Naslednja generacija tiskalnikov PIXMA

AMSTELVEEN, 24.8.2006 Canon je predstavil tretjo generacijo brizgalnih tiskalnikov PIXMA, priljubljenih naprav, ki so povzročile revolucijo na področju domačega tiskanja fotografij. Petnajst novih modelov dopolnjuje sedanji nabor tiskalnikov PIXMA, še posebej sedem novih večfunkcijskih foto tiskalnikov z izjemnimi zmogljivostmi in naprednim oblikovanjem. Z novo serijo tiskalniki PIXMA mini vstopajo na hitro rastoč trg kompaktnih foto tiskalnikov. Uporabniki imajo zdaj možnost izbire med tiskalniki PIXMA, prilagojenimi vsem delovnim okoljem, ki so primerni tako za delo doma kot za pisarniška in profesionalna okolja ter za delo na terenu. (Sporočilo za javnost)
Najmanjšemu paradnemu konju serije PIXMA mini, mini260, in večfunkcijskim tiskalnikom najvišjega razreda, MP600, MP600R in MP810, je skupno edinstveno kolesce Easy-Scroll Wheel, ki poenostavlja tiskanje fotografij. Raziskovalni in razvojni oddelek Canona je z njim omogočil dostop do vseh funkcij tiskalnikov, tudi kopiranja in optičnega branja pri večfunkcijskih napravah. Vsi tiskalniki tretje generacije so zasnovani na značilnostih blagovne znamke PIXMA: združujejo hitrost tiskanja, ločljivost in dolgotrajno obstojnost fotografij. S stalnimi izboljšavami tiskalne glave FINE postavlja PIXMA nove hitrostne rekorde pri tiskanju fotografij. Modela MP810 in iP5300 natisneta fotografijo odlične kakovosti velikosti 10x15 cm v le 21 sekundah.

»Tretjo generacijo izdelkov PIXMA odlikujejo visoke hitrosti tiskanja, novo oblikovanje in boljše zmogljivosti. S tem združuje vsa prizadevanja znamke PIXMA: enkratno kombinacijo inovativne obdelave digitalnih slik, obvladovanja različnih tiskalnih medijev in tehnologije tiskalnih glav,« je povedal Mogens Jensen, vodja oddelka Canon Consumer Imaging Europe. »Poleg tega nova serija tiskalnikov PIXMA mini prinaša ključne značilnosti znamke na vse večji trg kompaktnih foto tiskalnikov.«

Značilnosti tretje generacije tiskalnikov PIXMA:
• Kolesce Easy-Scroll Wheel za preprost nadzor, ki je na voljo pri zmogljivejših tiskalnikih, podira mit o omejitvah tiskalniških uporabniških vmesnikov. Kolesce poenostavlja nadzor nad ključnimi funkcijami in spreminja način, kako uporabniki komunicirajo z napravami.
• Vstop na trg kompaktnih foto tiskalnikov z dvema modeloma PIXMA mini.
• Sodobno oblikovane naprave se zlijejo z moderno opremljenimi prostori.
• Ključne inovacije omogočajo izjemno kakovost tiskanja in kopiranja z visokimi hitrostmi. Na napravah visokega razreda je napredek pri tiskalnih glavah FINE ter drugih mehanskih izboljšavah občutno povečal hitrosti tiskanja.
• Najhitrejša tiskalnika PIXMA MP810 in iP5300 potrebujeta samo 21 sekund, da natisneta fotografijo velikosti 10x15 cm s kakovostjo fotografskega laboratorija.

Novi tiskalniki PIXMA prinašajo širok nabor tiskalnih možnosti, ki zadovoljujejo vse uporabniške potrebe. Od vstopnega razreda, ki ponuja odlično razmerje med kakovostjo izpisa in ceno, do obsežnih možnosti neposrednega tiskanja s tehnologijami PictBridge, Card Direct, IrDA in Bluetooth. Z modeli PIXMA mini je PIXMA prisotna v vseh ključnih segmentih trga, saj omogoča kakovostno foto tiskanje v profesionalnem studiu, v pisarni, doma ter nenazadnje tudi na poti.

Novi modeli v seriji PIXMA:
• Sedem modno oblikovanih večfunkcijskih foto tiskalnikov – MP160, MP180, MP460, MP510, MP600, MP600R in MP810 – za izražanje vsestranske ustvarjalnosti. Paradni konj MP810 omogoča hitrost tiskanja do 21 sekund na sliko ter ponuja vodilno funkcionalnost v svojem razredu.
• Nova serija PIXMA mini z modeloma mini260 in mini220 združuje edinstveno dvobarvno ohišje in priročno visokokakovostno tiskanje na poti.
• Šest foto tiskalnikov: iP1300, iP1700, iP3300, iP4300, iP5300 in iP6700D. iP3300 omogoča varčno tiskanje z enim črnilom po najugodnejši ceni, iP5300 pa fotografijo natisne v samo 21 sekundah.

Komentarji
iztok (@izo) 24. avgust 2006 17:22
a je tisto "vaser vaga" spredaj, hehe. ni kaj, printerčki lepi za pogledat in fajn printi, priporočam, tudi kartuše so cenejše od konkurence (ča gledam po količini črnila).
dizajn je tudi kak kakšen foturističen objekt. (zaha hadid press, hehe)
Uroš Uršej (@Lucifix) 24. avgust 2006 22:27
Hehe sam res zgleda tak futuristik. Hvala bogu dizajn ni tak kot so ga imeli nekateri, ki so zgledali kot tovsterji

Kartuše poceni ali drage, jaz še vedno natisnem samo nekaj fotografij s tiskalnikom - še manj pa nesem razvit
Lenart Senica (@lenyn) 24. avgust 2006 22:29
si bom mogel nekaj tazga omislit.
gasper trampus (@gtyrant) 25. avgust 2006 12:33
mogoče kdo ve kda bodo tej novi tiskalniki navoljo v trgovinah... ? zanima me nakup za ceno cca. 30k sit.
kakšna je pa kvaliteta fotografij tam do a4 formata na foto papirju,... zanima me predvsem primerjava z labom...?
iztok (@izo) 29. avgust 2006 13:29
ne rabiš nujno čakat nove serije, so tudi dtar čist kul, malce je ohišje bl ošminkao njabrž, kaj drastično novega ne more bit.
jst ima pixmo 4200 la kaj je že (bla je ene 25k, se mi zdi), printi so prav fajn, sploh na pravem papirju (nek no name glossy ni dobro uporabljat, ker se poznajo prstbi odtisi oz ne prime, kjer je zamaščeno), printaj na original canon, tudi na epson glossy so fotke zelo fajn.
ma tudi možnost za print na cd ipd, lahko naložiš svoj profil.. za ta daner po mjem največ muzike, prek konkurenco.
gasper trampus (@gtyrant) 29. avgust 2006 15:04
izo hvala .

sej ved da drugega kakor zizajn niti ni novo,tud tastari so že čist lepo oblikovani.
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.