Samsung predstavil serijo NV

V letu 2004 so pri Samsungu začeli z raziskavo, katere namen je bil raziskati življenski stil in potrebe uporabnikov ter njihove želje na področju fotografiranja. Trajala je dve leti, rezultat pa je sedaj pred nami - nova serija NV. Samsung je predvsem delal na zelo atraktivni obliki in novem uporabniškem vmesniku, ki pomeni praktičnost in enostavno uporabo, kar si je želel skoraj vsak fotograf. Prav tako pa NV serija izžareva osebnost in stil lastnika. Nova značilnost pa je modri obroč, katerega cilj je, da postane razpoznavni znak Samsungove kvalitete in oblike v digitalni fotografiji. (Sporočilo za javnost)

NV serijo predstavljajo trije fotoaparati:

- Samsung NV7 OPS, s 7.2 megapiksli in 7x optičnim zoom-om, ki ponuja tako OPS (Optical Picture Stabilization) kot ASR (Advanced Shake Reduction), ki skupaj poskrbita za najboljšo kvaliteto fotografije.
 • Visoka resolucija, 7.2 megapikslov, 1/2.5'' CCD
 • Prenosljivost in svež način fotografiranja zahvaljujoč tanki obliki
 • 7x optični zoom in OPS (Optical Picture Stabilization) za mirno fotografiranje
 • Izboljšan ASR (Advanced Shake Reduction) sistem
 • Izviren uporabniški vmesnik – Smart Touch gumbi, prvič v digitalnem fotoaparatu
 • Video posnetki v TV kvaliteti – MPEG-4 VGA (640x480) 30fps
 • Udobno pregledovanje posnetkov s Photo Gallery funkcijo
 • Več načinov polnjenja – USB in visoko kapacitetni komplet za polnjenje SBP-4442

Vodilni model NV serije je NV7 OPS, ki uresničuje željo po večjem fotografskem doživetju. 7.2 megapikselni NV7 OPS z 1/2.5'' veliko CCD in 7x optičnim zoom-om uporablja ASR(Advanced Shake Reduction) sistem, ki je edinstven pri Samsungu, kot dodatek popolnoma novi OPS (Optical Picture Stabilization) tehnologiji za dvojno zaščito proti stresenju. Ti dve kombinirani tehnologiji sta zagotovilo za čiste in naravne posnetke kjerkoli, tudi ob slabi svetlobi, brez uporabe bliskavice.

Inovativno oblikovan NV7 OPS je le 20.9mm tenak in oblečen v črno aluminijasto ohišje s Samsungovim edinstvenim modrim obročom na objektivu in pop-up bliskavico.

Optična zmožnost fotografiranja pokrajin, športnih dogodkov in drugih izzivalnih posnetkov in inovativen uporabniški vmesnik bo pritegnil navdušence in tiste, ki iščejo napreden fotoaparat, ki pa je hkrati enostaven za uporabo. Motion Capture opcija ponuja do 20 XGA (1024x768) fotografij pri 7-ih slikah na sekundo. Lahko pa združite do 50 fotografij v GIF animacijo – odlično za analiziranje vašega golf udarca.

NV7 OPS prav tako podpira video posnetke TV kvalitete – MPEG-4 VGA (640x480) 30fps in funkcijo Photo Gallery za popolno doživetje med pregledovanjem posnetkov. Polni se lahko, ko je priklopljen na USB ali z uporabo visoko kapacitivnega kompleta za polnjenje SBP-4442.
- Samsung NV10 je opremljen z 10.1 megapikslom, in Smart Touch uporabniškim vmesnikom, ki ponuja enostavno in udobno upravljanje - nežen dotik je vse, kar potrebujete za sprehajanje po meniju, upravljanje z nastavitvami in pregledovanje fotografij.


 • Visoka resolucija, 10.1 megapikslov, 1/1.8'' CCD, 3x optični zoom
 • Izvirna, kompaktna, tanka oblika s črnim aluminijastim ohišjem in čvrstim oprijemom
 • Izviren uporabniški vmesnik – Smart Touch gumbi, prvič v digitalnem fotoaparatu
 • Izboljšan ASR (Advanced Shake Reduction) sistem
 • Video posnetki v TV kvaliteti – MPEG-4 VGA (640x480) 30fps
 • Udobno pregledovanje posnetkov s Photo Gallery funkcijo
 • Nova možnost polnjenja z visoko kapacitetnim kompletom za polnjenje SBP-4442

NV10 je le 18.5mm tanek digitalni fotoaparat. Oblečen je v črno aluminijasto ohišje, s Samsungovim edinstvenim modrim obročom na razširljivem objektivu in pop-up bliskavico na vrhu. Za največje detajle je uporabljena 1/1.8'' CCD z ločljivostjo 10.1 megapikslov, kar ni običajno v tankih fotoaparatih. Na zadnji strani pa je 2.5'' LCD zaslon, ki z ločljivostjo 230.000 pik prikaže svetle in čiste posnetke.

