Prvi fotoaparat iz serije PowerShot A z optičnim stabilizatorjem slike

Canon s predstavitvijo fotoaparata PowerShot A710 IS v serijo Powershot A uvaja optično stabilizacijo slike. Fotoaparat s 6-kratno optično povečavo s stabilizacijo slike je opremljen s funkcijami, s katerimi je dostojen naslednik modela PowerShot A700. Izboljšave vključujejo tipalo z ločljivostjo 7,1 milijona točk in foto učinke, ki širijo izbor bogatih ustvarjalnih možnosti.

PowerShot A710 IS ohranja mnoge funkcije, zaradi katerih je bil njegov predhodnik tako uspešen, med drugim širok nabor načinov fotografiranja, popoln ročni nadzor, snemanje videa v ločljivosti VGA ter fotografiranje pri občutljivosti ISO 800 in 2,5-palčni zaslon LCD.(Sporočilo za javnost)
Značilnosti fotoaparata PowerShot A710 IS:
• Ločljivost 7,1 milijona točk
• 6-kratna optična povečava z optičnim stabilizatorjem slike
• Procesor DIGIC II, 9-točkovno ostrenje AiAF in tehnologija FlexiZone AF/AE
• Digitalni telepretvornik in povečava Safety Zoom
• 2,5-palčni zaslon LCD s širokim vidnim kotom in optičnim iskalom
• 20 načinov fotografiranja

»Z izboljšanjem priljubljenega fotoaparata PowerShot A700 z naprednimi funkcijami, kot je stabilizacija slike, Canon potrjuje vodilno mesto pri razvojnih dosežkih, ki so na trgu resnično pomembni,« je dejal Mogens Jensen, vodja Canon Consumer Imaging Europe. »PowerShot A710 IS je odgovor na zahteve uporabnikov, ki želijo visoko kakovost fotografij s profesionalnimi zmožnostmi za dostopno ceno.«

Kakovost fotografij
Kompaktni objektiv za 6-kratno optično povečavo odlikuje goriščna razdalja 35-210 mm (enakovredno 35 milimetrom). Optično iskalo nudi izbiro kadra brez zaslona LCD v celotnem območju goriščne razdalje, kar občutno izboljša trajanje baterije.

PowerShot A710 IS je bil razvit, da bi na področje kompaktnih fotoaparatov prinesel Canonovo znanje, pridobljeno pri profesionalnih objektivih EF. Tehnologija stabilizacije slike se odziva na tresljaje, s čimer zmanjša zamegljenost in omogoči fotografom fotografiranje pri 3 stopnje nižji hitrosti zaklopa. Prav tako omogoča boljše fotografiranje pri največji povečavi in pri makro posnetkih z razdalje enega centimetra. Digitalni nadzorni čip za IS zazna do 4000 signalov na sekundo in zagotavlja kompenzacijo tresljajev z natančnimi premiki elementov objektiva. Tehnologijo optične stabilizacije slike dopolnjujeta načina ISO 800 in High ISO Auto za fotografiranje brez bliskavice, v notranjosti in pri slabi osvetlitvi.

Prilagodljivost pri fotografiranju
Nova povečava Safety Zoom izkorišča prednosti večje ločljivosti, s čimer ponudi možnost večje povečave brez vpliva na kakovost fotografije. Uporabniki lahko naredijo fotografijo pri največ 12-kratni povečavi, pri čemer ločljivost zadošča za tisk fotografij velikosti 10x15 cm s kakovostjo fotografskega laboratorija. Prav tako je na voljo nov digitalni telepretvornik za večji telefotografski doseg.

20 načinov fotografiranja vključuje načine Special Scene, ki so v pomoč v težavnih okoliščinah, načini Manual pa omogočajo izkušenim uporabnikom popoln nadzor nad nastavitvami osvetlitve. Med fotografiranjem ali po njem je mogoče s funkcijo My Photo dodati umetniške foto učinke. PowerShot A710 IS nudi tudi pet nastavitev za snemanje videa, vključno z videom VGA pri 30 posnetkih na sekundo ali videom QVGA pri 60 posnetkih na sekundo.

Izboljšave zaslona LCD
2,5-palčni zaslon LCD ohranja možnost prikaza mreže, ki pomaga pri izbiri kadra. Dodatno pomoč nudi uporaben vodič, ki v razmerju 3:2 prikaže področje tiska za standardni format fotografij. Novo opozorilo pred previsoko osvetlitvijo označi problematična področja na fotografiji.

Popoln nabor dodatne opreme
Celovita ponudba dodatne opreme vključuje dodatna pretvorniška objektiva Wide (0.7x) in Tele (1.75x) ter objektiv Close-Up za makro fotografijo. Bliskavica High Power Flash razširi možnosti fotografiranja ponoči in dopolnjuje ustvarjalno delo. Vodotesno ohišje kot možnost, ki je zaradi dvojnega stekla proti zamegljevanju ter plošče za razpršitev svetlobe bliskavice odporno na vodo, omogoča popoln nadzor do globine 40 metrov.

Komentarji
uzp6 (@uzp6) 31. avgust 2006 10:41
Zanimivo, ponudba boljših kompaktov se lepo veča. Fin izbor za priložnostne amaterske fotografe, saj se da s takole škatlco solidne fotke nardit...fino
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.