v majhnem, lahkem in kompaktnem ohišju. Napredne avtomatske funkcije bodo v pomoč začetnikom in nezahtevnim amaterjem, možnost popolnega ročnega nadzora pa v veselje zahtevnejšim fotografom. (Sporočilo za javnost)

Originalni Pentax Shake Reduction (SR) sistem
K100D je opremljen z originalnim Pentax sistemom za kompenzacijo tresljajev, ki omogoča ostre posnetke tudi v zahtevnejših svetlobnih pogojih, kot je npr. uporaba teleobjektiva, fotografiranje v slabi svetlobi ali temi brez uporabe dodatne bliskavice ali pri daljših časih osvetlitve. SR sistem s pomočjo magnetnega polja premika CCD tipalo z veliko hitrostjo, glede na podatke iz vgrajenih žiro senzorjev premika. SR sistem deluje z vsemi Pentax objektivi (K, KA, KAF in KAF2 bajonet), s posebnim adapterjem pa tudi z objektivi na navoj.11-točkovni večpodročni AF sistem
Novi SAFOX VIII 11-točkovni sistem samodejnega ostrenja omogoča izbiro ene od 11 točk ostrenja in z ustrezno izbiro točke ostrenja bo motiv pravilno izostren tudi, če ni v sredini posnetka. AF sistem omogoča izbiro med dvema načinoma delovanja, klasični in sledilni. Slednji omogoča spremljanje premikajočega se motiva, dokler j eprožilec pritisnjen do polovice.

Samodejna izbira občutljivosti do ISO 3200
K100D ima vgrajeno funkcijo samodejne izbire občutljivosti, ki deluje vse do vrednosti ISO 3200, kar je trenutno najvišja vrednost, samodejno izbrana glede na podatke o izmerjeni svetlosti motiva ter goriščni razdalji objektiva. Višja ISO crednost omogoča izbiro krajšega časa osvetlitve v slabih svetlobnih pogojih (šport, dvorane, nočni posnetki).Funkcija "Auto Picture Mode"
Dobrodošla funkcija za uporabnike, ki želijo visoko kakovost posnetka ter "Point and Shoot" enostavnost uporabe. Pentax-ov "Auto Picture Mode" sistem s pomočjo izračunanih vrednosti različnih parametrov izbranega motiva izbere enega od petih tematskih programov. Uporabniku ni potrebno nastavljati osvetlitvenega časa, vrednosti zaslonke, beline, nasičenosti in kontrastnosti barv in se lahko mirno posveti kompoziciji.

Velik LCD zaslon
K100D ima vgrajen 2,5 palčni (6,4 cm) visokoločljiv LCD zaslon z vidnim kotom več kot 140° vertikalno in horizontalno. Ločljivost zaslona 210.000 točk omogoča 12x povečavo posnetka. Poleg tega velik LCD zaslon omogoča tudi pregledne "Setup" menije.CCD tipalo s 6,1 milijoni efektivnih točk
Svetlobno tipalo velikosti 23,5 x 15,7 mm omogoča kakovostne posnetke in verno barvno reprodukcijo. Lahko izbiramo med dvema osnovnima nastavitvama: "Natural" in "Bright".

Super kompaktno, lahko ohišje
Pri načrtovanju K100D je bil poudarek na majhni dimenziji in teži ohišja, je v kamero vgrajeno novo ogrodje iz nerjavečega jekla, zunanjost pa prekrita s kakovostno kombinacijo plastike in gume, ki omogočata dober in zanesljiv oprijem.Svetlo iskalo
K100D je opremljen s penta-mirror iskalom, ki vsebuje Pentax-ovo originalno optiko z vgrajeno Natural-Bright-Matte II medlico, ki omogoča svetlo, ostro sliko pri 0,85x povečavi in 96% pokritostjo.

Hitrost zaklopa
Navišja hitrost zaklopa je 1/4000s, sinhronizacijski čas bliskavice 1/180s, omogočena je tudi Bulb funkcija. Za fotografiranje premikajočih se objektov je na voljo zaporedno fotografiranje 2,8 JPEG posnetkov v sekundi, 5 zaporedoma.

Izboljšana priložena programska oprema
Kameri je priložena programska oprema Pentax Photo Laboratory 3 s Silkypix algoritmom za obdelavo RAW posnetkov in Pentax Photo Browser 3 z izboljšanim uporabniškim vmesnikom in hitrejšimi algoritmi za obdelavo podatkov.

Druge lastnosti
- 19 lastnih (Custom) nastavitev
- reža za SD spominsko kartico
- Digital/optical funkcija predogleda
- Možnost izbire med 16-segmentnim Multi Pattern, sredinsko uteženim in točkovnim merjenjem osvetlitve
- Noise Reduction funkcija
- CR-V3 (2 kom) ali AA (4 kosi) napajanje
- USB 2.0 Hi-Speed podatkovni vmesnik
- JPEG ali RAW zapis
- 5 digitalnih filtrov (B/W, Sepia, Slim, Soft in brightness)
- PictBridge
Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.