NV10 ima novi Smart Touch uporabniški vmesnik, ki omogoča hitro sprehajanje po menijih in enostavno pregledovanje fotografij. Izvirna postavitev Smart Touch gumbov na zadnji strani fotoaparata, je prava osvežitev, saj daje popolnoma novo doživetje upravljanja, ki ga še nikoli prej niste poskusili.

Samsungov edinstven ASR (Advanced Shake Reduction) sistem poskrbi za boljše in čistejše posnetke v notranjosti ali pri slabih svetlobnih pogojih. S tem in z odličnim izgledom je NV10 pravi partner, ki ga lahko vzamete kamorkoli.

NV10 prav tako podpira video posnetke TV kvalitete – MPEG-4 VGA (640x480) 30fps in funkcijo Photo Gallery za boljše doživetje med pregledovanjem posnetkov. Polni se lahko, ko je priklopljen na USB ali z uporabo visoko kapacitivnega kompleta za polnjenje SBP-4442. Za še večjo udobnost pri upravljanju s fotoaparatom je na vrhu fotoaparata obroč za izbiro načina delovanja.
- Samsung NV3 pa ni le odličen digitalni fotoaparat s 7.2 megapiksli ampak tudi MP3 predvajalnik, Prenosljiv Multimedijski Predvajalnik, pregledovalnik teksta in še veliko več. Za še bolj bogat zvok pa ima NV3 vgrajene stero zvočnike.

Naj vas ne prevara njegova kompaktna velikost, saj lahko zabava vaše čute na 7 različnih in dinamičnih načinov - odvisno od vašega počutja.

 • Visoka resolucija, 7.2 megapikslov 1/2.5'' CCD, 3x optični zoom
 • Tanko črno ohišje, zgrajeno iz odpornega jekla
 • Zvočni efekti (Normal, Classic, Dance, Jazz, Lice, 3D s stereo zvočniki) za bogatejši zvok
 • Multifunkcijska naprava, ki združuje:
  Digitalni fotoaparat, Prenosni multimedijski predvajalnik, MP3 predvajalnik, Snemalnik zvoka, Pregledovalnik teksta, Kamera, Prenosni disk
 • ASR (Advanced Shake Reduction) za bolj ostre slike
 • Avtomatsko odstranjevanje rdečih oči
 • 3x optični zoom z zvokom, in uporaba AGC snemalne tehnologije za popolno zajemanje video posnetka

NV3 je veliko več kot fotoaparat: ugodi potrebam uporabnikom, ki si želijo več. Združuje luksuzno obliko in praktično multimedijsko tehnologijo.

NV3 je naprava, ki združuje različne tehnologije - ; v prvi vrsti je to zmogljiv digitalni fotoaparat s 7.2 megapiksli. Prav tako pa deluje kot MP3 predvajalnik s 3D, Jazz, Rock in drugimi zvočnimi efekti; Prenosljiv Multimedijski Predvajalnik, ki ga lahko priklopite na zunanje zvočnike, za bolj realističen zvok; digitalna kamera, ki podpira MPEG-4 TVD (720x480) 25fps in VGA (640x480) 30fps za video TV kvalitete; snemalnik zvoka, s katerim lahko posnamete samostojen zvočni posnetek, ali pa ga dodate fotografiji; pregledovalnik teksta, ki omogoča branje e-knjige na velikem LCD zaslonu; in kot prenosni disk s 16MB vgrajenega spomina in SD kartico.
NV3 je resnično praktični multimedijski digitalni fotoaparat, z odlikami, ki privlačijo naslednjo generacijo digitalnih fotografov.

S Samsungovim ASR (Advanced Shake Reduction) sistemom, 3x optičnim, 5x digitalnim zoom-om in 2.5''LCD z visoko ločljivostjo (230.000 pik) pa je NV3 že prav spektakularen. Izjemna večopravilnost pa omogoča poslušanje glasbe medtem ko fotografirate.

NV3 je tanek digitalni fotoaparat – 17.5mm, odet v črno jekleno ohišje, ki je odporno na praske in udarce. Tako kot drugi modeli v NV seriji, uporablja edinstven Samsung modri obroč, ki ga identificira v NV seriji.

NV3 ima močno zmanjšan zvok zoom-a, zato lahko optičnega v celoti uporabljamo med snemanjem video posnetka brez zvočnih prekinitev. AGC (Auto Gain Control) tehnologija snemanja, pa vam daje občutek, da snemate s pravo digitalno kamero.Vir in več informacij: http://www.samsung-nv.si

Komentarji
ziga (@ziga) 6. julij 2006 09:43
Čudovit design, še posebej Samsung NV7 OPS.
steppenwolf (@steppenwolf) 8. julij 2006 10:39
Se strinjam! NV7 izgleda zelo mamljivo! Če bi dodali še optično kukalo... :-(
iztok (@izo) 11. julij 2006 09:23
če bi dali vsaj crop senzor, bi blo tole uporabno, tako je pač samo še ne kompakt, glede kakšno fotko dobiš, pa dizajn in optika gor ali dol.
škoda..
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.