Digital IXUS WIRELESS z razširjenimi možnostmi izmenjave

Canon je nadgradil funkcijo brezžične povezljivosti priljubljenega digitalnega fotoaparata Digital IXUS WIRELESS z možnostjo brezžične komunikacije med sorodnimi napravami. Nova lastnost je uporabnikom na voljo z nadgradnjo strojne programske opreme, ki jo je mogoče prenesti s Canonove spletne strani. Izmenjava fotografij med dvema fotoaparatom Digital IXUS WIRELESS nato poteka s pomočjo vgrajene tehnologije Wi-Fi (IEEE 802.11b). (Sporočilo za javnost)

Stilsko oblikovan fotoaparat s tankim kovinskim ohišjem odlikuje vrsta inovativnih lastnosti, kot so samodejni brezžični prenos posnetkov in brezžični nadzor fotografskih funkcij s pomočjo osebnega računalnika. Priložen mu je brezžični tiskalniški vmesnik (WA-1E) z možnostjo neposrednega tiskanja na napravah, združljivih s tehnologijo PictBridge.

Nova funkcija brezžične komunikacije z enega fotoaparata na drugega uporabnikom omogoča enostaven in hiter prenos posnetkov med dvema napravama. Prenos traja nekaj sekund, uporabnikom pa prihrani čas, ki ga po dogodku porabijo za izmenjavo pomnilniških kartic ali pošiljanje posnetkov prek elektronske pošte.Enostavna izmenjava
Za uporabo nove funkcije je treba izvesti enkratno prepoznavanje ciljne naprave, fotoaparat pa lahko zabeleži sedem različnih naprav. Povezava se nato vzpostavi z dvakratnim pritiskom na gumb Print/Share na obeh fotoaparatih. Ko sta napravi povezani, je mogoče z enim samim pritiskom na gumb posamezne posnetke iz pomnilnika oddajnega fotoaparata pošiljati v sprejemni aparat.

Omogočeno je tudi pošiljanje v formatu DPOF (Digital Print Order Format). Uporabnikom je prek enostavnega vmesnika na voljo pošiljanje izbranih fotografij ali vseh skupaj.

Nadgradnja strojne programske opreme
Funkcija brezžične komunikacije med sorodnimi napravami je na voljo s posodobitvijo strojne programske opreme fotoaparata Digital IXUS WIRELESS. Fotoaparata, ki ju želimo povezati, morata imeti nameščeno najnovejšo strojno programsko opremo, skupaj z navodili pa je na voljo na Canonovi spletni strani.

Nadgradnja strojne programske opreme omogoča tudi komunikacijo med aparatom Digital IXUS WIRELESS in računalniki z operacijskim sistemom Mac OS X 10.4. Za to je potrebna tudi nadgradnja programske opreme ImageBrowser Wireless Updater.

Druge lastnosti fotoaparata Digital IXUS WIRELESS so:

  • Tipalo CCD s 5 milijoni točk
  • Izredno tanko ohišje s 3-kratno optično povečavo in objektivom UA (12-kratna digitalna povečava)
  • Zmogljiv procesor DIGIC II in tehnologija iSAPS
  • LCD-zaslon velikosti dveh palcev z možnostjo nočnega prikaza
  • 14 snemalnih načinov s šestimi scenskimi načini in funkcijo My Colors
  • Dolgi video posnetki v ločljivosti VGA pri 30 slikah na sekundo
  • Neposredno tiskanje in izmenjava posnetkov s tehnologijo PictBridge
  • Vmesnik USB 2.0 za hiter prenos podatkov
  • Bogat nabor programske opreme s čarovnikom za lažje nastavljanje

Podrobnejše informacije so na voljo na spletni strani http://www.canon-europe.com/digitalixuswireless/.

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.