Olympus SP-510 UZ z 10-kratnim zoomom

Olympus SP-510 UZ zagotavlja, da ne boste nikoli več zamudili možnosti za zanimivo fotografijo. Zahvaljujoč zmogljivemu objektivu z 10-kratnim optičnim zoomom (enakovredno 38-380 mm) se lahko fotograf vedno osredotoči na dogajanje in v objektiv zajame tudi oddaljene objekte. 7,1 milijona pikslov zagotavlja izjemno jasne slike z osupljivimi podrobnostmi tudi potem, ko sonce začne zahajati in svetloba počasi pojema - Olympusova tehnologija BrightCapture zagotavlja odlične rezultate pri fotografiranju s fotoaparatom SP-510 UZ tudi pri šibki svetlobi, občutljivost ISO pa sega do osupljive vrednosti 4000*! Za ta model je značilna tudi izjemna energijska učinkovitost: le en komplet baterij AA omogoča fotografiranje do 630** posnetkov. Užitek pri fotografiranju tako traja veliko dlje časa! (Sporočilo za javnost)
Predstavljajte si, da ste na fotosafariju, dogodivščini, ki ste si jo želeli doživeti že celo življenje! Na obzorju se nenadoma prikaže čreda zeber. Namesto da se z avtom poskušate pomakniti bližje in s tem tvegate, da preplašite in odženete živali, lahko uporabite SP-510 UZ! 10-kratni optični zoom (enakovredno 38-380 mm) namreč omogoča približevanje želenih objektov, tudi tistih zelo oddaljenih. S tem se odpirajo številne osupljive možnosti za fotografiranje, kar je zagotovo velika prednost v številnih situacijah. Če pa izberete način s 3 milijoni pikslov, vam bo na voljo tudi možnost fine zoom in možnost povečave do kar 15-krat, kar ustreza fokusnemu območju od 38 do 570 mm (pri 35-milimetrskih fotoaparatih).

6,4-centimetrski LCD zaslon izjemno olajša sestavljanje kompozicije, saj je dovolj velik, da na njem opazite tudi podrobnosti. 7,1 milijona pikslov pa poskrbi, da se zanimive kompozicije spremenijo v enako osupljive rezultate. Kljub tako osupljivim možnostim zoomiranja pa je ta fotoaparat presenetljivo kompaktnih mer.

SP-510 UZ pa vam ne pomaga bolje videti samo v daljavo, ampak tudi ponoči, za kar poskrbi tehnologija BrightCapture. Vrednost občutljivosti ISO je povečana na kar 4000*, kar pomeni, da je bliskavico potrebno uporabiti precej bolj poredko, pa tudi tveganje za zabrisano sliko zaradi tresenja fotoaparata je s tem bistveno zmanjšano. Fotografu je na voljo 21 tematskih programov, ki omogočajo enostavno pot do odličnih slik v različnih situacijah. Tisti bolj ambiciozni fotografi pa imajo možnost ročnega nastavljanja parametrov. Izberejo lahko prevlado zaslonke, prevlado zaklopa ali pa povsem ročni način. Tako je dovolj manevrskega prostora za izražanje lastne ustvarjalnosti in eksperimentiranje!

Za lažje razumevanje in enostavno rokovanje je meni fotoaparata na voljo v 25 jezikih. To velja tudi za priročnik z navodili za uporabo in priloženo programsko opremo Olympus Master. Fotoaparat je opremljen z režo za spominske kartice xD-Picture Card, vgrajen pa je tudi notranji pomnilnik. Tako se lahko fotografiranje nadaljuje brez ovir – štiri v fotoaparat vložene baterije AA omogočajo fotografiranje do 630** posnetkov!

Zaradi izjemno zmogljivega 10-kratnega zooma in drugih tehničnih odlik je SP-510 UZ s 7,1 milijona pikslov kot nalašč za tiste, ki si želijo ovekovečiti dogajanje, ne glede na to, kje poteka: na družinskem srečanju ali zunaj, v naravi. Fotoaparat bo na prodajnih policah septembra 2006.Osnovne značilnosti – Olympus SP-510 UZ:
• 7,1 milijona pikslov
• 10-kratni optični zoom (enakovredno 38-380 mm pri 35-milimetrskem fotoaparatu)
• Opcija fine zoom s 3 MP, do 15-kratni zoom
• 6,4-cm/2,5-palčni LCD zaslon
• Tehnologija BrightCapture za boljše fotografije pri šibki svetlobi
• Način digitalna stabilizacija slike
• ISO 50-1600 s celotnim številom pikslov (7,1 MP), ISO 2500/4000 v načinu 3 MP z ročnim nastavljanjem
• 21 tematskih programov (vključno z načini pokrajina, plaža in sneg, nočni prizori)
• Večjezični meni - 10 jezikov ter možnost nalaganja dodatnih jezikov z interneta (ob nakupu: angleški, nemški, španski, italijanski, francoski, ruski, češki, poljski, danski, nizozemski)
• Priložena je programska oprema Olympus Master 4 baterij AA za 630** posnetkov* v načinu s 3 milijoni pikslov
** Skladno s standardom CIPA

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.