Olympus FE-170 in FE-180

Olympus prav vsakomur omogoča dostop do zabave in svobode, ki jo prinaša digitalna fotografija. Tudi če niste ravno nadarjeni za tehniko in sploh nimate računalnika, vam odpira vrata na poti do fotografiranja in tiskanja odličnih slik – zlahka in brez komplikacij, s pomočjo modelov FE-170 in FE-180 s 6 milijoni pikslov. Princip “ena tipka, ena funkcija”, podprt z razumljivimi pojasnili o nastavitvah digitalnega fotoaparata, ki jih s pomočjo funkcije pomoč prikličete na LCD zaslon, do konca poenostavi pot do dobrih slik. Enako enostavno je tudi tiskanje na papir – doma, za kar potrebujete samo ustrezen tiskalnik brez računalnika, ali v fotografskih ateljejih. Velika ločljivost zagotavlja odlično sliko tudi pri tiskanju povečav. Oba modela sta privlačnih oblik, FE-180 celo s kovinskim sprednjim delom ohišja, na hrbtni strani pa kraljuje jasen in svetel 6,4-centimetrski LCD zaslon, ki omogoča enostavno sestavljanje kompozicij in takojšnje preverjanje rezultata. Za še bolj raznovrstno uporabo bo za model FE-170 kmalu na voljo tudi zaščitno ohišje, namenjeno predvsem navdušenim športnikom. (Sporočilo za javnost)
Modela FE-170 in FE-180 s 3-kratnim zoomom in 6,0 milijoni pikslov zagotavljata odlično kakovost slike. Kompaktna sodobna oblika olajša prenašanje – tak digitalni fotoaparat imate lahko vedno pri sebi in tako ne zamudite prav nobene priložnosti za fotografiranje. Slike lahko preverite na velikem, 6,4-centimetrskem LCD zaslonu in si jih takoj ogledate v družbi s prijatelji.

Preden začnete uporabljati nov digitalni fotoaparat, je običajno treba temeljito prebrati navodila za uporabo. Pri FE-170 in FE-180 kar pozabite na nadležno listanje po priročnikih – zasnovana sta za kar najbolj enostavno uporabo. Princip ‘ena tipka, ena funkcija’ odpravlja potrebo po iskanju v menijih; najpotrebnejše funkcije so na dosegu tipke! Če pa potrebujete pojasnilo pri bolj zapletenih nastavitvah, si ga enostavno prikličete na LCD zaslon! Deset tematskih programov je prednastavljenih in pokrivajo najpogostejše situacije: od športnih prizorov, ognjemeta do avtoportreta. Način super makro omogoča fotografiranje iz neposredne bližine od 5 centimetrov dalje in pomaga najbolje izražati vašo ustvarjalnost!Na voljo je tudi funkcija za snemanje filma – dolžina posnetka je odvisna le od prostora, ki je na voljo v pomnilniku. Razen vgrajenega pomnilnika pa imata digitalna fotoaparata tudi reži za kartice xD-Picture Card; s temi karticami, ki so na voljo v trgovinah, lahko posnamete toliko slik, kolikor želite.

Za uporabnike osebnih računalnikov je modeloma FE-170 in FE-180 priložena programska oprema Olympus Master. Ta omogoča enostavno nalaganje slik, razvrščanje, urejanje in različne načine tiskanja, obenem pa tudi dodajanje različnih umetniških učinkov (na primer 3D ali oljna slika – potrebna je nadgradnja programske opreme z Olympus Master Plus).

Modela Olympus FE-170 in FE-180 sta izjemna kombinacija presenetljivo enostavne uporabe v privlačnem, kompaktnem ohišju – za brezkompromisno kakovost! Ob izjemno ugodni ceni sta ta dva modela idealna izbira za začetnike na področju digitalne fotografije, pa tudi za vse tiste bolj zahtevne ljubitelje fotografij, ki prisegajo na kakovost, hkrati pa si želijo enostavni digitalni fotoaparat in takojšnje uživanje v fotografiji. Oba modela bosta na voljo septembra 2006*, nekoliko kasneje pa tudi vodoodporno zaščitno ohišje za FE-170.Osnovne značilnosti – Olympus FE-170 / FE-180:
• 6,0 milijonov pikslov
• Princip ‘ena tipka, ena funkcija’
• 38–114 mm (enakovredno 35-milimetrskemu fotoaparatu), 1:3,1–5,9
• 6,4-cm/2,5-palčni LCD zaslon
• 10 tematskih programov (vključno z načini športni posnetki, ognjemet, avtoportret)
• Snemanje filmov do zmogljivosti kartice (FE-180 z zvokom)
• reža za spominske kartice xD-Picture Card.
• Priloženi 2 AA bateriji (FE-180 lahko z enim kompletom baterij posname do 600 posnetkov)
• Priložena programska oprema Olympus Master
• Večjezični meni (deset jezikov) in možnost nalaganja dodatnih jezikov z interneta (na voljo je 25 evropskih jezikov)
• Kot dodatna oprema bo na voljo zaščitno ohišje za FE-170

* Opomba: FE-180 bo na voljo samo pri izbranih trgovcih.


Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.