HP-jeve tiskalniške kartuše bolj kakovostne kot ponovno napolnjene in recikliran

Neodvisna raziskava, ki jo je naročil HP, je pokazala, da potrošni material podjetja HP zagotavlja najvišjo raven kakovosti in zanesljivosti

Nova raziskava, ki jo je naročilo podjetje HP, izvedlo pa podjetje QualityLogic, je pokazala, da so HP-jeve tiskalniške kartuše in tonerji občutno bolj zanesljivi ter zagotavljajo višjo kakovost tiska kot ponovno napolnjene ali reciklirane tiskalniške kartuše in tonerji. (Sporočilo za javnost)

Pri preizkusu zanesljivosti je raziskava QualityLogic pokazala, da je imelo skoraj 70 odstotkov ponovno napolnjenih kartuš težave z zanesljivostjo, medtem ko sta imela podobne težave le 2 odstotka HP-jevih tiskalniških kartuš za črnilne tiskalnike. Podobno je imelo tudi 80 odstotkov recikliranih tiskalniških tonerjev težave z zanesljivostjo, podobne težave pa le 2 odstotka HP-jevih tiskalniških tonerjev.

Pri preizkusu kakovosti tiska so ponovno napolnjene tiskalniške kartuše v povprečju trikrat pogosteje s slabo kakovostjo natisnile stran kot HP-jeve tiskalniške kartuše. Na področju tiskalniških tonerjev pa so reciklirani izdelki več kot 20-krat pogosteje natisnili dokument v slabi kakovosti kot HP-jevi tonerji.

»Vedno smo poudarjali, da uporaba novih HP-jevih tiskalniških kartuš in tonerjev zagotavlja izjemno kakovost tiska in zanesljivost. Sedaj to ni več le obljuba, saj imamo rezultate zunanjega preizkusa, ki jih je HP naročil od ene izmed največjih, najbolj usposobljenih organizacij za zagotavljanje kakovosti na svetu, ki svoje storitve nudi vsem večjim proizvajalcem tiskalnikov,« je povedal Vincent Vanderpoel, podpredsednik in generalni direktor skupine HP IPG Supplies za regijo EMEA. »Razumemo, da imajo stranke izbiro različnih izdelkov, in želimo jim omogočiti sprejemanje odločitev na podlagi podatkov. Želimo spodbuditi zavest o kompromisih, ki so povezani z uporabo neoriginalne tiskalniške opreme.«

HP v razvoj tiskalnikov, kartuš, črnil, tonerjev in papirja letno vloži milijardo USD. S tem zagotavlja, da celotna paleta izdelkov deluje kot tiskalniški sistem, ki zagotavlja izjemno kakovost in zanesljivost po ugodni ceni. HP ne preprečuje ponovnega polnjenja svojih kartuš. Kljub temu pa uporabniki ponovno napolnjenih kartuš pogosto ne dobijo kakovosti, zanesljivosti in drugih tehnoloških prednosti, ki jih prinašajo nove in originalne HP-jeve kartuše.

QualityLogic je med največjimi in najbolj usposobljenimi neodvisnimi organizacijami za zagotavljanje kakovosti na svetu. Podjetje sodeluje s številnimi največjimi podjetji na svetu ter že več kot 17 let svoje storitve in orodja za preizkušanje nudi vsem večjim svetovnim proizvajalcem tiskalnikov.

Raziskava o primerjavi zanesljivosti(1) je preizkusila kakovost in zanesljivost novih tiskalniških kartuš podjetja HP v primerjavi s 13 znamkami ponovno napolnjenih tiskalniških kartuš za tiskalnike HP DeskJet 6122 in HP PSC 1350. Poleg tega je organizacija primerjala tudi 12 vrst recikliranih barvnih tiskalniških tonerjev za tiskalnike HP LaserJet 4650(2). Od 13 znamk ponovno napolnjenih kartuš jih je osem prihajalo iz Severne Amerike, štiri iz Evrope in ena iz azijsko-pacifiške regije. Od 12 primerjanih tiskalniških tonerjev jih je šest prihajalo iz Severne Amerike, pet iz Evrope in ena iz azijsko-pacifiške regije.

(1) Raziskavo QualityLogic Reliability Comparison Study, September 2005 je opravila organizacija QualityLogic, naročilo pa jo je podjetje HP. Primeri 28 barvnih HP-jevih kartuš za črnilne tiskalnike so bili primerjani s povprečno 19 barvnimi in 11 črnimi, ponovno napolnjenimi kartušami. Za tiskalnik HP DeskJet 6122 sta bili preizkušeni kartuši HP 45 in HP 78, za tiskalnik HP PSC 1350 sta bili uporabljeni kartuši HP 56 in HP 57. Preizkušene so bile reciklirane kartuše naslednjih proizvajalcev: PC World (VB), Pelikan (Nemčija), Tesco (VB), WeCare (Nizozemska), Basix (ZDA), Cartridge World (ZDA), Corporate Express (ZDA), Nu-Kote (ZDA), Office Depot (ZDA), OfficeMax (ZDA), Rhinotek (ZDA), Universal (ZDA) in Print Rite (Azija).

