Naslednja generacija DVD video kamer z 2,2 MP

Canonovo paleto DVD video kamer sta obogatili napravi druge generacije, Canon DC21 in Canon DC22, obe s tipalom CCD ločljivosti 2,2 milijona točk. Kot vse Canonove DVD video kamere sta tudi novi kameri pripravljeni za snemanje v širokozaslonskem formatu razmerja 16 : 9 in omogočata enostaven preklop na snemanje v formatu 4 : 3. Prilagojeni sta enoročni uporabi, odlikujejo pa ju objektiv z 10-kratno optično povečavo, stabilizator slike in procesor DIGIC DV z ločeno obdelavo fotografij in videa. Model DC22 ima dodaten vhodni avdio/video priključek, ki ponuja možnost konverzije in arhiviranja starih posnetkov s pretvorbo analognih posnetkov v digitalne.
»Z modelom kamere DC40 je Canon prvi na trgu predstavil DVD video kamero z ločljivostjo štirih milijonov točk. Z drugo generacijo kamer smo občutno okrepili srednji razred video naprav,« je dejal Mogens Jensen, direktor oddelka Canon Consumer Imaging Europe. »Obe novi video kameri združujeta priročnost DVD-medijev z izvrstno kakovostjo slike in zadovoljujeta potrebe aktivnih mladih družin.«

Značilnosti DC21 in DC22 so:
• Tipalo CCD z ločljivostjo 2,2 milijona točk, zapisovanje na DVD (-R/-RW/-R DL), osnovni RGB barvni filter, istočasno snemanje videa in shranjevanje fotografskih posnetkov na kartice Mini SD.
• Izboljšana enostavnost enoročne uporabe, tanko ohišje in privlačna oblika.
• Izboljšave druge generacije, vključno s podporo dvoslojni tehnologiji (DVD-R DL).
• Snemanje v širokozaslonskem formatu 16 : 9 visoke ločljivosti, 2,7-palčni zaslon LCD.
• 10-kratna optična povečava z elektronskim stabilizatorjem slike.
• Vhod AV za enostavno pretvorbo analognih posnetkov v digitalne (DC22).

###

------------------------------------------------------------------------------------------------------
Dodatne informacije

Snemanje z 2,2 milijona točkami
Tipalo CCD ločljivosti 2,2 milijona točk omogoča zapisovanje izvrstnih video posnetkov živahnih barv neposredno na medije DVD (-R/-RW/-R DL). Uporabniki si lahko tako posnetke ogledajo takoj po snemanju na kateremkoli združljivem predvajalniku. Canonov RGB-filter zagotavlja natančnejšo gradacijo in visoko barvno zvestobo. Procesor DIGIC DV uporablja ločeno obdelavo signalov, s čimer zagotavlja odlično kakovost slike, tako za video kot tudi za fotografije. Z bliskavico in standardom za neposredno tiskanje PictBridge sta DC21 in DC22 zmogljiva fotoaparata in napredni video kameri.

Tanko ohišje
Nova, še ožja oblika je zasnovana ob upoštevanju zahtev enoročne uporabe. Z združitvijo oblike in funkcionalnosti so dosegli, da so vsi krmilni gumbi na hrbtni strani, od teh pa je večina dosegljiva z eno roko.

Tehnologija druge generacije
Druga generacija Canonove DVD-tehnologije je združljiva s široko paleto DVD-formatov, med katerimi so zdaj tudi dvoslojni diski. Med združljivimi formati so -R, -RW in -R DL. Dvoslojni DVD shrani 2,66 GB podatkov oziroma 36 minut videa najvišje kakovosti ali 54 minut videa standardne kakovosti.

Širokozaslonski format
Canonove kamere so optimizirane za video posnetke visoke ločljivosti v razmerju 16 : 9, kar je idealen format za televizorje s širokim zaslonom. Vgrajeni široki zaslon velikosti 2,7 palca omogoča neposreden in pristen nadzor nad snemanjem. Kamero lahko z enim samim gumbom preklopimo v način snemanja v razmerju 4 : 3.

10-kratna optična povezava
Natančno izdelan objektiv z 10-kratno optično povečavo in s stabilizatorjem slike zagotavlja ostre in jasne posnetke. Objektiv je zaščiten z elektronsko vodenim pokrovčkom.

Vhodni AV-priključek
Kamera DC22 ima dodaten avdio/video priključek, s katerim je mogoče arhivirati stare analogne posnetke v digitalno obliko.

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.