Tematska fotografija: Rezultati natečaja - Moja ulica

Junij se končuje in čas je, da razglasimo najboljše tri fotografije prvega izbora tematske fotografije – Moja ulica. Izmed vseh prispelih fotografij so žiranti David Vatovec, Iztok Mrzljak in Jošt Bukovec izbrali tri presežke. Izbrani avtorji so s svojimi fotografijami predstavili drugačen pogled na ulice, tako mestne kot vaške. Pokazali so občutek za tehniko ter najpomembnejše – izpovednost.

Prvo mesto je osvojila fotografija s preprostim naslovom Ulica, a pretresljivim sporočilom. Njen avtor je uporabnik milosh, ki je z uporabo perspektive preprosto nakazal odnos okolja do nižjih slojev družbe. Namerno stresen posnetek in neostrina pri tej fotografiji nista elementa, ki bi zniževala vrednost končnega izdelka, ampak ga le še povzdigneta med presežke.


Naslov: Ulica
Avtor: Milosh
Original velikost

Drugo mesto si lasti yurko, ki je s fotografijo Izkrcanje zanimivo prikazal odnos med novim in razgibanim ter tradicionalnim in umirjenim. V kompozicijo je izvirno vključil živo osebo, njegova brezhibna tehnika pa je dokazala, da je avtor kos svoji opremi in svojim mislim.


Naslov: Izkrcanje
Avtor: yurko
Original velikost

Na tretjem mestu se postavlja fotografija Zapuščenost, katere avtor je gtyrant. Grobi kontrasti črnobele tehnike potencirajo odmaknjenost in propad stare vaške domačije. Zanimivo je, da je osvetljena ravno hiša, medtem, ko je pot in okolica temna – stavba je kljub propadu in pozabljeni preteklosti svetla točka pokrajine – a te svetlobe ne prepoznajo vsi. Avtor fotografije jo je.


Naslov: Zapuščenost
Avtor: gtyrant
Original velikost

Žiranti in vodstvo portala Slo-Foto.net se zahvaljujemo vsem, ki ste poslali svoje fotografije, da smo lahko uspešno dokončali prvi izbor Tematske fotografije.
Komentarji
Oracle (@Oracle) 21. junij 2006 23:52
zelo zanimiv izbor najboljših fotk. se bom pri nslednjem izboru probal dokazati tudi sam!
Miha Skulj (@mihaha) 22. junij 2006 01:18
Všečni favoriti!
tomaž (@mju) 22. junij 2006 01:20
fajn, samo nevem, kaj ima oprema opraviti z Yurkom!?!

Brca v temo
Matej (@OKO) 22. junij 2006 08:35
good.
uzp6 (@uzp6) 22. junij 2006 08:58
Kolk pa je blo vseh fotk oddanih?
Uroš Uršej (@Lucifix) 22. junij 2006 09:03
Udeležba ni bila kaj pride dobra in tudi za zadnji natečaj Kaos. Tako da je prihodnost Tematske fotografije pod vprašajem.
Mika (@enkeli) 22. junij 2006 11:04
Čestitke vsem trem!
iztok (@izo) 22. junij 2006 12:30
folk, dejte kakšno fotko več poslat, pr kaosu ni skor nič. tolk se vsi pritužujete, da ni kavlitetnih fotk, dejte se zdej dokazat.
drgač pa čestitke vsem trem in tudi ostalim, ki so poslali fotke.
Samo Bešlagič (@Samo_B) 22. junij 2006 19:55
Sej fotke so, samo kaj ko niso posnete v omejenem času trajanja natečaja. Jaz imam recimo super fotke na temo Kaos, ampak izpred parih mesecev, kar mi ne pomaga nič. So pač dokumentirani določeni dogodki in se ne da samo fotoaparat vzet v roke in stopit iz hiše ter posneti spet isto.

Saj zastopim, da je natečaj te sorte, da naj bi slikal s določeno tematiko v glavi, ampak ...
Antonio (@vragec) 24. junij 2006 12:28
Jaz vem da sm se zacetnik in me je sram bilokaj poslati , dokler nebo zadovoljivo vsaj na osnovni ravni zame . zalim .. je pa lepo gledat iskusene
Jan (@ghandaed) 24. junij 2006 21:29
lahko pa naslednji slofoto piknik organiziramo kot extempore!

Bo zagotovo veliko slik hehe
DUŠAN (@DULE1) 26. junij 2006 09:15
men so slike super.Ne vem kje dobite vse te ideje,tudi sam bi kej poslal pa se bojim.Lp
milosh (@milosh) 28. junij 2006 10:38
uf supr, nism prcakval, sm kr tko poslal k sm mel slucajno neki tazga.
hvala za izbor, a pa je kaksna denarna nagrada bi kr prov zdele prsla pred pocitnicami
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.