Olympus FE-190

Novi model FE-190 je prepoznaven predvsem po svoji vitkosti – debelini le 18,5 mm. FE-190 je namreč nov ultrakompakten digitalni fotoaparat, ki bo pritegnil zavistne poglede ne glede na to, kje ga boste potegnili iz žepa. Na voljo bo po dostopni ceni, saj je namenjen začetnikom na področju digitalne fotografije. Privlačno kovinsko ohišje je majhnih dimenzij, a z velikim 6,4-centimetrskim LCD zaslonom na hrbtni strani, ter zelo vzdržljiv. Tudi začetniki na področju digitalne fotografije bodo lahko že prvi trenutek začeli s fotografiranjem – in dosegali odlične rezultate! Princip ‘ena tipka, ena funkcija’ odpravlja dvoumne in zapletene operacije. FE-190 je model, ki uresničuje sanje vseh, ki si želijo digitalni fotoaparat, ki je uporabniku prijazen in enostaven. Kljub enostavni uporabi pa je ta model opremljen z natančnim objektivom s 3-kratnim zoomom in kar 6,0 milijoni pikslov. Je torej dovolj zmogljiv tudi za izjemne fotografije, ki prepričajo tudi po tiskanju v velikih formatih. (Sporočilo za javnost)
Prijeten za oko zaradi svoje oblike, prijazen tudi do vašega žepa, saj je na voljo po zelo privlačni ceni – pa še v žep gre brez težav!
FE-190 je namreč zelo tanek model, debel le 18,5 mm, tako da zasede zelo malo prostora. Varuje ga trpežno kovinsko ohišje, zato je to idealen fotoaparat tudi za potovanje.

Kakovost slike je odlična. 6,0 milijonov pikslov zagotavlja osupljivo natančno sliko, ki si jo lahko takoj povsem enostavno ogledate na velikem, 6,4-centimetrskem LCD zaslonu. Procesor za sliko TruePic TURBO zagotavlja hitro obdelavo in realno sliko. Objektiv s 3-kratnim zoomom (enakovredno 38–114 mm pri 35-milimetrskem fotoaparatu) zagotavlja prilagodljivost pri fotografiranju in približa oddaljene motive.

Pa še ena prednost: zamudno branje priročnika z navodili za uporabo ni več potrebno! Princip ‘ena tipka, ena funkcija’ olajša uporabo digitalnega fotoaparata; tudi začetniki se lahko takoj lotijo fotografiranja. Če pa je že potrebno, si lahko pomagajo z enostavno pomočjo – neposredno na LCD zaslonu se prikažejo pojasnila o vseh nastavitvah in desetih tematskih programih, ki so že pripravljeni za najpogostejše situacije – športni posnetki, sončni zahod, dokumenti, nočni prizori ...

Seveda so na voljo tudi drugi načini, na primer super makro za posnetke iz neposredne bližine od 5 cm, snemanje filmov z zvokom do zmogljivosti kartice, ter stabilizacija slike pri ISO 800, kar bistveno zmanjša tveganje za zabrisano sliko. Fotograf preprosto izbere najustreznejši program s pomočjo priročnega vrtljivega stikala. Iskanje v menijih, ki pogosto ustvarja zmedo, ni potrebno.

Tisti, ki uporabljajo računalnik, bodo navdušeni nad priloženo programsko opremo Olympus Master. Ta omogoča enostavno nalaganje slik, razvrščanje, urejanje in tiskanje, obenem pa tudi dodajanje različnih umetniških učinkov (na primer 3D ali oljna slika).

Vitki FE-190 je posrečena kombinacija privlačne oblike in napredne slikovne tehnologije. Je idealna izbira za vse, ki si želijo poenostaviti pot do odličnih slik. Ugodna cena pa zagotavlja, da bo kupec za svoj denar dobil res veliko!

Osnovne značilnosti – Olympus FE-190:
• 6,0 milijonov pikslov v privlačnem kovinskem ohišju
• Tanek - le 18,5 mm!
• Princip ‘ena tipka, ena funkcija’
• 38–114 mm (enakovredno 35-milimetrskemu fotoaparatu), 1:3,1–5,9
• 6,4 centimetrski/2,5-palčni LCD zaslon
• 10 tematskih programov (vključno z načini športni posnetki, sončni zahod, dokumenti, nočni prizori...)
• Snemanje filmov z zvokom do zmogljivosti kartice
• reža za spominske kartice xD-Picture Card
• Priložena programska oprema Olympus Master + litij-ionska baterija LI-42B
• Večjezični meni (deset jezikov) in možnost nalaganja dodatnih jezikov z interneta (na voljo je 25 evropskih jezikov)


Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.