Večja ločljivost optičnih bralnikov LiDE

Canon je predstavil nova optična bralnika serije LiDE – CanoScan LiDE 600F in CanoScan LiDE 70. Napravi bosta zamenjali modela LiDE 500F in LiDE 60, obe pa ponujata večjo ločljivost branja. CanoScan LiDE 600F je prvi optični bralnik s tipalom CIS (Contact Image Sensor), ki zmore branje pri ločljivosti 4800 točk na palec. Bralnika se odlikujeta po značilnem kompaktnem oblikovanju serije LiDE in omogočata tudi branje v pokončnem položaju. CanoScan LiDE 600F ima v ohišje integrirano stojalo in omogoča enostavno pokončno branje. (Sporočilo za javnost)

»S predstavitvijo dveh novih stilsko oblikovanih optičnih bralnikov CanoScan LiDE Canon ostaja vodilni ponudnik tehnologije CIS,« je dejal Mogens Jensen, vodja oddelka Canon Consumer Imaging Europe. »Z izboljšano ločljivostjo obeh modelov je kakovostno optično branje dostopno vsakomur.«
Značilnosti optičnih bralnikov CanoScan LiDE 600F in LiDE 70:

  • Kompaktna in privlačna oblika, značilna za serijo LiDE, model LiDE 600F omogoča branje tudi v popolnoma odprtem položaju
  • Povečana ločljivost 4800x9600 (LiDE 600F) in 2400x4800 točk na palec (LiDE 70)
  • Napajanje in hitra povezava prek priključka USB 2.0
  • Tehnologija FARE Level 3 (samo LiDE 600F) in QARE Level 3 za programsko odstranjevanje prahu in prask
  • Gumbi EZ za upravljanje z enim pritiskom
  • Branje neposredno v datoteko PDF

CanonScan LiDE 600F je optični bralnik najvišjega razreda, CanoScan LiDE 70 pa se uvršča med modela LiDE 600F in LiDE 25.

Dodatne informacije

Značilna oblika LiDE
Kompaktna bralnika CanoScan LiDE imata izboljšano funkcionalnost, z vgrajenim stojalom namreč omogočata branje dokumentov v pokončnem položaju, pri tem pa ne zasedata dragocenega prostora na pisalni mizi. Edinstvena zasnova bralnika LiDE 600F omogoča optično branje obsežnejših gradiv v popolnoma odprtem položaju. Tudi pokrov bralnika LiDE 70 omogoča branje večjih dokumentov.

Povečana ločljivost
Canon postavlja meje optičnih bralnikov vse višje, saj je LiDE 600F prvi bralnik s tipalom CIS, ki nudi ločljivost 4800x9600 točk na palec ob 48-bitni barvni globini. Tolikšna barvna globina zagotavlja zvesto barvno reprodukcijo, medtem ko visoka ločljivost ohranja kakovost dokumentov manjšega formata. CanoScan LiDE 70 ima ločljivost 2400x4800 točk na palec za veliko natančnost branja, med optičnimi bralniki LiDE pa ponuja dodaten izbor ločljivosti.

Napajanje prek USB-ja
Oba optična bralnika se napajata neposredno prek povezovalnega kabla USB, kar zmanjšuje množico kablov na uporabnikovi mizi. Takšno napajanje poenostavlja tudi prenosljivost bralnikov, ki ju je mogoče praktično kjerkoli povezati s prenosnim računalnikom.

Izboljšanje optičnega branja
CanonScan LiDE 600F je opremljen s filmskim vmesnikom (Film Adapter Unit), ki omogoča ohranjanje visoke kakovosti pri branju 35-milimetrskega filma. Model 600F omogoča programsko odstranjevanje prašnih delcev in prask na filmu s tehnologijo FARE Level 3.

Oba optična bralnika uporabljata tudi tehnologijo odstranjevanja delcev QARE Level 3, ki odstranjuje nezaželene delce s svetlobo odbojnih površin.

Branje v datotekah PDF
Oba optična bralnika povečujeta hitrost delovnih tokov z možnostjo shranjevanja dokumentov neposredno v datoteke PDF, brez uporabe dodatne programske opreme za pretvarjanje. Mogoče je tudi dodajanje dokumentov v obstoječo datoteko PDF, ustvarjeno s pomočjo bralnika. Dokumenti so obdelani z optičnim prepoznavanjem znakov (OCR), kar omogoča udobno urejanje in iskanje po njih.

Obsežna programska oprema
Nova optična bralnika sta opremljena s kakovostno programsko opremo, ki izboljšuje njuno funkcionalnost. Priložen je skupek programov ScanSoft OmniPage SE, ArcSoft PhotoStudio in NewSoft Presto! PageManager. Obema sta prav tako dodana CanoScan Toolbox V5.0 in gonilnik ScanGear V12.0.


Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.