Skupno je bilo preizkušenih 376 recikliranih barvnih tiskalniških tonerjev in 52 HP-jevih izdelkov. V povprečju je bilo preizkušenih 32 recikliranih tonerjev vsakega proizvajalca (11 črnih, 4 modri, 11 rumenih in 6 vijoličnih) ter 52 HP-jevih tonerjev za tiskalnike LaserJet (18 C9720A črnih, 8 C9721A modrih, 16 C9722A rumenih in 10 C9723A vijoličnih). V preizkusu je bilo skupno uporabljenih 26 barvnih laserskih tiskalnikov Colour LaserJet 4650 (Q3668A) (dva za vsakega proizvajalca). Preizkušenih je bilo le 24 tonerjev podjetja Pelikan, saj QualityLogic od proizvajalca ni uspel pridobiti ustreznih izdelkov. Proizvajalci recikliranih tonerjev vključujejo Corporate Express, Elite Image, GRC, Image Excellence, Office Depot, OfficeMax, K&U Printware, Kores, Lyreco, Pelikan, Supplies Team in Best Jet.

Za več informacij o rezultatih raziskave se obrnite na Barbaro Mioč Spalevič. Rezultati bodo v kratkem objavljeni na spletni strani www.hp.com. QualityLogic je med največjimi in najbolj usposobljenimi neodvisnimi organizacijami za zagotavljanje kakovosti na svetu. Podjetje sodeluje s številnimi največjimi podjetji na svetu in že več kot 17 let svoje storitve in orodja za preizkušanje nudi vsem večjim svetovnim proizvajalcem tiskalnikov.

(2) Preizkušene se bile tiste kartuše z največjim trgom, za katere je bilo mogoče za potrebe preizkusa pridobiti nove tiskalnike.

Vir: http://h41131.www4.hp.com/si/sl/pr/SIsl20062006094001.html
Komentarji
iztok (@izo) 27. junij 2006 09:08
"Nova raziskava, ki jo je naročilo podjetje HP.."
mislim, da to pove vse, hehe. enako kot povsod drugod kjer podjetje naračajo meritve za razne izpuste, enosnaževanje itd. dokler oni sami plačajo raziskavo, takim meritvem ne moreš vrjeti ničesar, ker lahko razultati obrnejo v svojo korist in so lahko (in ponavadi) so daleč od resnice.
sej do zdej smo tudi zmerom kupili najbolj ugodne op. mize, čolne, letala, tanke itd itd, po mnenju tistih plačanih strokovnjakov, kajneda.
Uroš Uršej (@Lucifix) 27. junij 2006 10:46
Sem tudi ob objavi novice pomislil enako kot ti.

Načeloma je bolj verjeti neodvisnim raziskovalcev, toda kdo pa mi lahko dokaže, da tudi z njimi ne stoji kakšna multinacionalka?
iztok (@izo) 27. junij 2006 14:43
hehe, luc. hp ima po mojem najdražje kartuše, če gledaš na količinsko enoto in morjo nekak folk prepričat naj kupujejo originale. to je vsa štorija, nič več. zato tudi razne finte z časovnimi čipi, originalnim papirjem, ki najbolje "dela" le z določenim črnilom ipd. vendar je folk iznadljiv in se zna temu izognit, potem to ostanejo samo še takšne raziskave, hehe.
vrjet pa gre konkretnim rezultatom kakšen civilne inciative oz, posameznika, ki ne kr tako vzame vsega v zakup. ponavadi je ta osebo nek ljibitelj oz, nedko, ki dela zastonj iz lastne radovednosti ipd, od takšnega lahko pričakuješ nepristranski pogled. če se vrnem čist na primer z mizami, recimo: samo en novinar je moral poklicat na firma v avtrijo al kam že inse pozanimat, kolkd ejasnko stane miza in vse tisti filozifiranje pade v vodo s strani naših posrednikov in 10% privizije (že to je preveč, dejasnko pa je tam 30%).
Matev (@Matev) 12. julij 2006 01:35
Neodvisna raziskava, ki jo je naročil HP, je pokazala, da potrošni material podjetja HP zagotavlja najvišjo raven kakovosti in zanesljivosti


Kako lahko to sploh objavite.... očitna reklama
slo-foto.net me je tu razočaral
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.