Lumix DMC-FZ50

PC H.AND, pooblaščeni prodajalec večpredstavnih LCD-projektorjev, digitalnih fotoaparatov in video kamer podjetja Panasonic, je predstavil nov kompaktni digitalni fotoaparat Lumix DMC-FZ50. Odlikujejo ga tehnološke napredne lastnosti, med katere sodijo napredni optični stabilizator slike MEGA O.I.S., funkcija Intelligent ISO Control ter visoko občutljivo tipalo, nastavljivo do vrednosti ISO 1600. Visoko ločljivost posnetkov omogoča tipalo z 10,1 milijona točk in objektiv LEICA DC f/2,8 z 12-kratnim optičnim zoomom.
Panasonicov napredni optični stabilizator slike MEGA O.I.S. preprečuje zamegljene posnetke, ki nastanejo kot posledica tresočih se rok med fotografiranjem. Poleg naprednega sistema MEGA O.I.S., ki ga Panasonic vgrajuje v fotoaparate Lumix že nekaj časa, je novi model DMC-FZ50 opremljen tudi s funkcijo Intelligent ISO Control, ki temelji na standardu CIPA ter zagotavlja jasne, ostre slike. Izredno občutljivo tipalo je s pomočjo vgrajenega procesorja Venus Engine III mogoče nastaviti do vrednosti ISO 1600. Z nastavitvijo funcije Intelligent ISO Control procesor zazna gibanje slikanega predmeta ter samodejno prilagodi nastavitve ISO in hitrost zaslonke tako, da najbolje ustrezata gibanju predmeta in pogojem osvetlitve. Panasonicov napredni sistem za stabilizacijo slike omogoča ustvarjanje jasnih in ostrih posnetkov v različnih pogojih fotografiranja.

Fotoaparat DMC-FZ50 je opremljen tudi z novim funkcijskim gumbom, ki nudi hitro nastavitev pogosto uporabljanih funkcij, kot so velikost slike, merilec svetlobe, območje samodejnega ostrenja ter uravnavanje beline in občutljivosti ISO. 2-palčni LCD-zaslon je mogoče zasukati za 180 stopinj, kar zagotavlja preprostejše fotografiranje z različnih kotov. DMC-FZ50 je združljiv z zunanjimi bliskavicami TTL.

Lumix DMC-FZ50 odlikuje baterija, katere življenjska doba je 29 odstotkov daljša kot pri njegovem predhodniku DMC-FZ30. Baterija fotografu omogoča z eno samo polnitvijo ustvariti do 360 posnetkov. Poleg osnovnih značilnosti, kot sta obročka za ročno nastavitev ostrenja in zooma, ki ju je novi model nasledil od svojega predhodnika, se DMC-FZ50 pohvali tudi z manjšo hrupnostjo samega aparata in visoko kakovostjo posnetkov.

Komentarji
omas (@Omas) 28. julij 2006 05:23
No, če jim je res uspelo odpraviti šum, ki je bi pri prejšnih modelih že pri ISO 200 nemogoč, potem bo to vsekakor odličen kompakt!
Še zdaj imam FZ 10, imel sem tudi FZ 20, to pa bi lahko bil drugo leto (ko malo pade začetna cena) moj novi kompakt.
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.